• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: hele tady jsem nasel primo tu, co shanti doporucuje: http://www.japafoods.cz/mezinarodni-kuchyne/lee-kum-kee-chili-bean-sauce-368g
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    zkus, takhle okurka ziskava uplne jinej rozmer :)
    ad pasta - nahrazuju ji nekdy korejskou fermentovanou pastou Gochujang, neni to presne to samy ale je to dost blizko - tu prodavaj korejci v Arirangu nebo v sape, je to v krabicce tmave zeleny barvy, pozor takova vyblite zelena je Ssamjang sauce ktera je neco podobnyho, ale jeste prichucena a pouziva se na takovy wrappers v listovy zelenine
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: diky! s tou okurkou uvidime. zkousim to porad uz cely zivot a porad nechutna.

    proc jsi otocil poradi toho kurete?

    a nevis kde jinde nez v malesicich sehnat tu fermentovanou sojovou pastu?

    ta showshanti je bezvadna.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MILHAUZ: covece skoro bych rek ze v tomhle receptu je okurka nenahraditelna, svezi, stavnata, krupava.. budes se muset naucit je jist :)
    to kure vicemene variace tohodle http://showshanti.com/recipe-gongbao-jiding-kung-pao-chicken-spicy/ , jen kure jsem smazil zvlast smotny predem (a vratil ho az na konci), zacinal cibuli ktera vedla funkci zeleniny a pak pokracoval +/- dle receptu
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MRMNK: vypada to skvele. mam dva dotazy:

    1/ nemam rad salatove okurky - co bys tam dal misto nich?
    2/ jak jsi delal gongpao?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tempura z jarního listí (pampelišky, jitrocel, medvědí česnek a mladý listí stromů) je naprosto super. Vřele doporučuju. Konkrétní recept bude součást ublognutí, co mi vyjde snad na neděli, ale prostě klasické těsto + omáčka.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Nová afgánská restaurace v Praze na obzoru. Jmenuje se Palaw a sídlí nad Tandoorem na Břevnově. Vyzkoušeli jsme s přítelem - dali jsme si Palaw (rýže s kořením, rozinkami, mrkví a kuřecím) a Mantoo (plněné taštičky s jogurtem), jídlo bylo dobré, jen Palaw se zdál trochu mastnější. A výborné placky mají.
    PALAW-Afganská Restaurace
    http://www.palaw.cz
    IORETH
    IORETH --- ---
    MACHALIK: Díky, to je slušná reference :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    IORETH: U mě vede Pad Thai: http://www.padthairestaurace.cz/
    Je to dcera Sabaidy, ale vaří tam víc do thajska než do laosu a jsou za div že ne poloviční ceny v mnohem hezčím prostředí. Taky mají sezónní jídla, obměňujou lístek, já su z tama celkem nadšenej. Už jsme tam byli čtyřikrát za poslední tři týdny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak jsem v makru koupila tamarind. Nekdo ozkouseny recept, jak z toho udelat pouzitelnou pastu? Na netu ctu - vyndat ze slupky, namocit do vlazne vody na cca 20 min, potom z toho oddelit pecky a vlakna a precedit. A pak se to lisi. Nekdo rika svarit, nekdo ze je uz pouzitelny takto. Mam v planu to pak zamrazit a pouzit i pozdeji. Diky
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Zkoušel už někdo prosím korejskou restauraci na rohu ulice Plzeňská a Mozartova na Praze 5?
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    LENGYANG: Já tam doporučuju všechno, vždycky odcházím jak koule:) Sladkokyselá polívka je něco, žádná glutamátovo škrobová kejda, ale základ z poctivýho vývaru. A taštičky je nemožný dojíst:))
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    TIGRE: jj, sojovka + skrob (bez ecek), maj treba na sumavsky...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    TIGRE: :)

    btw. zkouseli jsme okurkovy appetizer dle receptu od shanti


    rozpali se olej, do nej se vhodi secuansky pepr a susene chilli, to cele se chrstne na nakrajenou salatovou okurku (ja to delam obracene aby nebylo potreba tolik oleje, nahazim okurku do woku s olejem, rychle promicham a stahnu z ohne) .. pak se to lehce osoli, vymacka se na to jedna cela limetka a da na chvili vychladit do lednice, konzumovat k vybuzeni chutovych bunek ... je to easy predkrm a prekvapive dobry :)

    po dlouhy dobe se mi podarilo dostat ke kvalitnimu secuanskemu pepri takze pak samozrejme nasledovalo kure gongpao .)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: imho to bude předražený mix sojovky s škrobem a nějakými éčky :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FILUS: co je tradicni wok sauce??
    FILUS
    FILUS --- ---
    Nevíte někdo kde zakoupit, tradiční wok sauce?
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZUZKAOU: Děkuji :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IORETH:

    Koishi
    http://www.koishi.cz/

    a pak teda ty, kde vaří migranti.

    Thajsko-Laoské Sabaidy

    http://www.sabaidy.cz/

    Stabilně mívají dobré jídlo, chodívají tam i asiaté.


    Vietnamci v tržnici na Olomoucké a případně kdo chce pho, tak v čínském občerstvení v průchodu ze svoboďáku.

    Indové v Goa
    http://www.restaurant-goa.cz/lang-cs

    a případně odpadlí kuchaři z GOA, kteří si otevřeli vlastní indickou hospodu - ohlasy na ně jsou rozporné
    http://www.everestbrno.cz/home.html
    http://www.indicka-restaurace-brno.cz/

    Jestli je tam něco čínštějšího než kuře tajemné chuti netuším.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Nemáte tip na dobrou asijskou restauraci v Brně? Na nástěnce je jen jedna a nehodnocená... Je celkem jedno, jestli čína, japonsko, thai, vietnam, nebo indie. Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam