• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MICKK: imho zbytecny se vypravovat tak daleko, kvalitni ryzi koupis napr u korejcu v Arirangu, maji vyber z vice druhu .. nebo i v Modrem slonovi, adresy najeds na nastence
    VXP
    VXP --- ---
    MICKK: vsechno muzes koupit v tamde... http://tamda.eu/

    za par korun... napr. veliky mrazeny krevety ... 200,-/kg :)
    MICKK
    MICKK --- ---
    kde v praze nakupujete suši rýži?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Při výletu do Beskyd se zastavte ve Frýdku. Díky Nošovické zóně tam mají tuhle krásku

    KIMCHI RESTAURANT
    http://www.kimchi.cz/
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    LENGYANG: je to stejný obchod jako byl v Nuslích na Táborské, pouze přestěhovaný...a údajně o něco větší, také jsem tam ještě nebyl, ale sortiment bude stejné....čili nelze jinak, než vřele dopporučit
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    už jste někdo byl v indickém shopu v budečské ? (vedle vinohradského pavilonu)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    mel jsem tam bun ca (rybi bun vyvar), tak nejak stejna jako jinde (v remember nebo gorazdovce), ale nejak jsem mel pocit, ze bylo skutecne min MSG (jinde tvrdi, ze ho do bun ca nepridavaji, ale stejne ho tam citim, tady se to zdalo zdravejsi).
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    my jsme se tam v nedeli od vicemiss dozvedeli, ze nakladany bambusovy vyhonky jsou nezdravy, proto je k pho nepodavaji :)

    pho bo jedno z lepsich, ceska obsluha lehce zmatena, ale to je snad docasny.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    NOISEGATE: jedna ze slečen Vietnamek je prý vicemiss vietnamské komunity
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    sobotni navsteva Pho Family - v zeleninove "vegetarianske" polevce plavalo kure, ve vegetarianskych nudlich plaval dlouhatansky vlas, naopak moje krevetova polevka a bun cha paradni, souhlasim s [ NOISEGATE @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ], maso opravdu skvele! Vege zavitky nemeli, pry je delaji jen jednou tydne. Resume - pro masozravce vyborny, pro vegetariany bych doporucil navstevu nekde jinde :) Jedine co me prekvapilo je pocet dalsich asijskych restauraci v okolo 100 metru, chvilku mi trvalo nez sem obehl vsechny a nasel tu spravnou..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    LADY_CANDAR: dneska oběd, takhle dobře upravený maso jsem dlouho nejedl (nudle s grilovaným vepřovým) obsluha pomalejší ale hrozně krásná ;) (ty holky myslim, dělaj tam češky i vietnamky) jídlo dobré, velká porce, ale mohlo by bejt teplejší. příjemný bylo, že tam na jídlo sedělo víc vietnamců než čechů. cena 109,- za porci adekvátní. rating: 4/5
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    KID_MCHUTT: V pohode, jidla 100-150 korun, male polevky do 50. Piti drazsi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    LADY_CANDAR: jak to tam vypadá cenově?
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    TIGRE: My tam taky byli vcera. Morske plody s kari a polevka s uhorem, bylo to fajn. Obsluhovali takovi mili kluci, ale desne nezkuseni. Vybryndali mi polivku XD
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já tam byl včera a bun cha docela dobrá, místo je to příjemný, především obsluha a interiér. kdyby si odpustili umělý kytky na stole a pár kýčodrobností, tak by to byla první "normální" restaurace :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MILHAUZ: ceny kolem stovky, jídlo servírováno esteticky, na webu mají chybku, u většiny jídel je stejná fotka nějaké polívky, tak se to moc nedá posoudit, když jsme měly dvě jídla
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MOIRAIN: ta hospoda vypada dobre, akorat me trochu zarazi ze v menu nemaji na webu uvedene ceny. a je to jidlo tak pekne servirovany jako to maji na fotkach?

    LIMONADA: to by me taky zajimalo jake to tam je. jeste za rohem je jedna cinska hospoda, ktera se tvari tradicne, ale nikdy jsem tam nejedl. https://plus.google.com/102363812271197582802/about?gl=cz&hl=en

    jinak nam jedna znama doporucovala bistro na korunovacni - chang an. byli jsme tam jist parkrat a je to dobre, ale na seriozni veceri to neni. delaji skvele domaci nudle.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    MOIRAIN: na strankach tvrdia za osmu navstevu odstanete bun bo nam bo zdarma :-) plati do 01.06.2013
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MOIRAIN: díky za tip!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    v neděli vyzkoušeno Pho family na roku Slezské a Sázavské
    Pho Family - Pravá tradiční vietnamská restaurace
    http://www.phofamily.cz/
    prostředí už docela příjemnější, ne bufetové, ceny přijatelné, obsluha, alespoň slečna, co nás obsluhovala umí obstojně česky, jídlo výborné, porcelán mají nový s vlastním logem (dělala obsluhující slečna), od včerejška věrnostní program, za 8 jídel 9. zdarma, nebo 8. zdarma za 7, to nebylo zcela zřejmé
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    byl jste někdy někdo na letenském náměstí v restauraci hong kong?
    vídám tam často vycházet číňany, slyšela jsem že dobré a autentické, ale radši bych přímé doporučení. (nechci propadák, jde o vážnější večeři)
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    GUDRUN: sice nevim, ale ted jsem zjistila ze certve curry listky se daji koupit na francouzske za 25 kc :-)
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    díkes za info.. co je prosím tě čínské auditko? :-)
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    TOMINA: Hoď to do Čínskýho auditka. Jinak z vlastnízkušenosti, tzv tisíciletá vejce jsou konzumovatelná i za hodně dlouhou dobu. Když se oloupou mají různé barvy. Věřím, že nepůjde o klasické černé vejce, ale spíš o oranžové. Druhá věc je, zda to vůbec zkusíš požít, mě osobně chutnají jen černá :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    JUANITA: znacka ideal, ukladam na priste, sla.jsem do archy... dik
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dneska se mi zadarila skvela rychlovka bez receptu, volne ala Aloo Jeera Gobi, tak se musim podelit
    pripadne pardon za anglictinu ingredienci, psal jsem to kamaradce

    1 teaspoon of cumin seed
    3 teaspoons of garam masala (tu sem nemel, takze jsem pouzil toto)
    1 small chunk of ginger
    3 cloves of garlic
    2 teaspoons of chilli (mame radi ostry, asi to snese klidne i min)
    oil, salt, wok :)

    1 handful of coriander
    1 large onion
    1/2 can of chopped tomatoes
    5 middle-sized potatoes
    1/2 of middle-sized cauliflower

    1) cibule se udela s chilli na oleji do zlatova, prihodi se za ni na platky nakrajeny cesnek a zazvor, kmin a masala, jeste chvilku smazit dohromady
    2) pridaji se rajcata, pripadne trochu vody aby to ve vysledku udelalo polo-pastu
    3) prida se na jemno naloupanej kvetak a na mensi kousky nakrajeny brambory, michat vsechno dohromady dokud se ingredience nepromichaji a vsechno je pokryty pastou
    4) prida se pulka koriandru, zamichat a priklopit, pokud by melo tendence se lepit k woku, pridat trochu vody
    5) dusi se dokud nezmeknou brambory
    6) prida se zbytek koriandru a na stul :)

    je to levny, dobry, priprava 20 minut (vareni tak 30) a da se to delat doma


    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: jestli neni bila labut moc daleko, tak urcite nejlepsi je tu remember: http://www.rememberasianfood.cz/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIANT: dik, nakonec jdeme do Anglicky
    do red Hot nechodim, chteli jsme zkusit, ale uz podruhy mame peska, ze v potrebny cas maji zavreno
    GIANT
    GIANT --- ---
    je to i na street view po pravy strane z florence. jak ze street view sezenu nejakej link? mi to sakra nejde. je tam napsano vietnamska bistro a na strahove jsme pili k jidlu staroplamen :-)
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo mezi florenci a karlinskym namestim. zakladna nasich vietnamcu ze strahova. normalni bistro, jestli ale chodis do red hot chilli, tak to mozna nebude dost na urovni. treba ted v zime nedavaj moc koriandr k jidlum jako bun bo nam bo nebo bun cha, protoze stejne pulka cechu jim to vraci. nam tam ale ty zakladni vietnamsky jidla chutnaj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam