VOY: olej, cesnek, zazvor, sunka, malinko cerveny curry pasty - asi tak ve velikosti nehtu - tohle vse usmazis do temer krupava, pridas cibuli na drobny mesicky a smazis dokud nezmeknou, pak tam vhodis ryzi (nejlepe varenou den predem), vsechno to pomichas .. ted vejce - pokud mas vetsi wok tak mix jen odsunes stranou, pridas olej a udelas omeletku ve volnym prostoru panve, tu jak se zacne formovat hned roztrhas vareckou na kousky a smichas s ryzi, dalsi varianta by byla udelat ji vedle, nekrajet ji a smichat s ryzi, pak to vse zakapes rybi omackou a svetlou sojovkou, posypes jarni cibulkou, popr koriandrem a je to hotovo..
trik je 1) v tom nedelat toho moc najednou, idealne max dve porce, a 2) vychytat spravny pomer ryze a ostatnich surovin ... ta ryze se v tom nesmi ztratit, mela by ji byt porad vetsina a ostatni veci v tom spis jen aby dodaly chut, jinak to proste neni dobry ...
tohle je moje oblibena rychla-snidanova
recept ladit dle chuti, hrasek misto cibule, pridat kure etc :)
dobra je taky basilejska smazena ryze ale nemam v hlave recept ..