• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    GUDRUN: sice nevim, ale ted jsem zjistila ze certve curry listky se daji koupit na francouzske za 25 kc :-)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    GUDRUN: jde, ale roste hodně pomalu :(
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite, jestli se da curry stromek v pohode pestovat doma? ze by to mel clovek jako bylinku a chodil uzdibovat. nemate nekdo?

    Murraya koenigii - muraja, kari list, kari koření - Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření
    http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Murraya-koenigii---muraja--kari-list--kari-koreni
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LADY_CANDAR: ale prd okra, je to "opo squash":

    Opo Squash
    Alternate names: Nam tao, bottle gourd, cucuzza squash, calabash, yugao, long squash, bau, Italian edible gourd, New Guinea bean, Tasmania bean, snake gourd, po gua, kwa kwa, upo, dudi
    Characteristics: This long, smooth-skinned gourd has a mild taste somewhat reminiscent of zucchini. Immature, the flesh is sweet, but it turns more bitter as it ages. Wait too long, and it will dry out and become hollow. This squash may have originated in Africa but it is used in European and Southeast Asian cooking in traditional dishes such as the Vietnamese soup canh bau tom and the Italian cunigghiu (salted cod fish), which relies on dried cucuzza. If you can't find opo squash, use zucchini.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LOPIN: fakt? ja jsem videla okry tak kolem 15cm bezne. spis to bude nejaka dyne
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Netusite nekdo, co je zac takova ta obri dlouha zelena cuketa (dyne?), co prodavaji treba v Sape? A pokud vite, tak co se s tim dela? Strasne me laka to koupit, ale pani se se mnou nebyla schopna domluvit a porad rikala okurka a ze varit :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIMOTHY: vimjak, videl jsem je tuhle v kunraticky stodole a nekdy i (Machalik promine:) v Sape.
    TIMOTHY
    TIMOTHY --- ---
    mám dotaz. kde v praze dostanu plantain, nebo takový ty velký zelený banány. víte jak. díky za tip
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: no zrovna ten cinskej hotel nebyl v letovisku, byl to normalni mestskej hotel v pristavnim meste, ktery rozhodne neni turistickou destinaci.. vybirala jsem nejaky dostupny k letisti (tenhle byl ve meste, ale na strane k letisti)
    Wang Tai Hotel (Surat Thani, Thailand) - Hotel Reviews - TripAdvisor
    http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297917-d455334-Reviews-Wang_Tai_Hotel-Surat_Thani_Surat_Thani_Province.html
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MUI: Co to jsou sachry a bilkoviny? Ja nemluvit reci tveho kmene. A podle mych osobnich zkusenosti zase restaurace v hotelich (zejmena v letoviscich) jsou neco jineho, nez restaurace jinde ve meste. Pokud jsi nekde zila, nejspis jsi do hotelovych restauraci na pobrezi moc nechodila. Ale nemohu soudit, treba jsi tam zila jenom v hotelich s bazenem a animacnim programem ;-).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MAKROUSEK: nechapu
    proc bych nemela na vyber?
    naopak, restaurace byla plna.. ale cinanu.. proste to nebylo pro me
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MAKROUSEK: kam se pujdes najist neni nic nez otazka vlastniho vyberu, jen se clovek nesmi bat jit tam, kde se naji nejlip - coz je castej problem a pak to takhle dopada .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KASUMI: Nediv se, turistum se vsude na svete varej nejvetsi sracky, protoze vsichni vedi, ze nemaji na vyber.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nekdo tu kdysi shanel chili bean paste, v malesicich jsme objevili v cinskym obchodu doubanjiang ktery se pouziva prevazne v sichuansky kuchyni .. vypada nejak takhle, jen tam neni anglicky napis, dobrota


    dalsi obev, maji tam i samotne fermentovane cerne boby - takova cervena krabicka v zadni casti

    a maji tam nadherny suseny shitake, vietnamci ted prodavaji nejakou podrazdnou kvalitu, jsou hodne maly a nemaji moc dobrou chut, tady maji krasne velke, pul kila za dve kila
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: ja myslim, ze duvod proc to clovek nedava (taky mi 90% cinskyho jidla v cisnkejch komunitach nedava) je hlavne pouzivani tech nasladlejch fermentovanejch omacek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUI: cece nevim, bylo v tom asi i koreni, pac to bylo nasladly.. ale ten sezamovej je docela moznej v kombinaci s necim
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vecere a snidane v cinskym hotelu v thajsku byla nad me sily
    musim rict, ze ta kuchyne me vubec nezaujala a fakt jsem nejedla.. ac jsem se snazila, ale ani pad thai po cinsku jsem nedala, ani snidani
    samozrejme to mohlo byt debilnosti kuchare, ale byl to 4* hotel, tak bych necekala zasadni hruzu
    proste mi to nevonelo a nechutnalo a zpusobilo mi to spis trochu zaludecni obtize
    strasne vyraznyho tuku v nudlich, nejaky oriskovy asi?
    a v jidle takove divne chute.. proste mi to neslo
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    ZUZKAOU: Wahou...! Zajimavy, moc pekny, dik!
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    LA_PIOVRA: link nefunguje .)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Mam tuhle knihu a je moc pekna:)
    Silk Road Cooking: A Vegetarian Journey
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam