• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jů a umí to i celozrnné - a vypadá to celkem i nadýchaně!

    Steamed Whole Wheat Chinese Bun ( Northern Style) | Eat Healthy and Live Well
    http://foodcookinglovers.wordpress.com/2012/03/06/steamed-chinese-bun-northern-style0/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jj, myslim ze na to chodi cestou do prace .) obecne v asii se ji na ulici mnohem vic nez u nas (bohuzel pro nas)

    v malaisii jsme kazdy rano jedli malajskou obdobu, ted o vikendu jsme to delali doma, luxus, vietnamci na to prodavaji specialni nudle, je to tenhle balicek, nudle jsou susene tak na pul, jsou stale pruzne


    jo a recept zde: http://rasamalaysia.com/wonton-noodles-malaysian-wantan-mee-recipe/

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jsem sklerotik - do marinády ještě patří lžíce melasy a tři lžíce cukru a nebo 4 lžíce medu místo toho. Je to sladko nakyslý, takhle by to bylo jen strašně kyselý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Char Siu Bao

    Není mi úplně jasné, jak tohle můžou jíst číňani ke snídani, když to je poměrně dlouhý proces, ale nejspíš si to kupujou, a nebohé čínské matky nemusí toto připravovat k snídani.

    Mírně jsem variovala různé recepty podle toho, co jsem měla doma

    4-6 porcí

    Červený bůček

    500g bůčku
    2 dcl rýžového vína
    1 dcl rýžového octa
    panák sojovky
    panák hoisn omáčky
    zázvor
    česnek
    chilli
    5 koření
    lžíce red yeast rice - obejde se to bez ní, ale nebude to do červena a nebude to pomáhat s cholesterolem.
    kdo má, tak ještě přidá červenou fermentovatou sojovou pastu.

    Zázvor a česnek prolisovat a všechno smíchat se vším. Bůček nakrájet na tlustější plátky a nechat marinovat alespoň přes noc. Posléze to nechat trošku okapat a na roštu v troubě nechat péct na 200-220 za občasného pomazání marinádou tak 40 minut - dokud to nebude měkké a hezky zkaramelizované.

    Nechat vychladnout.

    Náplň do knedlíků

    červený bůček nasekaný na jemno
    cibule
    svazek jarních cibulek
    česnek
    zázvor
    přecezená zbylá marináda z bůčku
    250 ml vývaru

    Na troše oleje opéct závzor, česnek a cibuli, přidat bůček, vývar a zbylou marinádu a odvařit do husté kaše, do hotového přidat najemno nasekané jarn cibulky. Kdo má bok choy nebo listový špenát, tak to tam taky může vrazit.


    Těsto

    5 g sušeného droždí
    5 g prášku do pečiva
    200 ml vody
    20 ml oleje
    5 g soli
    200 g hladké mouky
    200 g polohrubé mouky
    10 g cukru

    smíchat cukr, sušené droždí a vodu a nechat aktivovat kvásek. Smíchat mouku, sůl a prášek dopečiva, přesít do mísy, přidat kvásek a velmi dlouho a intenzivně hnětat, dokud z toho není hladké, pevné, nelepivé těsto. Nechat vykynout. Přehnětat na pracovní ploše, rozdělit na kuličky po cca 60-80 g (větší knedlíky s víc náplní jsou lepší) a nechat ještě tak dvacet minut odpočívat.
    Rozválet na kulatou palcku, doprostřed dán náplň, uzavřít, nechat ještě chvíli kynout a pak 20 minut pařit na pařáčku.

    to těsto má fakt hodně knedlíkovitou chuť a strukturu a vlastně je to dobré. Nevyšla mi náplň na poslední knedlíček a tak jsem tam vrazila kompotovanou meruňku a vůbec to nebylo marný.

    maomaomom kitchen Bao Zi
    https://www.youtube.com/watch?v=V3FYCE5DHH4
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: V Lipanský je mívají v úterý, kdy tam zavážejí bylinky. Koncem týdne už nebývaj.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: ty jsem tuším potkala i v malešicích, u viet/thajců určitě. Hledej krabičku v mrazáku.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GUDRUN: 100% francouzska
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Tak jsem dneska varila tohle: http://www.manusmenu.com/lamb-korma
    Pridavala jsem jeste cele kesu orisky a dala trochu vic jeera kminu a soli, ale je to fakt dobre :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    sem to spletla a nepotrebuju curry listky, ale kafir lime listky... achjo. To je spis thajske (je to do kambodzskeho amoku). Kam na tohle? Dekuji.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LA_PIOVRA: abych pripadne nekomu dalsimu usetrila utfg, tak je to tohle a maji do 19.30. Diky za tip. http://www.capati.cz/contact.asp
    FLU
    FLU --- ---
    ZUZKAOU: asi jo, kazdopadne domaci pizzu delam casto a rekl bych ze i docela dobre. ale s roti canai se mi nevedlo. mozna tomu jeste jednou dam sanci :)
    BARE
    BARE --- ---
    GUDRUN: kupoval jsem je i tady:
    Ovoce a zelenina | Čerstvé kari listy | orientální potraviny
    http://www.repraha.cz/www-repraha-cz/eshop/18-1-Ovoce-a-zelenina/0/5/743-Cerstve-kari-listy
    Bylo to trochu slozitejsi - z eshopu mi neprislo zadne potvrzeni, tak jsem do obchodu vyrazil naslepo a pani mi rikala, at se stavim za dve hodky, coz jsem udelal a listy tam na me opravdu cekaly..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: jj indove je mivaji celkem casto, taky videno u pakosu v Lipansky na Zizkove
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: mivaj tam nekdy i cerstvy. + je maj 100% indove v Budecsky u Pavilonu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: to me nenapadlo, ale pravda, vietnamske to uplne neni. dekuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: čerstvý určitě ne. Sušený jsem kupovala u viet/thajců na Francouzské.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prosim, koupim v Malesicich curry leaves / lístky kari? jak dlouho to vydrzi pouzitelne? dekuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    To těsto na videu bude z nějaké vysokolepkové mouky ( v čr pizza mouka), hodně dobře uhnětené a nejspíš poměrně dlouho odležené do lednice.

    Tady nedává máslo, ale kondenzované mléko

    Roti Canai Recipe by Chef Jeff Ghazali of Bentara Restaurant
    https://www.youtube.com/watch?v=I-wA0HLNnmY
    FLU
    FLU --- ---
    MUI: rekl bych, ze

    1)
    predevsim testo, ktere nemelo ony spravne vlastnosti, takze s nim ani nahodou neslo provest to, co s nim predvadi pan na mem poslednim prispevku (tohle si myslim, ze je naprosto klicova polozka. pokud nemas kvalitne udelane testo, uz s tim nenadelas nic).

    2)
    dulezite je, aby se pri tom toceni, placani ci roztahovani a naslednem skladani testa vytvorily vzduchove kapsicky, ktere to pak pri peceni paradne nafouknou. to se mi take nepovedlo.

    3)
    peceni na teflonove panvicce na sporaku taky nebude to prave orechove.

    vysledkem byla pokazde zdrcla palacinka, ktera byla na povrchu skoro spalena, uvnitr syrova :)
    FLU
    FLU --- ---
    FLU: tady je dobre videt, jak se to ma spravne delat
    Roti Paratha/Roti Canai for RasaMalaysia.com
    http://www.youtube.com/watch?v=uJW1i5xg3tQ

    (predpoklada to ovsem, ze clovek ma k dispozici prefektne vykynute a vlacne testo, coz byl v mem pripade dalsi kamen urazu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam