• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: no určitě dole u viethajců (vietnamci provozující obchod s thajskými potravinami) na Francouzské.

Plus mínus tady http://www.mapy.cz/s/elOc
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nebo nejakej dobrej viet. obchod na vinohradech/zizkove
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nevite nekdo jestli se nekde v okoli jiraku daji sehnat sojove klicky cerstve?
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    MILHAUZ: ano, uz nekolik let, thajska bazalka, koriandr, galangaly, citr.travy..
    DJOULSSS
    DJOULSSS --- ---
    F0B1C: jsme tam koupili spis balik, ne tak velky, ale 1/3 vice mene .)
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: jj dik... jinak kdyz se mi ho tam poradilo asi pred 2 lety 2x koupit, byly to jednotlivy listy, ne takto cela rostlina
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    F0B1C: jsou to podlouhle pytliky ktere vypadaji asi takhle, maji to importovane odjinud, tak je mozne ze to je sezoni zalezitost ale v teplejsim obdobi jsem to tam videl vzdycky, az budu ekdy v sape zkusim ten kramek presne lokalizovat
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    nevim jestli tady neobjevuju ameriku, ale potesila me promena vecerky ve zlatnicke ulici. maji celkem dost cerstvych bylinek i galangal a dalsi veci cerstve i balene. krasny koriandr za 25kc.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    MRMNK: ja uz jim ted ukazuju na telefonu napis ve vienamstine lá dứa, naucil jsem se to uz i vyslovoval, ale nikdy nic ;) parkrat uz jsem myslel ze ho mam, ale pri blizssim zkoumani to byla asijska pazitka :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No já půjdu do Malešic zítra, tak uvidíme. Jinak zkoušela jsem chaj-nanské kuře s rýží zatím bez pandánu a dobrý.
    http://rasamalaysia.com/chicken-rice/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    v ty rade obchodu u vedlejsiho vchodu, priblizne v polovine - u toho vietnamce co mluvi celkme dobre cesky, mozna ma trochu fousy ted uz nevim, urcite ho mel pred par mesici
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    ZUZKAOU: me se teda uz asi 2 roky nedari v sape sehnat :( pokud objevis, napis prosim presnou lokaci... jinak celou rostlinu koupit lze, doufam, ze pristi rok bude ze strany moji matky namnozena natolik, ze ji budu moct pouzivat v kuchyni ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: v trznici urcite, ve francouzsky nevim
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pro pandanové listí spíš k viethajcům na Francouzskou a nebo do tržnice?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    pokud je nekdo zavislej na besan laddu z govindy, nevahejte a bezte do nejblizsiho obchodu s orientalnimi potravinami koupit cizrnovou mouku...
    podle receptu primo na strankach govindy mi to vyslo hodne mazlavy, musela jsem jeste doprazit mouku (kterou doporucuju pred prazenim presit). nakonec jsem dala 400g mouky, 225g masla, 125g cukru. priste vyzkousim pomery, co jsou tady, vcetne postupu, kde nejdriv oprazi mouku a nemusi se to cely michat ctvrt hodiny, coz mi prislo nachylnejsi ke spaleni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Růžový čaj i z obyčejného vietnamského zeleného fakt zrůžoví. Z kašmírských málo acidických lístků to asi bude mít silnější odstín, ale i tak je ta růžová viditelná.

Chutná to trošičku mýdlově po té sodě, ale s kardamomem a oslazené to není špatné. (klasickej, hodně kořeněnej chai je lepší.)

Pink Chai
    http://www.instructables.com/id/Pink-Chai/

500 + 300 ml vody
    500 ml mléka
    0,5 soli
    1 g jedlé sody
    10 g zeleného čaje
    kardamom + skořice
    + cukr

sekané pistácie + pláky mandlí.

Rozmíchat sodu a sůl v půl litru vody, přidat do toho čajové lístky a 10-15 minut na mírném ohni vařit. Zcedit a přilít studenou vodu. Koření svařit s mlékem, nechat stát, dokud se nedovaří čaj a pak přilévat do slitého, ochlazeného čaje až se dosáhne požadované barvy (čím víc mléka, tím světlejší odstín). Dosladit podle chuti. Pomocí přelévání a nebo šlehadla napěnit, rozlít do hrnečků a posypat pistáciemi a mandlemi.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    btw v sape u korejcu jsem koupil jiny brand papriky na kim-chi, nez prodava Shin... je sun dried, aroma mi prijde vic paprikovy, min "sipkovy", palivost tak nastejno... plus bozi fermentovany mini krevetky :)

F0B1C
    F0B1C --- ---
    AUDIAC: tak nakonec uspech, cerstva zasoba v shopu v rade obchodu mezi chramem a hlavni branou, blize chramu, vetsi potraviny se 2 vchody...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    F0B1C: zda se, ze kraby nejak vypustili z nabidky vsude. ja kupoval vzdycky squid brand, ale je pravda, ze kraby jsem posledni dobou nikde nevidel...
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    nevideli jste nekde v sape rybi omacku se tremi kraby? v mych oblibenych potravinach pod tamdou a u dolniho vychodu ji nemuzu koupit uz asi pul roku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam