• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUI: ricecooker mam, ale ma jen jeden cudlik a to "var" a kdyz uvari, tak temperuje... vsjo
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MUI: já mám papiňák, který je zároveň rice cooker a využíváme obě funkce. Dřív jsme měli rýžovar, který fungoval zároveň jako pařák a to jsme zrovna moc často nevyužívali.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    byla jsem v poměrně nedávno otevřeném VietFood bistru na Vinohradské, mezi ulicemi Anny Letenské a Blanickou, nesmažené závitky za 20 Kč, ale téměř bez bylinek, takže chuti mdlé, zálivka na ně chutnala hodně po citronu, takže též nic moc, bumbo nam bo za 99 Kč výborné chuťově, jen maso poněkud tužší, bistro bohužel jen na stojáka a do jednorázového nádobí
    GIANT: bistro v Rumunské za rohem od Tyláku
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: v te vrsovicke jsme byli, bohuzel zklamani, jidla stejna jako v ostatnich cinach - ve spouste cinskejch bufetu delaj fastfood a pak menu, ale na menu jsou vicemene stejny veci ..
    znamy sinolog mi rikal ze to co tu vsichni vari je kuchyne prevazne tusim z fujianu adaptovana na ceske chute .. + kdyz jsem se nekde ptal jestli do mapo tofu davaj secuansky pepr, rikali ze ho ani nemaji, protoze to lidem nechutna ... doufam ze je jen otazkou casu nez pochopi ze jsou tu lidi ktere bavi autenticky jidla

taky je ale mozny ze si proste neumime objednat, kdyz jsem byl jednou v cine v pasazi metro na narodni, vedle se usadil spolek lidi s cinskou doktorkou Guo Li a na stole se jim objevovaly ruzne veci jako salat z lotosoveho korene, salat z ras, etc .. podobny veci mi rikala pritelkyne kdyz byla na rozlucce s jednim cinanem.. v cine to tak i nekdy funguje, jsou restaurace kde ma kuchar pred sebou stul ingredienci a clovek si ukazujena co ma chut, z tohodlemi udelej polivku, z tohodle palivej stirfry etc.. divil bych se kdyby toho ty kuchari tady nebyli schopny ..

GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIANT: nam dost chutnalo tady, rozhodne vysoko nad urovni bezne nahodne cinske restaurace, i kdyz treba scukari to jako nepochvalili...

Čínská restaurace Huang He 布拉格黄河饭店
    http://www.huanghe.cz/

konkretne teda do te Vrsovicke... je to kousek od Nusli, ale jestli to je ono, to nevim :-)
    pak je nejaka primo na krizovatce tramvaji Synkac x Otakarova, ale o te jsem nic neslysela, ani plus, ani minus, byl tam nejakej slevomati voucher, ale definovanej tak podivne, ze se mi nechtelo testovat...
    GIANT
    GIANT --- ---
    magory ignorovat :) logiku techhle kriplu nechapu. to mam jako filtrovat deset let obsahu, kdyz se chci neco dozvedet? vod toho snad nyx je, aby lidi, ktery dany problematice rozumi, odpovedeli.
    MRMNK: ok, mam dojem, ze jsem kdysi videl na CT reportaz z nejaky pravy vyhlaseny ciny v nuslich, ale vubec nevim, kde to ma betj a jestli este funguje.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GIANT: bohuzel vim jen o ty z nastenky, zbytek jsou bezny cinsky bistra horsiho ci lepsiho charakteru .. na kterou kuchyni se specializoujou nevim, jiaozi maj ale skvely
    VXP
    VXP --- ---
    MACHALIK: proc sem lezes? Je jasny ze u vas v asii je vsechno vsude... V praze holt jenom nekde... :D
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Někdo se furt pta, jiný zase furt picuje... kruh se uzavírá :)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MACHALIK: a kde je něco v Brně?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zrovna jsem chtel napsat, ze uz tu dlouho nebyl dotaz, kde v Praze neco je! A uz. Tak mu honem nekdo odpovezte, ze na Francouzske/Vinohradech/Sapa atd., at se kruh uzavre.
    GIANT
    GIANT --- ---
    nj a kde teda je vlastne v praze cina? na nastence je jen jedna. delaj tam vsechny mozny cinsky kuchyne?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MRMNK: naštěstí zrovna pad thai je docela jednoduchý, takže pasta tolik času neušetří. ale kdybych měl koření na kari vždycky drtit a namíchat, tak ho dělám maximálně jednou do roka, zlatý pasty :)
    mě třeba kamarádka naučila do pad thai dávat thajskou bazalku místo toho čínskýho šnitliku a od tý doby to tak dělám a jsem překvapenej, když si ho dám jinde a ona tam žádná není. vždycky se cejtim podvedenej dokud mi nedojde, že jsem to vlastně já, kdo to dělá nestandardně... :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MRMNK: pad thai udelat dobre je pro me hodne tezky a zatim se mi to nikdy dokonale nepodarilo. nejsou tam takovy vdecny ingredience jako kokosovy mliko nebo kafirovy listy, ktery umi instantne zachranit spoustu jidel, a zalezi hlavne na pomeru a rovnovaze chuti, a to neumim poradne odhadovat.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    hmm je pravda ze kdyz si to clovek micha sam tak si nastavi kyselost/slanost/sladkost jak ma rad .)

jinak ja pad thai delam vicemene dle tohodle receptu, pekne detailne popsany
    Pad Thai Recipe
    http://www.thaifoodandtravel.com/recipes/pad-thai-recipe.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja to zkusim jeste jednou uvarit, treba jsem neco pokazila.. ale jako.. nedojedla jsem.. to se mi stava malokdy
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MRMNK: to jako neni tamarind pasta, ale pad thai pasta
    a vubec to nechutnalo, jak jsem zvykla :/

ale tady to nekdo desne chvali
    Sabrina's Passions: The Cheats Way to Pad Thai Perfection!
    http://sabrinaspassions.blogspot.cz/2011/01/cheats-way-to-pad-thai-perfection.html
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MRMNK: dávají do toho zhruba to samý, co se do pad thai dává, ale když jsem to jednou zkusil z pasty, tak to prostě nebylo ono. asi jiný poměr přísad a stejně jsem to dochucoval téměř všema ingrediencema.
    KASUMI: dřív jsem používal koncentrát v piksle, ale ten nějakou dobu nemůžu sehnat, tak jsem si koupil kostku sušenejch slisovanejch a je to asi nejlepší - bez přísad, jen kus uloupneš, zaleješ trochou horký vody a rozkvedláš. navíc to nezplesniví když to nějakou dobu stojí otevřený ;)
    jo a jednou jsem z nouze zkusil tu sypkou sračku co má bejt nějakej základ polívky či co a byl to hnus, od toho ruce pryč.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    procpak? (co do toho mixu vlastne davaj?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam