• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CZTWEETY: to ja vim ze znate, taky se na to dlouho cekalo. Vcera odpoledne byla konecne spustena. U me funguje bez problemu, problem bych videl nekde na tvem prijimaci :)
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    PEDRO:
    jj zname, jen bohuzel stale nefunkcni :(
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    Caues,
    nemate nekdo zajimavy recept na "zelene kraby" ci larvy bource morusoveho ? ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: aha- tak jestli to bylo na uzeném/marinovaném tempehu, tak to asi fakt bylo kdoví co. Teda pokud se ti v lednici neusídlil Rhizopus ;-)

    Tepelné opracování, které je i u toho uzeného pochopitelně plíseň vraždí, ovšem antibiotický efekt zůstává, je celkem termostabilní.

    Je to poměrně úzkoprofilové antibiotikum - žere některé grampozitivní bakterie.
    https://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb1992/56/1/56_1_94/_article
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Nevěřil, protože poslední dobou nám v lednici plesniví všechno, tou samou plísní. Už se na ledničku chystám s octovou vodou.

    Mimochodem, netušíš(-te někdo), jestli ta plísňová kultura je živá i v uzeným tempehu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: to imho stejně byla jen ta vlastní plíseň, moc si neumím představit, že by se tam uchytilo něco nového. (takový ty klasický chundelky mi to dělá ze začátku a pak tam, kde nejsou zrna dostatečně namačkaný.)

    Ale tak jestli si tomu nevěřil, tak co holt s tím, že.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Tmavý fleky bych neřešil, mluvim o bílejch chundelatejch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: jak plesnivej tempeh? Jako že se ti tam začaly objevovat tmavé fleky? To není plesnivý, to je zralý - jsou to spory. Když to ještě necháš v teple dozrát (v tomhle počasí stačí na stole), posléze usuší a nameleš, tak získáš startér pro domácí tempeh.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Sakra a já včera vyhodil načatej plesnivej balíček, měl sem ho schovat, bylo by dvakrát antibiotický :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha - tak tempeh má asi fakt antibiotické vlastnosti. Zapomněla jsem v lednici krabičku se zbylým tempehovým kari a po deseti dnech ji našla v nezměněném stavu...

    Odolné tempehové kari

    na kokosovém oleji opékat cibulku, zázvor, galgán, česnek, chilli, kurkumu a lžičku krevetové pasty. Přidat k tomu plátky tempehu a nechat je opéct, pak nakostičky nakrájené sladké brambory. Tamaridovou pastu rozmíchat s kokosový mlékem, nalít do opečených věci a přidat koriandrové kořeny a citronovou trávu. Uvařit doměkka, podávat s rýží a posypané koriandrem.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CHESUS: Sanšo http://en.wikipedia.org/wiki/Zanthoxylum_piperitum

    (sečuánský je nejčastěji Zanthoxylum schinifolium )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    CHESUS: da se koupit v sape,balicek asi 20 lsitu za dvacku ... zkouseli sme nejaky buchty a ryzovy sladkosti, vyborny s kokomlikem, typicka chut
    ... a produkty maj pak takovou zajimavou zelinkavou barvu, viz treba:
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU: cemu se rika japonskej pepr?
    btw, tohle http://en.wikipedia.org/wiki/Pandanus_amaryllifolius ste nekdo nekdy videl/pouzil?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOCKINEZ: jeden jsem kupoval v malesicich od cinanu, ted posledne mnohem lepsi byl z bylinkarny tradicni cinske mediciny, vysel docela draze (100g za 90kc) ale kvalita fakt dobra ..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: sečuánskej bývá ve speciálkách popřípadě v e-shopech. S japonským je to horší, ale von by stejně byl pekelně drahej.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MRMNK: hoj, odkud jsi mel secuansky pepr? Diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tofu Coagulant Guide: What to buy and where to find it - Viet World Kitchen
    http://www.vietworldkitchen.com/blog/2012/10/tofu-coagulant-guide.html


    MOMO: zdravý výživy mívají rýžovou mouku, ale bojím se, že to bude z nějakých levných odrůd. A většinou je navíc instantní. Pokud máš lepkavou rejži, tak bych ji zkusila namlít, případně zkusit to s arboriem.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MOMO:Mozna ted rikam nesmysl, ale nestacilo by rozemlet suchou kulatozrnou (lepivou) ryzi v mlynku na kafe?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam