• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MOIRAIN: tomu bych věřil
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    NOISEGATE: jedna ze slečen Vietnamek je prý vicemiss vietnamské komunity
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    sobotni navsteva Pho Family - v zeleninove "vegetarianske" polevce plavalo kure, ve vegetarianskych nudlich plaval dlouhatansky vlas, naopak moje krevetova polevka a bun cha paradni, souhlasim s [ NOISEGATE @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ], maso opravdu skvele! Vege zavitky nemeli, pry je delaji jen jednou tydne. Resume - pro masozravce vyborny, pro vegetariany bych doporucil navstevu nekde jinde :) Jedine co me prekvapilo je pocet dalsich asijskych restauraci v okolo 100 metru, chvilku mi trvalo nez sem obehl vsechny a nasel tu spravnou..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    LADY_CANDAR: dneska oběd, takhle dobře upravený maso jsem dlouho nejedl (nudle s grilovaným vepřovým) obsluha pomalejší ale hrozně krásná ;) (ty holky myslim, dělaj tam češky i vietnamky) jídlo dobré, velká porce, ale mohlo by bejt teplejší. příjemný bylo, že tam na jídlo sedělo víc vietnamců než čechů. cena 109,- za porci adekvátní. rating: 4/5
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    KID_MCHUTT: V pohode, jidla 100-150 korun, male polevky do 50. Piti drazsi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LADY_CANDAR: jak to tam vypadá cenově?
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    TIGRE: My tam taky byli vcera. Morske plody s kari a polevka s uhorem, bylo to fajn. Obsluhovali takovi mili kluci, ale desne nezkuseni. Vybryndali mi polivku XD
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já tam byl včera a bun cha docela dobrá, místo je to příjemný, především obsluha a interiér. kdyby si odpustili umělý kytky na stole a pár kýčodrobností, tak by to byla první "normální" restaurace :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MILHAUZ: ceny kolem stovky, jídlo servírováno esteticky, na webu mají chybku, u většiny jídel je stejná fotka nějaké polívky, tak se to moc nedá posoudit, když jsme měly dvě jídla
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MOIRAIN: ta hospoda vypada dobre, akorat me trochu zarazi ze v menu nemaji na webu uvedene ceny. a je to jidlo tak pekne servirovany jako to maji na fotkach?

    LIMONADA: to by me taky zajimalo jake to tam je. jeste za rohem je jedna cinska hospoda, ktera se tvari tradicne, ale nikdy jsem tam nejedl. https://plus.google.com/102363812271197582802/about?gl=cz&hl=en

    jinak nam jedna znama doporucovala bistro na korunovacni - chang an. byli jsme tam jist parkrat a je to dobre, ale na seriozni veceri to neni. delaji skvele domaci nudle.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MOIRAIN: na strankach tvrdia za osmu navstevu odstanete bun bo nam bo zdarma :-) plati do 01.06.2013
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MOIRAIN: díky za tip!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    v neděli vyzkoušeno Pho family na roku Slezské a Sázavské
    Pho Family - Pravá tradiční vietnamská restaurace
    http://www.phofamily.cz/
    prostředí už docela příjemnější, ne bufetové, ceny přijatelné, obsluha, alespoň slečna, co nás obsluhovala umí obstojně česky, jídlo výborné, porcelán mají nový s vlastním logem (dělala obsluhující slečna), od včerejška věrnostní program, za 8 jídel 9. zdarma, nebo 8. zdarma za 7, to nebylo zcela zřejmé
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    byl jste někdy někdo na letenském náměstí v restauraci hong kong?
    vídám tam často vycházet číňany, slyšela jsem že dobré a autentické, ale radši bych přímé doporučení. (nechci propadák, jde o vážnější večeři)
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    GUDRUN: sice nevim, ale ted jsem zjistila ze certve curry listky se daji koupit na francouzske za 25 kc :-)
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    díkes za info.. co je prosím tě čínské auditko? :-)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TOMINA: Hoď to do Čínskýho auditka. Jinak z vlastnízkušenosti, tzv tisíciletá vejce jsou konzumovatelná i za hodně dlouhou dobu. Když se oloupou mají různé barvy. Věřím, že nepůjde o klasické černé vejce, ale spíš o oranžové. Druhá věc je, zda to vůbec zkusíš požít, mě osobně chutnají jen černá :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JUANITA: znacka ideal, ukladam na priste, sla.jsem do archy... dik
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dneska se mi zadarila skvela rychlovka bez receptu, volne ala Aloo Jeera Gobi, tak se musim podelit
    pripadne pardon za anglictinu ingredienci, psal jsem to kamaradce

    1 teaspoon of cumin seed
    3 teaspoons of garam masala (tu sem nemel, takze jsem pouzil toto)
    1 small chunk of ginger
    3 cloves of garlic
    2 teaspoons of chilli (mame radi ostry, asi to snese klidne i min)
    oil, salt, wok :)

    1 handful of coriander
    1 large onion
    1/2 can of chopped tomatoes
    5 middle-sized potatoes
    1/2 of middle-sized cauliflower

    1) cibule se udela s chilli na oleji do zlatova, prihodi se za ni na platky nakrajeny cesnek a zazvor, kmin a masala, jeste chvilku smazit dohromady
    2) pridaji se rajcata, pripadne trochu vody aby to ve vysledku udelalo polo-pastu
    3) prida se na jemno naloupanej kvetak a na mensi kousky nakrajeny brambory, michat vsechno dohromady dokud se ingredience nepromichaji a vsechno je pokryty pastou
    4) prida se pulka koriandru, zamichat a priklopit, pokud by melo tendence se lepit k woku, pridat trochu vody
    5) dusi se dokud nezmeknou brambory
    6) prida se zbytek koriandru a na stul :)

    je to levny, dobry, priprava 20 minut (vareni tak 30) a da se to delat doma


    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: jestli neni bila labut moc daleko, tak urcite nejlepsi je tu remember: http://www.rememberasianfood.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam