• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    ZUZKAOU: Bomba, díky!:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pao-cai - sečuánské kysané zelí je fakt báječná verze kysání.

    A dá se to zkvasit?: Sečuánské zelí pao cai 泡菜
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2014/09/secuanske-zeli-pao-cai.html
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Sháním někoho, kdo by měl zájem mít stánek s vietnamským jídlem na hudebním festivalu 19.9.2014. Bez provize, stánek zajistíme. Více info do pošty, případně budu ráda i za kontakt na někoho známého. Děkuji. :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MOGUCAN: doporučuji tento, podle toho vařím já..s kari pastou se asi z principu dělat nemusíš, ta hotová, co se prodává zavakuovaná je super...ale samozřejmě si ji můžeš namíchat a pak ti vydrží na více jídel, akorát to chce chytit moment, kdy je na pánvi dobře vypražená a zároveň se nepřipaluje, tj. ještě v ní zbylo dost oleje...ale i to se dá po čase chytit...

    [Thaifoodmaster] Thai Green Chicken Curry - How to Make Authentic Version Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=7HqcHioDCMw&list=LLEXysoph8sddH03PtkbdIJw&index=3
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    GULDUR: diky! zkusim, i recept.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MOGUCAN: Ve Francouzský, kousek od zastávky Krymská, u Thajců..maj většinou čerstvý...
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    GULDUR: vypada dobre, kde se to da koupit?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    THE_HOG: jj, dávám do thajského kari..super věc..stačí umejt a rozkrojit na čtvrtiny a šup s tím i se slupkou do základu..
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    THE_HOG: baby lilek
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    má někdo zkušenost s tímhle?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    o víkendu jsem byl pozván na své narozeniny do Hanilu..tam jsem do sebe nacpal kimči až běda, ale bylo skvělý...akorát mě naštvali, že zrušili Budvar na čepu, už jenom lahve a ještě k tomu Plzeň (blééé)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: no vono je nejpravděpodobnější, že jsem to ztratila v google translatore a že se to nekvasí, jen nechá proležet podobně jako klasické oi-sobagi. Ale když ty prokvasí, tak jsou moc dobré.
    Korean food photo: Cucumber kimchi - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/photo/oisobagi-5



    Případně mám pro brata ještě video návod (pochopit se to z toho dá) https://www.youtube.com/watch?v=ekVX5DMR48c

    Umami lák s rejžovým škrobem, zázvorem a česnekem, okurku vydlabat a dovnitř vrazit perilu + obvyklé kimči nesmysly jako paprika, cibulka a ředkev.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: bratr kimči miluje a vyrabi ve velkem. Poslu mu tohle jako inspiraci. Pokud se to nepovede jemu, tak je to opravdu hnusny.

    Casem poreferuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jedl jste někdo japonské okurkové kimči v nálevu? Mi to vyšlo docela hnusný (původní nálev dobrej, ale po zvkašení fakt divný). A ráda bych věděla, jestli byla někde chyba u mně, nebo to je prostě vlastnost té věci.

    ♬맛짱의 즐거운 요리시간♬ ::
    http://matzzang.net/966

    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ZUZKAOU: moje zkusenosti se surstrommingem rikaji, ze je dobry napd to otevrit pod vodou, protoze mas jistotu ze ti to nic doma neohodi, takovyhle obaly dokazou kolikrat zadrzet prekvapivy tlak...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: ale houbelec. Ať to nechá na stole třeba ve vyhřátém obýváku a v klidu ráno odejde do práce.... :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SMOKY: to je v pohode. Supni ho na nejakou dobu do lednice, at kvaseni zpomalis. Pak to klidne muzes otevrit a zbastit. Nic tomu neni.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zkus si někdy udělat domácí a pak ho nacpat ještě kvasící do zavařovačky. Úplně těsně pod víčko nejlíp. To je teprv zábava :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: stačí propíchnout špendlíkem :-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SALVATOR: Jasne, ja jen, ze se mi to jeste nestalo.
    ZUZKAOU: Zkusim to otevrit a uvidim, bojim se, ze mi to brzo exploduje v lednicce :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SMOKY: to znamená že máš pořádné, živé kimči a ne sterilizovanou mrtvolku. A že bylo v teple, takže se bakterie zase rozjely.

    Jsem v pokušení napsat, že když to bude smrdět, tak to nejez. Ale vono je to kimči, to má smrad tak nějak v popisu práce.

    Takže pokud to nebude smrdět tak nakysle, ale shnile, tak to nejez ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam