• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LOPIN: fakt? ja jsem videla okry tak kolem 15cm bezne. spis to bude nejaka dyne
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite nekdo, co je zac takova ta obri dlouha zelena cuketa (dyne?), co prodavaji treba v Sape? A pokud vite, tak co se s tim dela? Strasne me laka to koupit, ale pani se se mnou nebyla schopna domluvit a porad rikala okurka a ze varit :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIMOTHY: vimjak, videl jsem je tuhle v kunraticky stodole a nekdy i (Machalik promine:) v Sape.
    TIMOTHY
    TIMOTHY --- ---
    mám dotaz. kde v praze dostanu plantain, nebo takový ty velký zelený banány. víte jak. díky za tip
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: no zrovna ten cinskej hotel nebyl v letovisku, byl to normalni mestskej hotel v pristavnim meste, ktery rozhodne neni turistickou destinaci.. vybirala jsem nejaky dostupny k letisti (tenhle byl ve meste, ale na strane k letisti)
    Wang Tai Hotel (Surat Thani, Thailand) - Hotel Reviews - TripAdvisor
    http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297917-d455334-Reviews-Wang_Tai_Hotel-Surat_Thani_Surat_Thani_Province.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Co to jsou sachry a bilkoviny? Ja nemluvit reci tveho kmene. A podle mych osobnich zkusenosti zase restaurace v hotelich (zejmena v letoviscich) jsou neco jineho, nez restaurace jinde ve meste. Pokud jsi nekde zila, nejspis jsi do hotelovych restauraci na pobrezi moc nechodila. Ale nemohu soudit, treba jsi tam zila jenom v hotelich s bazenem a animacnim programem ;-).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: nechapu
    proc bych nemela na vyber?
    naopak, restaurace byla plna.. ale cinanu.. proste to nebylo pro me
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MAKROUSEK: kam se pujdes najist neni nic nez otazka vlastniho vyberu, jen se clovek nesmi bat jit tam, kde se naji nejlip - coz je castej problem a pak to takhle dopada .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Nediv se, turistum se vsude na svete varej nejvetsi sracky, protoze vsichni vedi, ze nemaji na vyber.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nekdo tu kdysi shanel chili bean paste, v malesicich jsme objevili v cinskym obchodu doubanjiang ktery se pouziva prevazne v sichuansky kuchyni .. vypada nejak takhle, jen tam neni anglicky napis, dobrota

dalsi obev, maji tam i samotne fermentovane cerne boby - takova cervena krabicka v zadni casti

a maji tam nadherny suseny shitake, vietnamci ted prodavaji nejakou podrazdnou kvalitu, jsou hodne maly a nemaji moc dobrou chut, tady maji krasne velke, pul kila za dve kila
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: ja myslim, ze duvod proc to clovek nedava (taky mi 90% cinskyho jidla v cisnkejch komunitach nedava) je hlavne pouzivani tech nasladlejch fermentovanejch omacek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUI: cece nevim, bylo v tom asi i koreni, pac to bylo nasladly.. ale ten sezamovej je docela moznej v kombinaci s necim
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vecere a snidane v cinskym hotelu v thajsku byla nad me sily
    musim rict, ze ta kuchyne me vubec nezaujala a fakt jsem nejedla.. ac jsem se snazila, ale ani pad thai po cinsku jsem nedala, ani snidani
    samozrejme to mohlo byt debilnosti kuchare, ale byl to 4* hotel, tak bych necekala zasadni hruzu
    proste mi to nevonelo a nechutnalo a zpusobilo mi to spis trochu zaludecni obtize
    strasne vyraznyho tuku v nudlich, nejaky oriskovy asi?
    a v jidle takove divne chute.. proste mi to neslo
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    ZUZKAOU: Wahou...! Zajimavy, moc pekny, dik!
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    LA_PIOVRA: link nefunguje .)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Mam tuhle knihu a je moc pekna:)
    Silk Road Cooking: A Vegetarian Journey
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Silk Road Gourmet -
    http://www.silkroadgourmet.com/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKATCHOU: maminka me ucila, ze na jidlo se nerika fuj! maximalne, ze mi to nechutna! :-) (coz u me neslysela ani to :-D)
    E42
    E42 --- ---
    Mchm kdyby chtěl někdo za málo peněz ochutnat to zmíněný Phad Thai Kai v Modrým zubu, ve Spálený je zrovna dneska v poledním menu. Za chvíli na něj vyrážím, dělaj ho fakt dobrý. Autenticitu neposoudím, ale kečup chybí .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam