• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KASUMI: Bývá dokonce i v Intersparu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: určitě to mají i Thajci na Francouzské.

Jinak k malešicím mám mapku tady (je potřeba mít zapnutou satelitní mapu, u normální to nesedí)
    Větinou nakupuju v rohovém krámku pod restaurací.
    https://maps.google.cz/maps/ms?msid=205879362801380468825.0004d1323243b2681f370&msa=0&ll=50.080671,14.534751&spn=0.002848,0.004823 a dá se tam projít i od zastávky tram č. 7 Na homoli.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: koupis ho u skoro dazdyho lepe zasobenyho Vietnamce ci Vietnamky:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Kde to je v tech malesicich pls? Nikdy jsem tam nebyla. Gps?:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: normálně v malešicích- takovou tu krychličku v igelitu. Je z něj výborná fermentovaná limonáda (tamarid, cukr, voda + kefírová syrovátky - nechat 2-3 dny stát)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: kdes koupila tamarind?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LA_PIOVRA: hele na vychodni afriku to nevypadalo, ale nevim co tam maji. zkus se tam stavit, uz je to chvili zpatky, co jsem tam byl.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak jsem zkoušela pad thai podle tohohle receptu a nutno naznat že je to blbuvzdorné.

Jen tedy té omáčky má napočítáno děsně moc - dělala jsem čtvrtinový objem a vyšlo to tak akorát na 4 porce. Jo a teda na můj vkus je hodně sladká. Příště to budu dělat tak, že rozmíchám rybí omáčku a tamarid a pak budu postupně doslazovat.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: nevis jak regionalne africky? Zda bych tam koupil berbere...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIMOTHY: pred casem jsem je videl v takovym podivnym africkym holicstvi ve smeckach, prodavaji tam taky nejake africke potraviny
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: Jinak nakupuju už pár let a vždy jsem byla spokojená.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FKA82: tyvogo sem dement, dik, sem si vubec nevsimla, ze to je web zahradnictvi :-D sem myslela ze proste nejake infostranky.
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: já jsem dostala loni semínko, ale zkus napsat email do toho zahradnictví Krulichovi, jestli nebudou zas mít sazenice.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FKA82: a kde se to pořizuje, nějaký tip?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    GUDRUN:
    LA_PIOVRA: tak sorry ja jsem myslel ze to opo squash je okra. nekdo mi to rekl kdysi..
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: jde, ale roste hodně pomalu :(
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LADY_CANDAR: 100% je to ono:)
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    GUDRUN: Jsem zapomnela upresnit pojem "obri". Ty jejich mely prumerne metr+ na delku, zelene, lehce strupovite.

LA_PIOVRA: Oh, to by mohlo byt ono. Dik. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite, jestli se da curry stromek v pohode pestovat doma? ze by to mel clovek jako bylinku a chodil uzdibovat. nemate nekdo?

Murraya koenigii - muraja, kari list, kari koření - Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření
    http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Murraya-koenigii---muraja--kari-list--kari-koreni
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LADY_CANDAR: ale prd okra, je to "opo squash":

Opo Squash
    Alternate names: Nam tao, bottle gourd, cucuzza squash, calabash, yugao, long squash, bau, Italian edible gourd, New Guinea bean, Tasmania bean, snake gourd, po gua, kwa kwa, upo, dudi
    Characteristics: This long, smooth-skinned gourd has a mild taste somewhat reminiscent of zucchini. Immature, the flesh is sweet, but it turns more bitter as it ages. Wait too long, and it will dry out and become hollow. This squash may have originated in Africa but it is used in European and Southeast Asian cooking in traditional dishes such as the Vietnamese soup canh bau tom and the Italian cunigghiu (salted cod fish), which relies on dried cucuzza. If you can't find opo squash, use zucchini.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam