• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIMOTHY: pred casem jsem je videl v takovym podivnym africkym holicstvi ve smeckach, prodavaji tam taky nejake africke potraviny
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIMOTHY: vimjak, videl jsem je tuhle v kunraticky stodole a nekdy i (Machalik promine:) v Sape.
    TIMOTHY
    TIMOTHY --- ---
    mám dotaz. kde v praze dostanu plantain, nebo takový ty velký zelený banány. víte jak. díky za tip
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: no zrovna ten cinskej hotel nebyl v letovisku, byl to normalni mestskej hotel v pristavnim meste, ktery rozhodne neni turistickou destinaci.. vybirala jsem nejaky dostupny k letisti (tenhle byl ve meste, ale na strane k letisti)
    Wang Tai Hotel (Surat Thani, Thailand) - Hotel Reviews - TripAdvisor
    http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297917-d455334-Reviews-Wang_Tai_Hotel-Surat_Thani_Surat_Thani_Province.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Co to jsou sachry a bilkoviny? Ja nemluvit reci tveho kmene. A podle mych osobnich zkusenosti zase restaurace v hotelich (zejmena v letoviscich) jsou neco jineho, nez restaurace jinde ve meste. Pokud jsi nekde zila, nejspis jsi do hotelovych restauraci na pobrezi moc nechodila. Ale nemohu soudit, treba jsi tam zila jenom v hotelich s bazenem a animacnim programem ;-).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: nechapu
    proc bych nemela na vyber?
    naopak, restaurace byla plna.. ale cinanu.. proste to nebylo pro me
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MAKROUSEK: kam se pujdes najist neni nic nez otazka vlastniho vyberu, jen se clovek nesmi bat jit tam, kde se naji nejlip - coz je castej problem a pak to takhle dopada .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Nediv se, turistum se vsude na svete varej nejvetsi sracky, protoze vsichni vedi, ze nemaji na vyber.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nekdo tu kdysi shanel chili bean paste, v malesicich jsme objevili v cinskym obchodu doubanjiang ktery se pouziva prevazne v sichuansky kuchyni .. vypada nejak takhle, jen tam neni anglicky napis, dobrota


    dalsi obev, maji tam i samotne fermentovane cerne boby - takova cervena krabicka v zadni casti

    a maji tam nadherny suseny shitake, vietnamci ted prodavaji nejakou podrazdnou kvalitu, jsou hodne maly a nemaji moc dobrou chut, tady maji krasne velke, pul kila za dve kila
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: ja myslim, ze duvod proc to clovek nedava (taky mi 90% cinskyho jidla v cisnkejch komunitach nedava) je hlavne pouzivani tech nasladlejch fermentovanejch omacek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUI: cece nevim, bylo v tom asi i koreni, pac to bylo nasladly.. ale ten sezamovej je docela moznej v kombinaci s necim
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vecere a snidane v cinskym hotelu v thajsku byla nad me sily
    musim rict, ze ta kuchyne me vubec nezaujala a fakt jsem nejedla.. ac jsem se snazila, ale ani pad thai po cinsku jsem nedala, ani snidani
    samozrejme to mohlo byt debilnosti kuchare, ale byl to 4* hotel, tak bych necekala zasadni hruzu
    proste mi to nevonelo a nechutnalo a zpusobilo mi to spis trochu zaludecni obtize
    strasne vyraznyho tuku v nudlich, nejaky oriskovy asi?
    a v jidle takove divne chute.. proste mi to neslo
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    ZUZKAOU: Wahou...! Zajimavy, moc pekny, dik!
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    LA_PIOVRA: link nefunguje .)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Mam tuhle knihu a je moc pekna:)
    Silk Road Cooking: A Vegetarian Journey
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Silk Road Gourmet -
    http://www.silkroadgourmet.com/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKATCHOU: maminka me ucila, ze na jidlo se nerika fuj! maximalne, ze mi to nechutna! :-) (coz u me neslysela ani to :-D)
    E42
    E42 --- ---
    Mchm kdyby chtěl někdo za málo peněz ochutnat to zmíněný Phad Thai Kai v Modrým zubu, ve Spálený je zrovna dneska v poledním menu. Za chvíli na něj vyrážím, dělaj ho fakt dobrý. Autenticitu neposoudím, ale kečup chybí .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ALDARION: tak já to nemůžu doporučovat tak uplně otevřeně, chápeš, většina mých kámošů jsou vegetariáni nebo vegani a i já se snažím maso radši moc nejíst... :) ale jinak věřim, že už jsem nějaký vývar z ocásků už určitě někdy jedla
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jeste k padthai. Vcera mi v nem dali navic redkvicku, hrasek, kukurici a tofu :))
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MIKATCHOU: Býčí ocas, nebo obecně hovězí oháňka, určitě není fuj!
    Zní to možná bizarně, ale co by byla asijská kuchyně bez nějaké té bizarní ingredience, chce se mi napsat. Jenomže to je houby bizarní ingredience, tady v Evropě se s ní vaří už od římských časů. Nebo, abych byl přesnější, Římani byli asi první Evropani, co si zapisovali recepty. Pochybuju, že naši středoevropští předkové házeli psům takový fajn kousek masa se spoustou kostí a všemožných věcí, z nichž se při pomalém vaření udělá správně silný vývar s plnou chutí. ;)
    Prasečí ocas jsem nezkoušel. Ale také jsem nevěřil, že by se do kimchijjigae mělo dávat vepřové maso. A zkusil jsem to - a je to opravdu dobré. Tak bych se nebál ani experimentu tímto směrem... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam