Char Siu Bao
Není mi úplně jasné, jak tohle můžou jíst číňani ke snídani, když to je poměrně dlouhý proces, ale nejspíš si to kupujou, a nebohé čínské matky nemusí toto připravovat k snídani.
Mírně jsem variovala různé recepty podle toho, co jsem měla doma
4-6 porcí
Červený bůček
500g bůčku
2 dcl rýžového vína
1 dcl rýžového octa
panák sojovky
panák hoisn omáčky
zázvor
česnek
chilli
5 koření
lžíce
red yeast rice - obejde se to bez ní, ale nebude to do červena a nebude to pomáhat s cholesterolem.
kdo má, tak ještě přidá červenou fermentovatou sojovou pastu.
Zázvor a česnek prolisovat a všechno smíchat se vším. Bůček nakrájet na tlustější plátky a nechat marinovat alespoň přes noc. Posléze to nechat trošku okapat a na roštu v troubě nechat péct na 200-220 za občasného pomazání marinádou tak 40 minut - dokud to nebude měkké a hezky zkaramelizované.
Nechat vychladnout.
Náplň do knedlíků
červený bůček nasekaný na jemno
cibule
svazek jarních cibulek
česnek
zázvor
přecezená zbylá marináda z bůčku
250 ml vývaru
Na troše oleje opéct závzor, česnek a cibuli, přidat bůček, vývar a zbylou marinádu a odvařit do husté kaše, do hotového přidat najemno nasekané jarn cibulky. Kdo má bok choy nebo listový špenát, tak to tam taky může vrazit.
Těsto
5 g sušeného droždí
5 g prášku do pečiva
200 ml vody
20 ml oleje
5 g soli
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
10 g cukru
smíchat cukr, sušené droždí a vodu a nechat aktivovat kvásek. Smíchat mouku, sůl a prášek dopečiva, přesít do mísy, přidat kvásek a velmi dlouho a intenzivně hnětat, dokud z toho není hladké, pevné, nelepivé těsto. Nechat vykynout. Přehnětat na pracovní ploše, rozdělit na kuličky po cca 60-80 g (větší knedlíky s víc náplní jsou lepší) a nechat ještě tak dvacet minut odpočívat.
Rozválet na kulatou palcku, doprostřed dán náplň, uzavřít, nechat ještě chvíli kynout a pak 20 minut pařit na pařáčku.
to těsto má fakt hodně knedlíkovitou chuť a strukturu a vlastně je to dobré. Nevyšla mi náplň na poslední knedlíček a tak jsem tam vrazila kompotovanou meruňku a vůbec to nebylo marný.
maomaomom kitchen Bao Zi
https://www.youtube.com/watch?v=V3FYCE5DHH4