• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU:
    MRMNK: diky, ty houby jsou super napad!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nakládaný šitake je moc dobrý (rejžovej ocet, cukr, sojovka, zázvor,) Chang to dává do ramenu, ale jen tak to určitě jde taky.

    Pickled Shiitakes Recipe Recipe | SAVEUR
    http://www.saveur.com/article/Recipes/Pickled-Shiitakes
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GUDRUN: mno jednoduse nejakej rasovej salat, pripadne by slo udelat nejaky povareny shitake, studeny je to celkem dobry - ja to delam spis po cinsku, ale koukam ze koreci budou delat neco podobnyho, naslo mi to todle http://chowdivine.com/...-danggeun-bokkeum-two-korean-side-dishes-sauteed-mushrooms-sauteed-carrots/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: ale radší bych něco, co mi lidi na akci budou věřit, že se v té Koreji fakt jí :-D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: Zejo, ja taky ne, prekvapilo me to.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: vtipný :-) ale to jsem v Koreji nikdy nejedla... :-) pravda ve fancy restauraci jsem tam taky nebyla...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: Dnes jsem byl v korejske hospode a jedna z techhletech zobacich misticek obsahovala jablka a cherry rajcatka v malinovem pudinku. Go figure.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    budu dělat korejskej kimbap a chtěla jsem k tomu tři přilohový zobací mističky, určitě nakládanou ředkev, kimchi a co vás napadne jako třetí? bude to pro víc lidí a připravované den předem. Nějak mi došla fantazie teď. Děkuju za tipy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---


    Deranged Crafts: Four-Legged Dumplings | Lucky Peach
    http://luckypeach.com/deranged-crafts-four-legged-dumplings/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Definitivně jsem se zamilovala do čaje z juzu (yujucha). Dá se někde koupit větší a levnější balení, než 700g/100Kč u korejců v Korunní?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    THE_HOG: podle google obsahuje jedlou sodu (E500), pšeničnou mouku a dihydrogendifosforečnan sodný tedy E450

    Ten je třeba ve vitanovém kypřícím prášku.
    http://www.zdravapotravina.cz/...asky-soda-a-zele/kyprici-prasek-do-peciva-vitana-reiber-foods-polsk

    a ve všech ostatních levnejch v běžném supermarketu.

    Zdravá potravina
    http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E450
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    JUANITA: by mě taky právě zajímalo :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    THE_HOG: v cem to ma bejt jiny nez nas?
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    do vietnamské kuchyně nevratně pronikly francouzské vlivy. čili nevíte někdo kde v čechách sehnat toto? http://www.amazon.com/Alsa-French-Baking-sachets-7x0-4oz/dp/B004NRIXHI
    QWERTY
    QWERTY --- ---
    nechtěl by někdo thajskou krevetovou pastu? dovezl jsem jí mnohem víc než dokážu spotřebovat, expiraci má v květnu, ale vydrží déle
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    MUTHA: thx ;)

    MUTHA: jasný chlapík už neví jak by se obohatil
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    http://www.databazeknih.cz/knihy/domaci-cinska-kuchyne-230827 Máte někdo? Co na to říkáte? Já jestli to mám koupit, neb mě trochu odrazuje ten čínskej šampon na obalu...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    pokud máte ještě nějaké zásoby dýně, dovolím si doporučit toto kari:
    http://www.memonic.com/user/silvan/id/1uSwR (původní odkaz http://www.onesmallkitchen.com/curry-recipes/pumpkin-adzuki-curry/ teď nefunguje)
    kafírové listy jsou must have (mrazák ve večerce ve Zlatnické to jistí), thajská bazalka je tam taky moc fajn.
    Jinak co se týče kari, celkem slušné thajské a dokonce i jedno kambodžské (na které jsem teda v Kambodži nenarazila, tak nemám srovnání), mají v bistru Woker v Karlíně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Korean Ingredients 101: It’s Really Not that Complicated | GANGNAM KITCHEN
    http://gangnamkitchen.com/korean-ingredients-101/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam