• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NENUFER: mají je všichni. Předevčírem jsem to kupovala v krámku za rohem
    http://goo.gl/maps/VoEbK

    Mají jak zelenou, tak fialovou perilu.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    netusite niekto v ktotej bude v Malesiciach zozeniem koriender a perilu? Zial nebudem mat vela casu na to aby som sa tam pomotala tak by som radsej sla na isto
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: rychle jim to koluje. Pokud máš nějaký čtyřlitrový kvašák, v tom tak 2 kg zeleniny, řekněme že tří členná rodinna sní něakých 150 g denně (3 lžíce na osobu), tak ty dvě kila zkrmíš za dva týdny. V hotovém nálevu je to provkašené do 4-5 dní a ty dva týdny to vydrží. Ta vysoká dávka soli taky pomáhá aby to kvasilo pomaleji.

    Jinak ta kořalka se promění na ocet.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: mivam to pres zimu ve sklepe v zelaku, ted kdyz je teplo tak normalne v lednici, venku by to hnilo presne jak pises .. nevim jak to delaj oni, v sichuanu je vlhky horky podnebi, pise ze to jeste cas od casu dolevaji koralkou prave aby se to trochu desinfikovalo
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FI_CZECH: ja ho delam takhle a jsem s nim moc pokojenej, na dyni je mozna ale jeste brzo
    [ MRMNK @ Asijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy.. ]

    pravy massaman curry je nesmysl, stejne jako u naseho gulase ho kazdej dela jinak a existuje nekonecne variant, nekomu chutna vic takhle a jinej zas preferuje onakhle:)
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    Ma nekdo zarucene dokonalej recept na Massaman Curry? Privezl jsem si massaman pastu z Thai. Zatim sem ji nechal doma odpocivat,ale uz to je par tydnu a zacinam dostavat chut. Nemam ji zas tolik,abych si to mohl dovolit zkazit, tak jestli ma nekdo neco vyzkousenyho. Receptu jsem nasel hodne - stejne jako sem ochutnal po celym Thai a Malajsii massamanu,ale ktery bude ten pravy a nejlepsi ? :)

    Mam toto:
    Massaman Curry Paste | Food Intolerance Blog
    http://www.fussyfoodie.co.uk/foodie/1746/massaman-curry-paste/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: doporučuju to dělat v nějakém menším množství, protože pokud je to už prozrálé při pokojové teplotě, tak to pak začíná hnít, takže to fakt chce nechat maximálně měsíc. A teda mít nádobu ve které to jde zatížit a nebo takovou tu pružinu s reproplastu.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem ho taky zkousel, mozna jen trochu jiny pomery koreni a soli protoze jsem delal mensi mnozstvi .. je to fajn ale musim priznat ze na chut sem si musel chvili zvykat :)
    doted jsem kysal hlavne prevazne kimchi, a tohle cinsky ma teda docela vyaznou chut
    chci ted zkouset ten model co popisuje Fuchsia Dunlop, jak maj doma proste jar se zeleninou ze ktery se nepretrzite vyndava a dodava a jen se cas od casu doleje voda a dokoreni nalev, kterej se tim padem vyviji leta
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: pao cai podle madame huang je neskutečně dobrý. ARomatický a zelí je naprosto dokonale křupavý. Vřele doporučuju.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: Fuchsia Dunlop? To je jméno za trest :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Every Grain of Rice: Simple Chinese Home Cooking: Fuchsia Dunlop: 9780393089042: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Every-Grain-Rice-Chinese-Cooking/dp/0393089045


    0393089045-SoftArchive.net.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xWG5VUQT/0393089045-softarchive-net-epub
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    no zalezi co pak s nima, pokud delam pad thai (budou se jeste dal smazit) tak jen namacim, jinak je varim... a zalezi taky na druhu, treba nektery druhy staci fakt jen namocit do varici vody
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    vy ty ryzovy nudle vsichni varite? ja jen namacim do teply vody... (v jakykoli restauraci jsme to tak delali) nekdo??
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MRMNK: presne jak pises, nechce to uplne vymachat. Taky jsem s tim mel problem..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUI: ten ryzovej papir by mel byt porad trosku tuhej uz kdyz se zavitek bali - ta voda na nem porad maka takze potom jeste trochu zmekne ... mozna bych tay zkusil jinou znacku tech papiru, mozna je problem tam

    imo napln muze byt klidne mdla, poskytyje hlavne konzistenci, krupavost a nejake ty svezi chute, proto je k tomu pak ten dip
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOIRAIN: omáčku dělám dle webu níže a přijde mi že chutná totozne jako v restauracích..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    POHODAVOLE: mrkev, okurku na nudličky, ledový salát, omeletu ochucenou rybí omáčkou, rýžové nudle, krevety, koriandr, když je, tak perilu, když není tak mátu, papír namáčím relativně krátce a balím na vlhké utěrce, vodové nebyly niky, nudle nechám vykapat na cedníku, před vařením je mám namočené do studené vody, někdy chci zkusit ještě s hovězím masem, krabí tyčinky se příliš neosvědčily
    sladkokyselá omáčka se zatím nevyvedla k úplné spokojenosti
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    POHODAVOLE: Odtud sem zkoušel udělat nuoc cham, ale jelikož sem místo rybí omáčky použil sojovou, nebyl výsledek úplně uspokojivej...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MUI: Na rýžový nudle sem tuhle viděl video s nějakou vietnamkou. Nejdřív je máčela ve studený vodě, asi 10 minut, pak cca 3 minuty vařila, následně slila a odstředila v sušičce na salát, potom rozložila na talíře a nechala je 20 minut na vzduchu stydnout a hlavně schnout.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALVATOR: ja je dělám dle http://www.bepviet.cz/letni-zavitky/ a není to prostě ono. Hold jednou je budu muset vykuchat a identifikovat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam