• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: presne jak pises, nechce to uplne vymachat. Taky jsem s tim mel problem..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: ten ryzovej papir by mel byt porad trosku tuhej uz kdyz se zavitek bali - ta voda na nem porad maka takze potom jeste trochu zmekne ... mozna bych tay zkusil jinou znacku tech papiru, mozna je problem tam

    imo napln muze byt klidne mdla, poskytyje hlavne konzistenci, krupavost a nejake ty svezi chute, proto je k tomu pak ten dip
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOIRAIN: omáčku dělám dle webu níže a přijde mi že chutná totozne jako v restauracích..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    POHODAVOLE: mrkev, okurku na nudličky, ledový salát, omeletu ochucenou rybí omáčkou, rýžové nudle, krevety, koriandr, když je, tak perilu, když není tak mátu, papír namáčím relativně krátce a balím na vlhké utěrce, vodové nebyly niky, nudle nechám vykapat na cedníku, před vařením je mám namočené do studené vody, někdy chci zkusit ještě s hovězím masem, krabí tyčinky se příliš neosvědčily
    sladkokyselá omáčka se zatím nevyvedla k úplné spokojenosti
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Odtud sem zkoušel udělat nuoc cham, ale jelikož sem místo rybí omáčky použil sojovou, nebyl výsledek úplně uspokojivej...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MUI: Na rýžový nudle sem tuhle viděl video s nějakou vietnamkou. Nejdřív je máčela ve studený vodě, asi 10 minut, pak cca 3 minuty vařila, následně slila a odstředila v sušičce na salát, potom rozložila na talíře a nechala je 20 minut na vzduchu stydnout a hlavně schnout.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALVATOR: ja je dělám dle http://www.bepviet.cz/letni-zavitky/ a není to prostě ono. Hold jednou je budu muset vykuchat a identifikovat..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Jelikož doma nejíme maso, tak většinou mrkev, salátovou okurku, salát dle chuti/nabídky a osmažený marinovaný tofu od Sunfoodu, na pánvi pokapaným sojovkou. To jako takovej základ. Pak taky často papriku, zkoušeli sme kedlubnu, ale to nebylo úplně ono, mám pocit...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALVATOR: ty už delam, ale klido taky nahodte, co do nich dáváte. Nejvíc mi zatím chutnaj na jiraku, ale moje se tomu bohužel nepriblizuji :(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: diky moc. To jsem přesně potřeboval :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A vůbec nejlepší jsou do horkýho počasí letní závitky :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    POHODAVOLE: do horkyho pocasi jsou dobry kdyz se tam da rukola nebo rericha (listy s vyraznou chuti), mata (cestva svezi chut) a nejake kyselejsi nebo vyraznejsi ovoce - ananas nebo treba jahody .. da se doplnit necim dalsim pro objem, trochu salatu, pripadne nejake nudle .....

    dalsi recept treba s omeletou- vajickova omeleta, salat, nudle, mata, dobra vychytavka je pridat tam neco krupaveho - treba tofu skin nalamat na kousky a osmazit ho (deepfry) cca 10s - naboptna a je to tam super, pekne to pak krupe, muzes take pridat kousky rychle osmahleho hoveziho - dobre nechat ho chvili predtim marinovat (sojovka a cesnek staci, rpipadne ryzove vino, maso pak bude mekkci)

    imho jde o to aby v zavitku byly veci ruzne konzistence, nejaky aby byly krupave (napr salat) a pak aby tam bylo nejake vyrazneji chutnajici listi, alelze kombinovat prakticky cokoliv (v ramci mezi:)

    nejaky dipy:
    1) klasicky dip z limetky/citronu, rybi omacky a cukru, prip chilli
    2) dip ze sladkokysele palive omacky na kure, da se pridat trochu rybi omacky, citronu ...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo overeny recept na jarni zavitky?

    Diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RED_KOMUSO: si dovolím trošku selfproma, protože si myslím že to mám zpracované docela dobře.

    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/otruby-i-uvod-do-nukazuke.html
    A dá se to zkvasit?: Otruby II. Výroba a péče o nukadoko
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/otruby-ii-vyroba-pece-o-nukadoko.html
    A dá se to zkvasit?: Otruby III - co všechno nuka zkysá?
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/01/otruby-iii-co-vsechno-nuka-zkysa.html

    Rýžové otruby v malém (odtučněné i neodtučněné dodá http://www.ropreko.eu/krmiva-ryzove-otruby.php

    je potřeba jim napsat, že nechceš čtvrt metráku, ale půl kila. (to je hodně otrub).

    Jinak z pšeničných je to hodně aromatické, ovesné jsou takové jemnější.
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    How to Make Nukazuke: Nukadoko Pickling Bed | Kyoto Foodie: Where and what to eat in Kyoto
    http://kyotofoodie.com/how-to-make-nukazuke-nukadoko/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Natto zpravodajství - sun food už zase prodává čerstvé natto. Zatím mi vyrobilo jednu generaci, tak uvidíme jestli půjdou i další. (z čisté kultury od mikotu se mi daří vždy jen jedna generace a ještě to moc neslizne)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    a tohle je z ho sen
    menu s pomalu dusenou rybou, bucek, veprove kostky, kure, ryze, zeli, polevka

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    bun bo hue

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera navsteva v sape

    ho sen (na mape lotus)
    bahn coun (na mape phuong phuong)
    a bun bo hue

    na obrazku bahn coun

    sapamapa.cz
    http://www.sapamapa.cz/


    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Nějaký tip na vyváženou miso polévku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam