• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    MRMNK:
    QWERTY: Díky za tipy, omrknu tu anglickou, na tu českou jsem se koukala a úplně mě nezaujala výběrem receptů...
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Ahoj, asi to sem úplně nepatří, ale zkusím se zeptat. Nemáte tip na nějakou vietnamskou kuchařku?
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    STEAK9: tak udělán snězen: příjemný a vhodný i pro rodinu ( jakože žádný radioaktivní odpad)
    hřebíček, koriandr a skořice jsou super kombiace
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    SAMUELARACHNID: Muzu doporucit recept:
    The Best Chicken Vindaloo Recipe in the World... EVER!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=GL6_5sihKz8


    I pres sveraznou prezentaci je recept skvelej (testovano opakovane, ma i veg.verzi). Dalsi zajimava vec je ze vindaloo je vic mytus nez autenticke jidlo. Neni zadne ustalene slozeni a tri pokusy dat si v Goa vindaloo dopadly nasledovne: 1x cervene vindaloo, 1x zelene vindaloo, 1x odpoved mistnich ze nic takoveho neznaj.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMUELARACHNID: chilli sypeš podle vlastního vkusu :-) Mák nejspíš můžeš prostě vynechat.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    ZUZKAOU: v tom slovenském to vypadá na o hodně méně chilli... zkusím ten od indické slečny / paní a udělám k tomu jogurtový nápoj (a místo máku dám kardamom a koriandr to je podobné / pravil babica/ )
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MUTHA: super!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMUELARACHNID: Kup si pastu, usmaz kure, nalij pastu a je hotovo.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    ahoj, po vzoru fandy červeného trpaslíka se chystám naučit se připravit kuře vindaloo. Internet je plný receptů, máte nějáký osvědčený? takový, co vyjde i napoprvé?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak tady je alespoň první epizoda s eng titulky

    https://www.youtube.com/channel/UCV1-EWN3s1DO1C31xtttWFw

    (já chci aby to znovu namluvil ten člověk s queen english jako první serii!)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: to je bez titulků? Já si to tu jen odložila, že se na to podívám časem :-/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: nerozumím ani slovu, ale tenhle pořad prostě miluju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bite of China má druhou sezonu!

    A Bite of China II S02E01 1080p 舌尖上的中国2 第1集 脚步
    https://www.youtube.com/watch?v=uAFxxocyJHY&list=PLolaBqkwNTs_wpaRocjI1KezWqP4AEgLj
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: v Pze? v ktery?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: okurky si pisu, ty jsou taky fajn. Ty jo, chtela jsem delat tri a jsem na sedmi must-have, to bude zase mazec...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU:
    MRMNK: diky, ty houby jsou super napad!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nakládaný šitake je moc dobrý (rejžovej ocet, cukr, sojovka, zázvor,) Chang to dává do ramenu, ale jen tak to určitě jde taky.

    Pickled Shiitakes Recipe Recipe | SAVEUR
    http://www.saveur.com/article/Recipes/Pickled-Shiitakes
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: mno jednoduse nejakej rasovej salat, pripadne by slo udelat nejaky povareny shitake, studeny je to celkem dobry - ja to delam spis po cinsku, ale koukam ze koreci budou delat neco podobnyho, naslo mi to todle http://chowdivine.com/...-danggeun-bokkeum-two-korean-side-dishes-sauteed-mushrooms-sauteed-carrots/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam