• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    ZUZKAOU: "náklady jsme měli jako v New Yorku a výdělky jako v Afghánistánu" - pro Prahu dost výstižný...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kruci - na Francouzské v gyros bistru bylo schované perské bistro, ale před pár měsíci tam skončili.
    Slunce - speciality z Persie
    http://bistroslunce.blogspot.cz/

Tak snad se jim podaří někde zase něco otevřít.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha A bite of china II je na youtube konečně s titulkama (když jsem to hledala na jaře, tak byla jen v čínštině

舌尖上的中国(第二季)01 脚步 A Bite of China Season 2 - Footstep(1080P超清)
    https://www.youtube.com/watch?v=ntnTLOedT2w&list=PLUvyMxfZV1PmzYTuz03H0rOHmTi4vSI2t
    FKA82
    FKA82 --- ---
    SAMUELARACHNID: Nedávno jsem narazila na tohle ale ještě jsem to nestudovala.
    http://friendsofmorocco.org/Docs/cookbook2007.pdf
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SAMUELARACHNID: nemám, jen mě napadlo Plenty od YO. Ten by snad něco málo v knize mohl mít.
    K8Z
    K8Z --- ---
    měl by někdo nápad na omáčku ke stirfried rýžovým nudlím s chřestem, fave a hráškem? k tomu pak bude ještě losos, takže jsem přemýšlela o něčem citronovo-pomerančovým, hodně pálivým a sladkokyselým, vzhledem k dnešnímu počasí, ale nějak nemůžu na netu najít nic kloudného.. dík :)
    SAMUELARACHNID
    SAMUELARACHNID --- ---
    zdarec, nemáte někdo tipy na marockou kuchařku, nejlépe v pdf?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A Guide to the Regional Ramen of Japan | Lucky Peach
    http://luckypeach.com/a-guide-to-the-regional-ramen-of-japan/
    WZORIN
    WZORIN --- ---
    Ahoj, pokud je tu nekdo z okoli Vsetina/Valmezu rad se podelim (zdarma) o nejake koreni vhodne na vareni Indickych jidel.Mam tu semena piskavice (fenugreek seeds),susenou nat (kasuri methi), nejake susene cervene chilli, chaat masala, suseny mango prasek (amchur powder) a mozna neco dalsiho...pokud mate zajem, napiste do posty...
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Zrovna si davam Chicken palak ve Spicy India na Husitsky a musim teda uznat, ze je to moc dobry. Jen skoda, tady nemaj taky indicky ceny (ale to nemaj skoro nikde).
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HAAALA: díky za hojnou návštěvu... a do dvou hodin po postavení stánku bylo devět kilo kimchi pryč! unglaublich!

HAAALA
    HAAALA --- ---
    v sobotu na Korzu Krymská stánek s kimchi od Žeru kimchi (www.zerukimchi.cz - web se dělá) / FB zerukimchi

stavte se!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    myslim ze dorazi oboje - jsou k videni i evidentne rozmrzavajici ryby ktere se postupne vynoruji z rozmrzajiciho bloku ledu a stejne tak jsou tam krabice se zivyma potvorama, ktere byly jen hodne podchlazene

k vecem co prodavaji primo z mrazaku uz nejak nemame duveru, casto to ma podivny zapach a je to obalene ledem, buhvi cim to proslo
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DR_COOPER: já i ty evidentně jo, ale ti, co to tam kupují ne :)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    KETHAMINA: Tak to podle mně docela poznáš...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DR_COOPER: což nevylučuje, že většinou prodávají mražené a některé rozmrazi a vydávají za čerstvé :)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    EXTREME: To je blbost. Každý den do Prahy letí okolo 50 - 100 velkých polystyrenových krabic, ve kterých se dováží na ledu čerstvý seafood, ryby, bylinky a další čerstvé potraviny. Viděl jsem osobně na Ruzyni. Takže rozhodně nejde o nic mraženého.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KETHAMINA: to jsi asi radila nekomu jinymu, ja tam nic nemam :D

krabiky jsme videli, ale nevzali :)
    mam jen nejaky bylinky a bezpecne veci :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MRMNK: mě jo, ale těžko říct, jak je to ovlivněný tím, že část z nich nebo jejich manželky, sestřenice a spol . učím češtinu + vidím lidi na prohlídky. Pri ceně na 1500 od 10 do 25%, ale nenakupuju kazdej den.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MRMNK: to jsem přesně Kasumi v poště radila. Tam nakupuju i já, i ty krevety - ale objednávám je a bejvaji v sobotu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam