• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Byl jsem v Libanonu, Jordansku, Syrii, Iranu, Pakistanu, Indii, Barme, Losu, Thasku, Malajsii i Indonesi
    ...
    a jen v Iranu mi moc nechutnalo (nepocitam-li orgie pistacii a stavy z granatovejsch jablek:)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZUZKAOU: ja takovyhle veci hazim sama sobe do posty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    si tu zdovoleném odložím adresu bogu, co ho prozkoumám, až budu mít víc, času, ano?

(v záložkách v prohlížeči mám poněkud bordel...)

My Persian Kitchen — Discover, Learn, & Cook Persian Cuisine
    http://mypersiankitchen.com/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LENGYANG: diky!
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    POHODAVOLE: tuším, že to byla "SEN" je ve Slezký (2 blok nad mirakem)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    tusite niekto o nejakej viet restike na P5 ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    XARGH: to jsem zapomnel napsat, ze znam, ale diky za snahu :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    POHODAVOLE: skus viet Anglicka 15, Praha 2 (na 4ce neznam)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Onehda se tu objevila asijska restaurace v okoli Miraku, ktera nebylo pho family. Muze mi prosim nekdo pripomenout, ktera to byla popr. doporucit nejakou chutnou restauraci v okoli idealne prahy 4? Pho family je super, ale zaciname bejt lehce presyceni :)

Diky!
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VOY: nedavno jsem ji podle nejakyho receptu zredila vodou a smichala s trochou arasidovyho masla a pouzila jako omacku k nesmazenym zavitkum. Dobry to bylo.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VOY: Co třeba v tom něco namarinovat a pak to upéct? Kachnu, třeba... Kdyby se ti povedlo sehnat pekingskou kachnu, mohlo by to bejt super.
    VOY
    VOY --- ---
    Koupil jsem si celou velkou sklenici hoisin omacky k pecenymu bucku. Nejak super me teda ale nezaujala. Neporadil byste mi nekdo co by se s ni tak jeste dalo delat nez tu sklenici za stovku po par mesicich v lednici budu muset vyhodit? :-)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    spíš thai fusion, ale včera otestováno a výsledek byl nadmíru pozitivní: http://members.iinet.net.au/~mangodavid/html/R84.htm

Thai Sweet And Sour Ribs

2kg pork spareribs
    1 red onion, finely chopped
    2 garlic cloves, crushed
    1 tablespoon grated fresh ginger root
    1 tablespoon peanut oil
    125 ml pineapple juice
    2 tablespoon fish sauce
    60 ml tomato paste
    60 ml fresh lime juice
    2 tablespoon honey
    90 ml thai sweet chilli sauce

Separate ribs by slicing between the bones with a large knife or cleaver. Simmer separated ribs in large pan of salted water until just tender, about 30 minutes. Drain. Rinse under cold running water and drain again. Leave to cool completely. Place onion, garlic, ginger and oil in a small pan. Stir fry over medium heat until softened, 5-10 minutes. Add pineapple juice, fish sauce, tomato paste, lime juice, honey and 2 tablespoon sweet chilli sauce. Bring to the boil. Simmer gently until thick, 10 minutes. Leave to cool completely. Brush the sweet sour mix over the ribs. Grill according to instructions below, basting with the remaining chilli sauce throughout. Serve hot.

akorát jsem teda vynechal ten protlak, protože se mi tam a) moc nehodil a b) zapomněl jsem ho koupit... :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Jo, taky si ji sypou na ananas, mango a taky na takovou hnedozelenou "bramboru" se svezi citronoidne chutnajici duzinou.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    ZUZKAOU: http://www.cernasul.cz/ocernesoli.html
    Použití

Černá sůl se rozsáhle používá v indické kuchyni jako přísada do salátů, kterým se říká chaat, do čatni, rajt, pickles a mnoho dalších pochoutek. Například Chaat masala, indická kořenící směs, závisí na černé soli pro svou typickou vůni a chuť. Protože se považuje za chladící koření, používá se do chladivých letních nápojů jako např. slavného kmínem ovoněného Jal Jeera. Posypte jemně černou solí plátek jablka nebo banánu a užijte si neobvyklé chuti.

muzes zkusit neco z vyse jmenovanych:o)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: je vyborna do matlanic z tofu a la
    Cruelty Free Hedgehogs : KoproTofu
    http://veganotic.blogspot.cz/2011/07/koprotofu.html

Ale samozrejme v kysely limonade je super, v Indii v tehle stancich ji zkonzumuju hrozne moc, odmitam tam cukr/trtinovou stavu a stankari vzdy chvali, protoze je to pry neslazene moc zdrave:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Do čeho dáváte černou sůl. Jsem koupila pytlík kvůli pokusům s tamaridovou limonádou (jal jeera) - zvláštní, ale ve vedrech super.

Ale teď mi tu zbejvá prakticky plnej pytlík a jedinný co mě napadlo kam ji sypat je vajíčkovej salát a ten jsem dělala naposledy na velikonoce.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    indické recepty + blog o životě v indii
    Recepty z Indie
    http://www.akochutimasala.blogspot.in/
    INGI
    INGI --- ---
    JUANITA: skvele skvele!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam