• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MATT
    MATT --- ---
    ze zvedavosti jsem u inda koupil zazvorovo-cesbekovou pastu (od Bajva pure food). sklamani pro me je ale dochuceni do kysela. nemate nakej dobrej recept v cem bych to pouzil? dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH
    XARGH --- ---
    @mutha : to je recept z prsou (boneless) a ty už nemám. Hledám něco z Palíček a křídel .
    XARGH
    XARGH --- ---
    mam nejake zbytky z kurete nalozene v oleji (kure - (skelet + prsa + stehna)) doporucte mi prosim nejaky vas overeny chutny azijsky recept, kde bych to mohl spotrebovat.

AUDIAC: jj mrazeni nic moc :( - treba koriandr z mrazaku se da leda tak strcit do polivky...
    ZUZIPA: matu ususit nebo z ni udelat sirup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZIPA: z perily uvař sirup a pak ho přidávej do limonád. Úplně nejlepší je kombinace perily a máty.

Listy shiso + stejné množství cukru jako vody, pár minut svařit, nechat vystydnout a zcedit.

Případně mám v lednici domácí kari pastu a fermentovanou salsu a zbylé bylinky nasekám na jemno a přimíchám.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    AUDIAC: tohle je tuším ono, nebo minimálně hodně podobný, já tam dával myslím limetkovou šťávu pro větší ostrost a snad ještě nějakou drobnost, ale základ je stejný, tak použijte vlastní kreativitu :)
    Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    SALVATOR, ZUZIPA: mrazák se mi moc neosvědčil, ale já ze zbytků dělám pesto. vydrží to pár týdnů a i když to neni úplně jako čerstvý, tak to je velmi dobře použitelný. bohužel teď nemůžu najít ten recept, ale mátovo-koriandrové pesto s rozinkama byl naprosto orgasmický zážitek.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MUTHA: dik ale platit viac jak kilo za taku blbost... tu ich maju za 50kc co je normalnejsia cena ale postovne je 300kc. skocim este na francuzsku a ku korejcom ci na to nahodou nenatrafim tam.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZIPA: Mrazák?
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Dejte prosím tip jak uskladnit/spotřebovat asijské bylinky? Největší problém mám perilou, ty ostatní nakonec nějak dám, ale teď mám tady od každýho půlpytlík (mex. koriandr, normální koriandr, mátu thai bazalku a tu perilu) a pokaždý se mi nějaká část v lednici zbyde a pak to vyhazuju což mě štve:( Tak mě napadlo nějaký pesto... Děkuji
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    daju sa niekde v prahe kupit naberacky k hot pot? bol som v malesicich aj v sape a nezohnal som.
    FLU
    FLU --- ---
    netradicni kucharka bez obrazku, zato vsak kombinovana se vzpominkami na autorcino detstvi v Libanonu a Syrii. pokud vas alespon trochu zajima kuchyne a kultura Blizkeho Vychodu, mohu jen doporucit. ostatne, chvalu na ni peje i sam pan Ottolenghi :)

Levant: Recipes and memories from the Middle East By Anissa Helou
    2013 | 352 Pages | ISBN: 0007313438 | EPUB | 7 MB

0007313438_Levant.epub (6,85 MB) - uploaded.net
    http://uploaded.net/file/art1te2m
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    MRMNK:
    QWERTY: Díky za tipy, omrknu tu anglickou, na tu českou jsem se koukala a úplně mě nezaujala výběrem receptů...
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Ahoj, asi to sem úplně nepatří, ale zkusím se zeptat. Nemáte tip na nějakou vietnamskou kuchařku?
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    STEAK9: tak udělán snězen: příjemný a vhodný i pro rodinu ( jakože žádný radioaktivní odpad)
    hřebíček, koriandr a skořice jsou super kombiace
    STEAK9
    STEAK9 --- ---
    SAMUELARACHNID: Muzu doporucit recept:
    The Best Chicken Vindaloo Recipe in the World... EVER!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=GL6_5sihKz8

I pres sveraznou prezentaci je recept skvelej (testovano opakovane, ma i veg.verzi). Dalsi zajimava vec je ze vindaloo je vic mytus nez autenticke jidlo. Neni zadne ustalene slozeni a tri pokusy dat si v Goa vindaloo dopadly nasledovne: 1x cervene vindaloo, 1x zelene vindaloo, 1x odpoved mistnich ze nic takoveho neznaj.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMUELARACHNID: chilli sypeš podle vlastního vkusu :-) Mák nejspíš můžeš prostě vynechat.
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    ZUZKAOU: v tom slovenském to vypadá na o hodně méně chilli... zkusím ten od indické slečny / paní a udělám k tomu jogurtový nápoj (a místo máku dám kardamom a koriandr to je podobné / pravil babica/ )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam