• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    KASUMI: hm to mame dost z ruky... ale uvidime jak bude cas:)
    POHODAVOLE: a da se to ta ip?
    KASUMI: hmhm to nemaj sanci bohuzel:(
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GREGI: Cerny most. Nekdy tam jin jen krevety :) sumo sushi myslim
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: byl jsem v baifu na ip i na budejarne a doporučuju budejarnu. Jezdil jsem tam i pro obědy, tak jsem si všimnul, ze tam mají občas problém s rezervací, tak určitě overit rezervaci ještě ten den..
    GREGI
    GREGI --- ---
    plz kam na running sushi? aby se idealne dalo objednavat i z listku... nejbliz mame asi baifu nekdo zkusenosti?:) dik! (radsi kvalitu za vetsi cenu nez obracene, sem spis na krevety)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MUI: Diky za vysvetleni. O barvivech uz mi psali vedle, o ta nestojim. A stonky davaji smysl, patrani ukonceno :).
    SIMA
    SIMA --- ---
    GIANT: Ale na kvalitu tvojí porce to aspoň nemá vliv ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VENIKA: hele to netuším.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZUZKAOU: diky. A rozdil je jenom v tom, ze jsou nasekane, nebo je to i nejaky jiny druh? protoze nasekat ty svoje (jako jsou ty spodni tebou linkovane) zvladu i sama, ale slo mi hlavne o to, ze se zda, jakoby to byly uplne jine rasy.
    Ja mam tohle
    https://lettucecook.files.wordpress.com/2012/04/wakame.jpg
    a hledam tohle
    http://www.luebecker-anglerforum.de/gallery/files/6/k-img_0081.jpg
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VENIKA: hledej u asiatu a fueru wakame - jsou slabší a sekané

ty ze zdravé výživy
    GIANT
    GIANT --- ---
    SIMA: podle me je vetsi ceskej mor, ze bun cha nekdo sklonuje a jeste podle vzoru zena ;-D
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    wakame salat - rozhodla jsem se, ze je cas, abych si ho zacala delat doma. Nakoupila ingredience a na prvni pokus to neni spatny, omacku doladim. Ale asi jsem koupila spatny rasy, protoze ty moje jsou porad tmavy, vubec ne "krupavy" a svitive zeleny jako v resturacich. Po jakym typu a pripadne kde (Praha) se ptat? Prvnich par odkazu na googlu pod heslem "wakame rasy" jsou ty, ktery mam ja... bez ohledu na znacku.
    E_D
    E_D --- ---
    SIMA: netusim, ale proste driv to bylo vzdycky uplne v pohode a ted je to o dost horsi.. pritom koriandr uz ma temer kazda vitnamska vecerka tak netusim..
    SIMA
    SIMA --- ---
    E_D: To je nějaký český mor, ne? Že dávají "strašně málo koriandu jestli vůbec". Přitom to je jedna z nejpodstatnějších chutí celého jídla. Se neurodil nebo co?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SIMA: Jojo, Hai Ha - a koriandr byl :).
    E_D
    E_D --- ---
    SIMA: to je HAI HÁ, asi fakt nej bun cha co se da u nas ochutnat. Jen v posledni dobe strasne malo koriandru jestli vubec..
    SIMA
    SIMA --- ---
    VENIKA: A kde jsi tam byla? V takovém tom maličkém rohovém bistru, kde nic jiného nemají a chlapík to griluje venku? To je zatím ta nejlepší bunča, kterou jsem jedla. Nejen kvůli masu, ale i kvůli té hromadě bylinek, které k tomu dávají (ne jako jinde, kde je hromada zelí zelí, kus okurky a dva lístky koriandru).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SIMA:
    MAESTRO_MLK:
    maly update, jsem byla v sobotu po docela dlouhy doby v Sape.. no a v tom srovnani uz tam na bun cha nepujdu (Rybna), uplne se mi rozsvitilo :). To maso je fakt naprosto jiny.
    MAESTRO_MLK
    MAESTRO_MLK --- ---
    SIMA: ok, o to větší výzva navštívit Rybnou
    SIMA
    SIMA --- ---
    MAESTRO_MLK: Srovnala jsem a Bílá Labuť to projela na plné čáře.

VENIKA: Hlavně to maso bylo nějaké spíš udušené než co jiného.
    THE_HOG
    THE_HOG --- ---
    umíte doporučit knihu o japonské kuchyni pls? cz nebo en
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam