• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dneska se mi zadarila skvela rychlovka bez receptu, volne ala Aloo Jeera Gobi, tak se musim podelit
    pripadne pardon za anglictinu ingredienci, psal jsem to kamaradce

    1 teaspoon of cumin seed
    3 teaspoons of garam masala (tu sem nemel, takze jsem pouzil toto)
    1 small chunk of ginger
    3 cloves of garlic
    2 teaspoons of chilli (mame radi ostry, asi to snese klidne i min)
    oil, salt, wok :)

    1 handful of coriander
    1 large onion
    1/2 can of chopped tomatoes
    5 middle-sized potatoes
    1/2 of middle-sized cauliflower

    1) cibule se udela s chilli na oleji do zlatova, prihodi se za ni na platky nakrajeny cesnek a zazvor, kmin a masala, jeste chvilku smazit dohromady
    2) pridaji se rajcata, pripadne trochu vody aby to ve vysledku udelalo polo-pastu
    3) prida se na jemno naloupanej kvetak a na mensi kousky nakrajeny brambory, michat vsechno dohromady dokud se ingredience nepromichaji a vsechno je pokryty pastou
    4) prida se pulka koriandru, zamichat a priklopit, pokud by melo tendence se lepit k woku, pridat trochu vody
    5) dusi se dokud nezmeknou brambory
    6) prida se zbytek koriandru a na stul :)

    je to levny, dobry, priprava 20 minut (vareni tak 30) a da se to delat doma


    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: jestli neni bila labut moc daleko, tak urcite nejlepsi je tu remember: http://www.rememberasianfood.cz/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIANT: dik, nakonec jdeme do Anglicky
    do red Hot nechodim, chteli jsme zkusit, ale uz podruhy mame peska, ze v potrebny cas maji zavreno
    GIANT
    GIANT --- ---
    je to i na street view po pravy strane z florence. jak ze street view sezenu nejakej link? mi to sakra nejde. je tam napsano vietnamska bistro a na strahove jsme pili k jidlu staroplamen :-)
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo mezi florenci a karlinskym namestim. zakladna nasich vietnamcu ze strahova. normalni bistro, jestli ale chodis do red hot chilli, tak to mozna nebude dost na urovni. treba ted v zime nedavaj moc koriandr k jidlum jako bun bo nam bo nebo bun cha, protoze stejne pulka cechu jim to vraci. nam tam ale ty zakladni vietnamsky jidla chutnaj.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    neznate nejake dobre vietnamske bistro v oblasti Florenc / Masarycka?
    Red hot chilli ma do sedmi jenom a nic v okoli neznam. Pripadne dik.
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    kámoš mě z číny dovezl tyhle vejce, koupil je před třemi tejdny, jsou ještě v pohodě nebo je raději odhodit? vyzná se v tom někdo?

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KASUMI: vjizdim jen od Tiskarske, bud se mi to podari hodit na ten flek doleva za vjezdove budky, nebo sjedu po sipkach na parkoviste, ale pak se musis promotat trznici k obchodum s jidlem, ktere jsou spis u vjezdu. hodne aut parkuje i vpravo, ale spis myslim na nakladku a vykladku, nelajsla byxh si blokovat vietnamci misto;-) pokud vim, so i ne do sesti. dneska jsem tam byla na otocku pro okru, mnam.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    dekuji moc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: ano. I v neděli.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: diky :) a jeste.. je otevrena i o vikendu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: auta tam jezdí a parkují. Hodně aut a z obou stran - jak od Tiskařské, tak od Černokostelecké. Ale jsem nemotorizovaná, tak jsem nedávala pozor, jestli tam jsou a nebo nejsou nějaké omezení. Ale divila bych se, kdyby tam byly.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: da se tam vjet autem?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VOY: olej, cesnek, zazvor, sunka, malinko cerveny curry pasty - asi tak ve velikosti nehtu - tohle vse usmazis do temer krupava, pridas cibuli na drobny mesicky a smazis dokud nezmeknou, pak tam vhodis ryzi (nejlepe varenou den predem), vsechno to pomichas .. ted vejce - pokud mas vetsi wok tak mix jen odsunes stranou, pridas olej a udelas omeletku ve volnym prostoru panve, tu jak se zacne formovat hned roztrhas vareckou na kousky a smichas s ryzi, dalsi varianta by byla udelat ji vedle, nekrajet ji a smichat s ryzi, pak to vse zakapes rybi omackou a svetlou sojovkou, posypes jarni cibulkou, popr koriandrem a je to hotovo..
    trik je 1) v tom nedelat toho moc najednou, idealne max dve porce, a 2) vychytat spravny pomer ryze a ostatnich surovin ... ta ryze se v tom nesmi ztratit, mela by ji byt porad vetsina a ostatni veci v tom spis jen aby dodaly chut, jinak to proste neni dobry ...

    tohle je moje oblibena rychla-snidanova

    recept ladit dle chuti, hrasek misto cibule, pridat kure etc :)

    dobra je taky basilejska smazena ryze ale nemam v hlave recept ..
    VOY
    VOY --- ---
    Nemate nekdo nejakej obdobne blbuvzdornej recept na skutecne dobrou smazenou ryzi?
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KASUMI: Bývá dokonce i v Intersparu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: určitě to mají i Thajci na Francouzské.

    Jinak k malešicím mám mapku tady (je potřeba mít zapnutou satelitní mapu, u normální to nesedí)
    Větinou nakupuju v rohovém krámku pod restaurací.
    https://maps.google.cz/maps/ms?msid=205879362801380468825.0004d1323243b2681f370&msa=0&ll=50.080671,14.534751&spn=0.002848,0.004823 a dá se tam projít i od zastávky tram č. 7 Na homoli.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KASUMI: koupis ho u skoro dazdyho lepe zasobenyho Vietnamce ci Vietnamky:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Kde to je v tech malesicich pls? Nikdy jsem tam nebyla. Gps?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam