• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Říkal to někdo vejce?

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Chtěl bych tímto pro jistotu všechny varovat před ThanhTam Asia Food na dělnický. Jídlo mají sice moc dobrý, ale kvalita surovin jim silně kolísá, kolega musel po jejich Tit kho tau provádět intenzivní léčbu živočišným uhlím, následně nepoučen tam zavítal znova a dostal zkažený kuře a kus ryby na suši vystavenej v chladícím pultu měl na sobě skrvnku plísně...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    urcite taky kvalita bude jina, takhle doma si clovek muze poradnet ohlidat stari (ktery ma taky vliv, buhvi jak dlouho to ruzne po skladech vali), kvalitu vajec, stejne jako u vetsiny domacich produktu, poud se to povede tak to bude urcite moc dobry .)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VECTOR: jj supermarket..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: no to samozřejmě jo, ale tím se ho nenaučím vyrobit, že.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    POHODAVOLE: ha, přesně to říkala ta slečna i mně :-) myslím, že měli i husí. ale, že je vevnitř kuřátko mě nenapadlo...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    POHODAVOLE: jestli je tamda ten velkej supermarket, tak ne. maj je vzadu v tech malejch obchudkach, jedno za dvacku.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: Nu, nejsem si jistá, jak je na tom M&S s kontrolními orgány, například i jejich překlady složení některých potravin by šlo považovat za klamání/ohrožování zákazníka (blahé paměti rye flour jako rýžová mouka atd., věčně jim tam v češtině něco přebývá nebo chybí).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VECTOR: maj ho v tamde?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: To jo, ale kdyz uz clovek jede do Sapy, tak radsi koupi cerny vejce uz "hotovy" ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: já mám taky dojem, že se běžně kachní vejce prodávat nesmí, jsou mnohem rizikovější co se třeba salmonely týče
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOLONGERTHERE: aha - tak to mám chybné informace.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: Fakt nesmí? V M&S je určitě teď měli, dokonce ve slevě. Bohužel mě zrovna čekala ještě dlouhá cesta a trochu by překážely, ale někdy příště je ulovím a oprobuju.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: to se bohužel kazdymu nepostesti..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale teda černá vejce určitě zkusím ještě jednou (dělala jsem to kdysi s louhem, čajem a hlínou a nedopadlo to.) Ovšem rozhodně jen z průmyslových vajec, co prošla hygienickou kontrolou.

    Mám sice většinou domácí a syrové žloutky jím vcelku často a nikdy mi nic nebylo, ale no, přeci jen ...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    imho nejlepsi ochutnat primo v asii, patri to tam a clovek se k tomu stavi jinak ... v praze uz to nebylo ono .)
    chutna to dost podobne jako normalni vejce, jen zloutek je uplne tuhej a je v tom takovy jemny masicko, kosti jsou jeste nevyvinuty takze skoro nejsou citit, peri taktez (da se koupit ruzne stari) ... dobra je kombinace cerstveho cerneho pepre a citronu, to je mimochodem vyborny dip na cokoliv, zejmena na ryby, chobotnice a podobne..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: aha, tak to mě vůbec nenapadlo, že mohlo být s bonusem..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: no pokud to nebyla ta s kachňátkem uvnitř, co o nich píše MRMNK, tak běžná kachní vejce hygiena nepouští do běžného prodeje a jde to jen ze dvora.

    A teda s balutem bych problém měla. Sice jsem zvědavá, jak to chutná, ale musel by mi to nabídnout na návštěvě někdo, koho bych si nedovolila odmítnout.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tady jeste nejake detaily .. http://en.wikipedia.org/wiki/Balut_(food)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    bacha, vietnamci casto prodavaji "ty" vejce, tak pozor a radsi se nejdriv zeptejte :)



    pokud byste se rozhodli je zkusit, tak si kupte taky to listi co je v pozadi, ma hodne aromatickou chut, vejce se vari tak 15-20 minut, pak oloupat, pridat listi, cerny pepr, citron, sul ... ji se to cely, ma to spousta proteinu, chudy lidi v asii jedi za toto jako takovou proteinovou bombu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam