• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Takze po vcerejsim litani po praze (vesmes centrum a vinohrady) jsem stihla navstivit pet vecerek. Ve ctyrech nevedeli co chci ( slovni spojeni krevetove chipsy se neujalo), v jednom obchode me pochopili ale "uz" meli vyprodane, ze zitra. Tim ze bydlim za prahou pro me zitra nefunguje. Takze prosim nez budete tvrdit ze v "kazde vecerce" radsi prosim napiste konkretne kde, dekuji :)

    ZANNA: Albert jsem stihla taky jeden, ale asi to byla mensi verze a neuspela jsem, nebo teda minimalne v orientalnim koutku nebylo... a mimo to jinde take ne...
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    KATCHABABA: Albert prave v akci, krabicku za 21,-
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    KATCHABABA: naprosto všude, snad každá večererka je má.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KATCHABABA: v zásadě v každé sámošce s orientálním koutkem
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    VXP: Ok sapa me mohla napadnout, no kdyby mel spis nekdo tip na vecerku bliz centru:) dneska jich asi par prolezu:)
    VXP
    VXP --- ---
    KATCHABABA: 100% tady... http://tamda.eu/

    ale urcite i v nejake vietnamske vecerce :)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Snazila jsem se trosku filtrovat ale nic, nemáte tip kde v praze sehnat prawn crackers s usmazeni doma?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PEDRO: nechystá se náhodou i app do telefonu?
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    PEDRO:
    Aha, chtelo to obnovit stranku :D Ctrl+F5 tak uz vime kde je chyba :)))
    Diiiikas ;)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CZTWEETY: to ja vim ze znate, taky se na to dlouho cekalo. Vcera odpoledne byla konecne spustena. U me funguje bez problemu, problem bych videl nekde na tvem prijimaci :)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    PEDRO:
    jj zname, jen bohuzel stale nefunkcni :(
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    Caues,
    nemate nekdo zajimavy recept na "zelene kraby" ci larvy bource morusoveho ? ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: aha- tak jestli to bylo na uzeném/marinovaném tempehu, tak to asi fakt bylo kdoví co. Teda pokud se ti v lednici neusídlil Rhizopus ;-)

    Tepelné opracování, které je i u toho uzeného pochopitelně plíseň vraždí, ovšem antibiotický efekt zůstává, je celkem termostabilní.

    Je to poměrně úzkoprofilové antibiotikum - žere některé grampozitivní bakterie.
    https://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb1992/56/1/56_1_94/_article
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Nevěřil, protože poslední dobou nám v lednici plesniví všechno, tou samou plísní. Už se na ledničku chystám s octovou vodou.

    Mimochodem, netušíš(-te někdo), jestli ta plísňová kultura je živá i v uzeným tempehu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: to imho stejně byla jen ta vlastní plíseň, moc si neumím představit, že by se tam uchytilo něco nového. (takový ty klasický chundelky mi to dělá ze začátku a pak tam, kde nejsou zrna dostatečně namačkaný.)

    Ale tak jestli si tomu nevěřil, tak co holt s tím, že.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Tmavý fleky bych neřešil, mluvim o bílejch chundelatejch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: jak plesnivej tempeh? Jako že se ti tam začaly objevovat tmavé fleky? To není plesnivý, to je zralý - jsou to spory. Když to ještě necháš v teple dozrát (v tomhle počasí stačí na stole), posléze usuší a nameleš, tak získáš startér pro domácí tempeh.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Sakra a já včera vyhodil načatej plesnivej balíček, měl sem ho schovat, bylo by dvakrát antibiotický :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak tempeh má asi fakt antibiotické vlastnosti. Zapomněla jsem v lednici krabičku se zbylým tempehovým kari a po deseti dnech ji našla v nezměněném stavu...

    Odolné tempehové kari

    na kokosovém oleji opékat cibulku, zázvor, galgán, česnek, chilli, kurkumu a lžičku krevetové pasty. Přidat k tomu plátky tempehu a nechat je opéct, pak nakostičky nakrájené sladké brambory. Tamaridovou pastu rozmíchat s kokosový mlékem, nalít do opečených věci a přidat koriandrové kořeny a citronovou trávu. Uvařit doměkka, podávat s rýží a posypané koriandrem.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam