• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    AINTCHA: NEJSME HODNI! O___O
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ja pouzivam normalni cesky "zelak"
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    nevideli jste nekde prodavat male kameninove onggi na kimchi?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: byl jsem tam pred casem a ta pani byla celkem pratelska a normalne komunikovala.

    je to koreni s indkou v sari nejak lepsi nez bezny TRS?

    a dalsi zasadni otazka: jaka je nejlepsi basmati ryze sehnatelna v praze a kde ji koupit? parkrat jsem se osklive spalil s ryzi SHALAMAR a uz nechci riskovat. vzdycky beru aspon 5kg a to je otrava, kdyz ta ryze neni pukka
    GIANT
    GIANT --- ---
    MUTHA: asi blba otazka, ale kolik tisic kilometru od prahy se tohle da sehnat? :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    AINTCHA: Tohle sjednotí korejskej poloostrov ve společný válce proti Český republice. A sochy Kimů vyměněj za sochy sjednotitele, přezdívanýho tatíček Babica, korejsky 밥잌아 아버님.
    AINTCHA
    AINTCHA --- ---
    ZUZKAOU: Díky.. našla jsem od Babici Kimči neboli vyprošťovák ale myslím že už to tady někde bylo.
    Babicovy dobroty - Vyprošťovák + Fakt nevim už jak se to jmenuje
    https://www.youtube.com/watch?v=OZhQtrI0zAI
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: diky moc, jsem si nikdy nevsim, kouknu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: normální teff i teffovou mouku mívají i ve zdravých výživách, tady je taky, ale nepamatuju si cenu - obecně to bylo okolo stovky za kilo u těch muk. Ale mají i různá prosa, jinde nedostupná.

    Teffová mouka tmavá
    http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin/teffova-mouka-tmava
    Teffová mouka světlá
    http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin/teffova-mouka-svetla
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: nevsimla sis, jestli nemaj milicku habesskou?:)
    Eragrostis tef - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Eragrostis_tef
    Delaj se z ni super houbovity placky z fermentovanyho testa:
    Injera - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Injera
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dole na Žižkově u viaduktu je krámek s nápisem africké speciality. Fskutečnosti to vlastní pákistánec s nějakou exsovětskou manželkou a jsou tam pákistánské, blízkovýchodní a africké suché věci. Nemají nic čerstvého, jen poloprázdný mrazák s čímsi a krabicí čerstvých papriček co vypadaj jak habanera.

    Především mají asi nejširší nabídku takového toho koření jak je na něm indka v sárí a to i v gastrobaleních. Různé extrakty, pasty, konzervy.
    Asi osmero druhů bulguru. (kišk jsem bohužel nenašla), různá balení všech luštěnin na které si vzpomenete, různě hrubě mletou kukuřici a africké divnomouky - casava, maniok, jám, prokvašnená sušená kasava, fazolová mouka ... atd.

    Tím jak je paní z bývalého SSSR, tak nemá potřebu konverzovat se zákazníky nechává vás dlouho se přehrabovat ve věcech. Nejsem si jistá, nakolik by dokázala poradit.

    Zde http://www.mapy.cz/s/cKIg
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    ZUZKAOU: Bomba, díky!:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AINTCHA: von nějaký dělal? Chci to vědět?

    Jinak si teda přihřeju polívčičku http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html

    a teda oblíbený zdroj korejských receptur je zde http://www.maangchi.com/recipe/tongbaechu-kimchi
    AINTCHA
    AINTCHA --- ---
    Nevím, jestli už to tady někdo nedával, ale můžete mi někdo poradit nějaký dobrý recept na kimči? A prosím hlavně né od babici :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pao-cai - sečuánské kysané zelí je fakt báječná verze kysání.

    A dá se to zkvasit?: Sečuánské zelí pao cai 泡菜
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/09/secuanske-zeli-pao-cai.html
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Sháním někoho, kdo by měl zájem mít stánek s vietnamským jídlem na hudebním festivalu 19.9.2014. Bez provize, stánek zajistíme. Více info do pošty, případně budu ráda i za kontakt na někoho známého. Děkuji. :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MOGUCAN: doporučuji tento, podle toho vařím já..s kari pastou se asi z principu dělat nemusíš, ta hotová, co se prodává zavakuovaná je super...ale samozřejmě si ji můžeš namíchat a pak ti vydrží na více jídel, akorát to chce chytit moment, kdy je na pánvi dobře vypražená a zároveň se nepřipaluje, tj. ještě v ní zbylo dost oleje...ale i to se dá po čase chytit...

    [Thaifoodmaster] Thai Green Chicken Curry - How to Make Authentic Version Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=7HqcHioDCMw&list=LLEXysoph8sddH03PtkbdIJw&index=3
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    GULDUR: diky! zkusim, i recept.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MOGUCAN: Ve Francouzský, kousek od zastávky Krymská, u Thajců..maj většinou čerstvý...
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    GULDUR: vypada dobre, kde se to da koupit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam