• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    LA_PIOVRA: hele fakt knedlicky ;)
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    MRMNK: jj presne, v Sape si to dáváme. Tak díky moc, jdu guglit ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOLCE_INONESTA: ja myslim ze myslis fish balls - nevim jak cesky, rybi knedlicky?:)

    pokud mluvis o tom co vetsinou v praze do polivek nedavaj a v sape jo tak je to ono, takovy sedivy kulicky

    daji se bud koupit zmrazeny ale imho vyjde o dost levneji si je udelat doma
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    kdybyste náhodou jako já nevěděli co s přebytkem koriandru, tak můžu doporučit tuhle dobrotu:
    Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DOLCE_INONESTA: taky netusim, ale treba pho ca (kapri pho) obcas delaji ve forme kulatejch knedlicku, kde je smiseny kapri maso s necim (ryzovou moukou?)...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DOLCE_INONESTA: at koukam jak koukam na vsechny pho obrazky, tak "nadejchany klendlicky" nevidim.

    Nemyslis toto?
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Prosim vás, nevíte nekdo náhodou jak se jmenujou takovy ty nadychany knedlicky co bývají v Pho? Popr jak je vyrobit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUI: a ty jsi v Praze a nebo někde v cizině? Pokud v Praze, tak bych se vydala do Sapy ke korejcům.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: nejlepší je tady i s videem:

    Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI


    Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: hnědý jsem to měla tak normálně, zejména když jsem tam přidala to tare se sojovkou. Vývar byl naprosto skvostný, ta trocha uzeného vývaru udělala fakt kouzlo. Respektive ještě mám tak na 3- 4 porce vývar v mrazáku a spoustu zamraženého tare.

    Sádlo tam nebylo jednak proto, že jsem neměla kus hřbetního a hlavně teda se objedu bez hodně mastných polívek.


    GULDUR: recept, recept, recept.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: super! tady zajimave pokracovani: http://www.seriouseats.com/...d-lab-miso-ramen-crispy-pork-black-garlic-sesame-oil.html?ref=obinsite

    a jak ti dopadl ten vyvar? melas ho hnedy? a proc ne sadlo? to vypada jako ultimatni trik!
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    tak jsem o Vánocích zkusil využít množství prodávaných kaprů na experiment s Canh Chua Ca (vietnamská rybí polévka) kdy místo sumce zkusím kapří filet a musím říci, že to fakt dobrý..dokonce i máti s bratrem, kteří skutečnou asijskou kuchyni prakticky neznají to šmakovalo. Přikládám ilustrační foto:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAPPY DONABE LIFE - Mrs. Donabe's Rustic Japanese Kitchen
    http://naokomoore.com/



    RED_KOMUSO: super video! Rozhodně v blízké době shlédnu celé!

    Koji – history and process — Nordic Food Lab
    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/8/koji-history-and-process
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Koji: The Mother of Japanese Cuisine - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=9ctgj-DJxDI
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ZUZKAOU: koukam ramen ja opravdu Projekt s velkym p, dik za link, moc zajimavy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak prosím tento recept na ramen dává lepší výsledky, než ten Changův (jakoliv to říkám nerada). Respektive dělala jsem to bez toho sádla, kosti jsem nespařovala, ale zapekla a ještě jsem k nim dodala ještě zbytek uzených kostí, byť už jednou vyvařených.

    A teda smícháním vývaru z pošírovaného bůčku v sojovce/mirinu/sake a Changova tare vznikne naprosto dokonalé tare.

    The Food Lab: How to Make Tonkotsu Ramen Broth at Home | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2012/02/how-to-make-tonkotsu-ramen-broth-at-home-recipe.html
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MAKROUSEK: no to je ta u kung fu centra koukám....super, díky za tip.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GULDUR: Rumunska, knedlickarna. Neni to jako uplne jako v Cine, ale v Praglu je nejlepsi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    MRMNK: Kde kde kde?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky Shanghai v Anglicky - nejepsi varianta je jit ve vic lidech a rict ze chcete menu s cenou na hlavu tolik a tolik, moc dobry veci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam