• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MOIRAIN: ta hospoda vypada dobre, akorat me trochu zarazi ze v menu nemaji na webu uvedene ceny. a je to jidlo tak pekne servirovany jako to maji na fotkach?

LIMONADA: to by me taky zajimalo jake to tam je. jeste za rohem je jedna cinska hospoda, ktera se tvari tradicne, ale nikdy jsem tam nejedl. https://plus.google.com/102363812271197582802/about?gl=cz&hl=en

jinak nam jedna znama doporucovala bistro na korunovacni - chang an. byli jsme tam jist parkrat a je to dobre, ale na seriozni veceri to neni. delaji skvele domaci nudle.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    byl jste někdy někdo na letenském náměstí v restauraci hong kong?
    vídám tam často vycházet číňany, slyšela jsem že dobré a autentické, ale radši bych přímé doporučení. (nechci propadák, jde o vážnější večeři)
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    GUDRUN: sice nevim, ale ted jsem zjistila ze certve curry listky se daji koupit na francouzske za 25 kc :-)
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    díkes za info.. co je prosím tě čínské auditko? :-)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TOMINA: Hoď to do Čínskýho auditka. Jinak z vlastnízkušenosti, tzv tisíciletá vejce jsou konzumovatelná i za hodně dlouhou dobu. Když se oloupou mají různé barvy. Věřím, že nepůjde o klasické černé vejce, ale spíš o oranžové. Druhá věc je, zda to vůbec zkusíš požít, mě osobně chutnají jen černá :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JUANITA: znacka ideal, ukladam na priste, sla.jsem do archy... dik
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dneska se mi zadarila skvela rychlovka bez receptu, volne ala Aloo Jeera Gobi, tak se musim podelit
    pripadne pardon za anglictinu ingredienci, psal jsem to kamaradce

1 teaspoon of cumin seed
    3 teaspoons of garam masala (tu sem nemel, takze jsem pouzil toto)
    1 small chunk of ginger
    3 cloves of garlic
    2 teaspoons of chilli (mame radi ostry, asi to snese klidne i min)
    oil, salt, wok :)

1 handful of coriander
    1 large onion
    1/2 can of chopped tomatoes
    5 middle-sized potatoes
    1/2 of middle-sized cauliflower

1) cibule se udela s chilli na oleji do zlatova, prihodi se za ni na platky nakrajeny cesnek a zazvor, kmin a masala, jeste chvilku smazit dohromady
    2) pridaji se rajcata, pripadne trochu vody aby to ve vysledku udelalo polo-pastu
    3) prida se na jemno naloupanej kvetak a na mensi kousky nakrajeny brambory, michat vsechno dohromady dokud se ingredience nepromichaji a vsechno je pokryty pastou
    4) prida se pulka koriandru, zamichat a priklopit, pokud by melo tendence se lepit k woku, pridat trochu vody
    5) dusi se dokud nezmeknou brambory
    6) prida se zbytek koriandru a na stul :)

je to levny, dobry, priprava 20 minut (vareni tak 30) a da se to delat doma

JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: jestli neni bila labut moc daleko, tak urcite nejlepsi je tu remember: http://www.rememberasianfood.cz/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIANT: dik, nakonec jdeme do Anglicky
    do red Hot nechodim, chteli jsme zkusit, ale uz podruhy mame peska, ze v potrebny cas maji zavreno
    GIANT
    GIANT --- ---
    je to i na street view po pravy strane z florence. jak ze street view sezenu nejakej link? mi to sakra nejde. je tam napsano vietnamska bistro a na strahove jsme pili k jidlu staroplamen :-)
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo mezi florenci a karlinskym namestim. zakladna nasich vietnamcu ze strahova. normalni bistro, jestli ale chodis do red hot chilli, tak to mozna nebude dost na urovni. treba ted v zime nedavaj moc koriandr k jidlum jako bun bo nam bo nebo bun cha, protoze stejne pulka cechu jim to vraci. nam tam ale ty zakladni vietnamsky jidla chutnaj.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    neznate nejake dobre vietnamske bistro v oblasti Florenc / Masarycka?
    Red hot chilli ma do sedmi jenom a nic v okoli neznam. Pripadne dik.
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    kámoš mě z číny dovezl tyhle vejce, koupil je před třemi tejdny, jsou ještě v pohodě nebo je raději odhodit? vyzná se v tom někdo?

GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KASUMI: vjizdim jen od Tiskarske, bud se mi to podari hodit na ten flek doleva za vjezdove budky, nebo sjedu po sipkach na parkoviste, ale pak se musis promotat trznici k obchodum s jidlem, ktere jsou spis u vjezdu. hodne aut parkuje i vpravo, ale spis myslim na nakladku a vykladku, nelajsla byxh si blokovat vietnamci misto;-) pokud vim, so i ne do sesti. dneska jsem tam byla na otocku pro okru, mnam.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dekuji moc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: ano. I v neděli.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: diky :) a jeste.. je otevrena i o vikendu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: auta tam jezdí a parkují. Hodně aut a z obou stran - jak od Tiskařské, tak od Černokostelecké. Ale jsem nemotorizovaná, tak jsem nedávala pozor, jestli tam jsou a nebo nejsou nějaké omezení. Ale divila bych se, kdyby tam byly.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: da se tam vjet autem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam