• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKATCHOU: maminka me ucila, ze na jidlo se nerika fuj! maximalne, ze mi to nechutna! :-) (coz u me neslysela ani to :-D)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ALDARION: tak já to nemůžu doporučovat tak uplně otevřeně, chápeš, většina mých kámošů jsou vegetariáni nebo vegani a i já se snažím maso radši moc nejíst... :) ale jinak věřim, že už jsem nějaký vývar z ocásků už určitě někdy jedla
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jeste k padthai. Vcera mi v nem dali navic redkvicku, hrasek, kukurici a tofu :))
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MIKATCHOU: Býčí ocas, nebo obecně hovězí oháňka, určitě není fuj!
    Zní to možná bizarně, ale co by byla asijská kuchyně bez nějaké té bizarní ingredience, chce se mi napsat. Jenomže to je houby bizarní ingredience, tady v Evropě se s ní vaří už od římských časů. Nebo, abych byl přesnější, Římani byli asi první Evropani, co si zapisovali recepty. Pochybuju, že naši středoevropští předkové házeli psům takový fajn kousek masa se spoustou kostí a všemožných věcí, z nichž se při pomalém vaření udělá správně silný vývar s plnou chutí. ;)
    Prasečí ocas jsem nezkoušel. Ale také jsem nevěřil, že by se do kimchijjigae mělo dávat vepřové maso. A zkusil jsem to - a je to opravdu dobré. Tak bych se nebál ani experimentu tímto směrem... ;)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    MIKATCHOU: to vypada autenticky :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    a něco z jiného soudku

    Korejská zelenino-houbová polévka s tofu a sojovou pastou | Mikatchou
    http://mikatchou.wordpress.com/2013/02/02/korejska-zelenino-houbova-polevka-s-tofu-a-sojovou-pastou/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    pak jsem se taky při té přiležitosti konečně naučila dělat paneer... možná že ho už všichni tady skvěle umí, ale tak si aspoň prohlídněte fotky mého luxusního paneeru :))
    Paneer – indický sýr | Mikatchou
    http://mikatchou.wordpress.com/2013/02/25/paneer-indicky-syr/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    nevím, jestli to tu už nebylo, ale začala jsem si na blog dávat své oblíbené a povedené recepty, tak se s vámi mohu podělit:

    Malai Kofta | Mikatchou
    http://mikatchou.wordpress.com/2013/02/25/malai-kofta/
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    ZUZKAOU: Díky, zkusím... Recepty se moc nelišej v ingrediencích, tak možná zkusim oba a uvidíme, která varianta mě zaujme více... :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHEJBITCH: až se mi konečně sejdou všechny ingredience, tak zkusím zreplikovat tohle

    Pad Thai Recipe (ผัดไทย) – Part Five: Making Pad Thai | SheSimmers
    http://shesimmers.com/2011/11/pad-thai-recipe-part-five-making-pad.html
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    KASUMI:
    Ahoj!
    Máš nějaký oblíbený recept na Pad Thai? Rád bych to konečně ochutnal...
    Je tohle alespoň trochu podobný originálu? http://savorysweetlife.com/2009/06/a-favorite-thai-stir-fry-noodle-dish-at-home-pad-thai-recipe/
    Díky :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MRMNK: Nevil proc. Ja mam pad thai rada. Zatim nikde nebylo tak dobry, jak znam. Ani na ulici
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nejlip vykaslat se na pad thai, zabloudit nekam na trh a nechat se zlakat tim co prijde po nos .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LA_PIOVRA: Davaj do nej kecup, stejne jako v Thajsku? :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: musis jist na ulici, kde ji nejvic mistnich, pak snad kecup nedostanes. Jinak v zasade autenticky padthai je to, co nabizi Modrej Zub v Jindrissky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak pad thai v thajsku zklamani
    Vubec do toho nedavaji tamarind a vcera mi do nich dali kecup:/
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    MRMNK: pecka ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    pri hledani rozdilu cinsky a korejsky chilli bean pasty (btw. zkousel nekdo porovnavat?) jsem narazil jeste na tenhle BBC serial, jeste sem na to nekoukal ale vypada to zajivame - uvadi to Ken Hom a Ching He Huang - oba BBC hvezdy serialu o cinske kuchyni
    Exploring China: A Culinary Adventure Episode 1 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=gPfoxBhLLuk
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    uz nekolik dni procitam tenhle blog http://showshanti.com/ ... cinanka/americanka navstevuje ruzny rodiny po cine a kouka jak varej .. dostalo me to tim ze jsou tam fotky zakouti ktery se vetsinou moc nefotej, spinavy lokalni bistra, streetfood a hlavne z domaciho talire z primo od lidi, luxus

    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ELLISS: Díky. To vypadá skvěle - obratem musím poslat dál :)
    ELLISS
    ELLISS --- ---
    LENZIE: Je to tahle pasta, konkrétně green curry.. Ještě mám doma red curry a směs chili papriček a koření u kterýho musím nejdřív zjistit na co je dobrý :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam