• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Lidl má v rámci asijského týdne soba nudle za 40 kč. Sice jen s 15% pohanky, ale je tu celkem šance, že to běžný nakupující v lidlu stejně nekoupí a dostanou se příští týden do regálu s výprodejem.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nevte ze ktery rasy delaji cinani ten jejich salat? nedari se mi to identifikovat
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    MUI: jj
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    o víkendu jsem konečně po letech vyzkoušel korejsko japonskej Hanil a teda výborný..vzali jsem tam návštěvu z reichu, která chtěla něco dobrého asijského, tak jsme si odbyli premiéru korejské kuchyně - vepřový bůček s kim-chi, pak "červená sépie" na pikantní způsob (v zásadě podobně jako ten bůček) a jakási mísa se zeleninou a tofu, jejíž název jsem zapomněl...moc dobrý a podle mě to má asi nejblíže ke kvalitní čínské kuchyni, protože bůček s kimchi chutnal podobně jako čínský červený bůček, proto můžu celkem doporučit..jediné co, tak je malinko dražší..jedno jídlo tak průměrně 350 Kč včetně rýže..
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    NENUFER: vcera jsem jel kolem a jsou tam indove
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Už jste někdo byl v korejským grilu co je z druhý strany Vinohradskýho divadla?
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    A ste si iste ze tam este stale je tato restaurace? na podzim tam bolo vystahovane a ono sa na tom mieste restaurace menia dost pravidelne takze tazko povedat co tam je v tomto momente :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZU: na korejske kuchyni jsem v CR nikdy nebyla. se bojim.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GUDRUN: u Andela, vpodstate vedle hotelu (byval to Movenpick?), v Mozartovy, je korejska restaurace Bento (ale ja z ni byla teda rozpacita)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZU: děkuju moc za super odpověď. Noi i Jeřába znám, ale to je na rychlou večeři zbytečně posh a pomalé (30 minut :-)) Ocean Blue je to co jsem hledala. Dík!
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    GUDRUN: neni. :) v okolí je akorát miliarda "českejch čín", takže kuře podivuhodné chuti na každém rohu... pak je na arbesáku taky jakože vietnamskej bufet http://www.oceanblue.cz/ žádná sláva to není, ale z levnějších bufetů asi nejpoužitelnější. pak máš v oc nový smíchov loving hut a fastfood panda. no a pak už jsou jen "dražší" věci: ve štefánikově jsou např. dvoje nějaký sushi, jakož i v oc nový smíchov a v anděl city... ale asi nejzajímavější podnik je čajovna http://bily-jerab.cz/ kde vařej jakoby vegansky japonsky, přes poledne maj nějaký menu levnější, značně doporučuju. a pak http://www.noirestaurant.cz/ ale to už je újezd... ale jestli tady někdo najde něco o čem nevím, a je to dobrý, budu šťastný :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    je prosím nějaká dobrá rychlá cenově rozumná asijská restaurace / klidně bufet někde kolem Anděla / Švanďáku? ani nástěnka neví, většinou se tam nepohybuju, takže já také nevím. Děkuju.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    K otázce kachních vajec - ptala jsem se na SVS a dostala jsem odpověď, že na ně platí stejná pravidla, jako na prodej jakýchkoli jiných vajec - tedy ze dvora max. 60 ks přímému spotřebiteli bez kontroly nebo 60 ks do místní prodejny týdně, jinak do maloobchodní sítě mohou, ale výrobce se musí zaregistrovat na krajské veterinární správě, podléhá kontrolám atd. Prostě nutná úředničina, kterou asi nikdo kvůli pár kachním vejcím navíc nechce podstupovat, zvlášť, když tu není nějaká zvláštní poptávka.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LA_PIOVRA:
    VXP:
    btw radim to dobre zkontrolovat. ten starsi co tam je je poctivejsi a rekne ti "tadle uz neni hezka", ale tomu mladsimu je to u prdele.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: v sape jsem ted videli husi, na obrazku pravdepodobne ty dole nalevo... ptali jsme se a ptak uvnitr vyjimecne zadnej neni :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nejlepsi okru jsem v Praze videl u Pakistancu v Lipansky, ale nemaji ji tam furt.
    VXP
    VXP --- ---
    Da se nekde v centru koupit Okra a Molokhia, nebo musim az do sapy?

(okru jsem tam videl urcite, to druhe mozna nemaji ani v sape :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Říkal to někdo vejce?

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Chtěl bych tímto pro jistotu všechny varovat před ThanhTam Asia Food na dělnický. Jídlo mají sice moc dobrý, ale kvalita surovin jim silně kolísá, kolega musel po jejich Tit kho tau provádět intenzivní léčbu živočišným uhlím, následně nepoučen tam zavítal znova a dostal zkažený kuře a kus ryby na suši vystavenej v chladícím pultu měl na sobě skrvnku plísně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam