• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREGI: btw tady muzes zasponzorovat vlastni kreevti farmu v cr
    ale vidim to pro ne blede :(

Shrimp Lovers in Prague by Mark Chavez — Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/shrimplovers/shrimp-lovers-in-prague?ref=home_social
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREGI: Cerny most. Nekdy tam jin jen krevety :) sumo sushi myslim
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: byl jsem v baifu na ip i na budejarne a doporučuju budejarnu. Jezdil jsem tam i pro obědy, tak jsem si všimnul, ze tam mají občas problém s rezervací, tak určitě overit rezervaci ještě ten den..
    GREGI
    GREGI --- ---
    plz kam na running sushi? aby se idealne dalo objednavat i z listku... nejbliz mame asi baifu nekdo zkusenosti?:) dik! (radsi kvalitu za vetsi cenu nez obracene, sem spis na krevety)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MUI: Diky za vysvetleni. O barvivech uz mi psali vedle, o ta nestojim. A stonky davaji smysl, patrani ukonceno :).
    SIMA
    SIMA --- ---
    GIANT: Ale na kvalitu tvojí porce to aspoň nemá vliv ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VENIKA: hele to netuším.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZUZKAOU: diky. A rozdil je jenom v tom, ze jsou nasekane, nebo je to i nejaky jiny druh? protoze nasekat ty svoje (jako jsou ty spodni tebou linkovane) zvladu i sama, ale slo mi hlavne o to, ze se zda, jakoby to byly uplne jine rasy.
    Ja mam tohle
    https://lettucecook.files.wordpress.com/2012/04/wakame.jpg
    a hledam tohle
    http://www.luebecker-anglerforum.de/gallery/files/6/k-img_0081.jpg
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VENIKA: hledej u asiatu a fueru wakame - jsou slabší a sekané

ty ze zdravé výživy
    GIANT
    GIANT --- ---
    SIMA: podle me je vetsi ceskej mor, ze bun cha nekdo sklonuje a jeste podle vzoru zena ;-D
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    wakame salat - rozhodla jsem se, ze je cas, abych si ho zacala delat doma. Nakoupila ingredience a na prvni pokus to neni spatny, omacku doladim. Ale asi jsem koupila spatny rasy, protoze ty moje jsou porad tmavy, vubec ne "krupavy" a svitive zeleny jako v resturacich. Po jakym typu a pripadne kde (Praha) se ptat? Prvnich par odkazu na googlu pod heslem "wakame rasy" jsou ty, ktery mam ja... bez ohledu na znacku.
    E_D
    E_D --- ---
    SIMA: netusim, ale proste driv to bylo vzdycky uplne v pohode a ted je to o dost horsi.. pritom koriandr uz ma temer kazda vitnamska vecerka tak netusim..
    SIMA
    SIMA --- ---
    E_D: To je nějaký český mor, ne? Že dávají "strašně málo koriandu jestli vůbec". Přitom to je jedna z nejpodstatnějších chutí celého jídla. Se neurodil nebo co?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SIMA: Jojo, Hai Ha - a koriandr byl :).
    E_D
    E_D --- ---
    SIMA: to je HAI HÁ, asi fakt nej bun cha co se da u nas ochutnat. Jen v posledni dobe strasne malo koriandru jestli vubec..
    SIMA
    SIMA --- ---
    VENIKA: A kde jsi tam byla? V takovém tom maličkém rohovém bistru, kde nic jiného nemají a chlapík to griluje venku? To je zatím ta nejlepší bunča, kterou jsem jedla. Nejen kvůli masu, ale i kvůli té hromadě bylinek, které k tomu dávají (ne jako jinde, kde je hromada zelí zelí, kus okurky a dva lístky koriandru).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SIMA:
    MAESTRO_MLK:
    maly update, jsem byla v sobotu po docela dlouhy doby v Sape.. no a v tom srovnani uz tam na bun cha nepujdu (Rybna), uplne se mi rozsvitilo :). To maso je fakt naprosto jiny.
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    SIMA: ok, o to větší výzva navštívit Rybnou
    SIMA
    SIMA --- ---
    MAESTRO_MLK: Srovnala jsem a Bílá Labuť to projela na plné čáře.

VENIKA: Hlavně to maso bylo nějaké spíš udušené než co jiného.
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    umíte doporučit knihu o japonské kuchyni pls? cz nebo en
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SIMA: byli jsme tam v nedeli na bun cha a souhlas. Za me teda porce ok, ale maso bylo spis takove jenom opecene, nebo jak to rict, zadne krupave kousky, zadna chut koure, min tucne nez obvykle. Manzel rikal, ze mu to vyhovuje, protoze to vypada "zdravejc" :). Obstojne ano, ale k nadseni vubec.
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    SIMA: v Bílý Labuti je bistro "Bahn-mi" a dělaj tam ty bagetky (plus ještě malý salátky a závitky) a jako dost dobrý. Ceny od 75-90Kč...
    můžeš srovnat s tím v Rybné, tam jsem se ještě bohužel nedostal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam