• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LUKOYE: dulezity je testo radne zpracovat, je potreba ho dlouho hnist az pujde roztahnout tak, ze je pres nej videt
    take je rozdil v teplote vody, vlazna se dava pokud jdou do pary a studena pokud se pak budou varit pokud se nepletu, uz je to chvile co jsem se k delani jiaozi naposledy dostal

    recept na testo byl myslim tenhle a vyslo to pekne http://beijingtaotie.blogspot.fr/2008/08/making-jiaozi-dumplings-from-scratch.html

    pokud nebudes delat v pare ale ve vode, tak dalsi vec je vareni, normalne se dela tak ze se hodi do vody privedene k varu, az se voda zacne opet varit prileje se hrnek studene, pak opet pockat na var a takhle 3x
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: kolega kupuje v nejakym krame, co je nekde v ulicich jak je Gorazdova nebo Diitrichova, zeptam se. Taky mi dost voni.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ZUZKAOU: zkus nekdy ocuchat ysl M7. tam je to dost silny
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: hele, nevím, já to mám na vůni...

    A teda ještě to nemám doma, ale miluju oud v parfémech a arabská vykuřovadla jsou na něm postavená. Podle internetů ho používá tradiční čínští a malajští léčitelé, ale jsem líná dohledávat jestli jako prášek, nebo extrakt a nebo jako kouř.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: to je jen na chuť nebo to má nějaké speciální účinky? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ESTEN: no já se tam teď nedostanu, takže jsem si je objednala za 10 dolarů z ebaye (nějak jsem propadla vykuřování a oud obecně miluju, takže to budu pálit na uhlíku)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ZUZKAOU: jestli najdes, dej vedet :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nevíte někdo, jestli třeba v sapě, nebo u viethajců mají oudové (agarwood) třísky do cigaret?

    (totok http://www.aliexpress.com/...sticks-Cigarette-sticks-Rich-Resin-2grams-bottle-tester/1840531617.html )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKOYE: dim sum je název společenské příležitosti. Při které se mimo jiné podávají i knedlíčky (různých názvů, tvarů a způsobů přípravy - viz ZUZKAOU: )

    Ale jinak pro ty nekynutý na cca 4 porce je to hladká mouka (400 g), voda(150 ml) a sůl(5g). Případně do toho můžeš dát jedno vajíčko a pak té vody dej tak 80-100 ml (podle toho jak bude sát mouka).

    Dumpling Wrappers (Mandu-pi: 만두피)
    https://www.youtube.com/watch?v=s0bliFUHiVA

    wonton wrapper
    https://www.youtube.com/watch?v=PC4EWXbaO7E


    Nakoukej pak taky balení, pokud chceš teda originální tvary. Pokud ti originální tvary jsou šumák, tak vřele doporučuju malé, či střední pirožkovadlo - jak na vykrajování těsta, tak na tvorbu knedlíčků. http://www.potrebyprocukrare.cz/cs/prace-s-testem/335-formy-na-pirohy.html
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Nějaký osvědčený recept na Dim sum těsto? díky
    BELZEBOOB
    BELZEBOOB --- ---
    ZUZKAOU: bomba.nedávno jsem v macau měl tohle a uplně jsem si t zoho sednul na prdel, přestože je to vlastně "jenom houska s masem".neuveřitelně šťavnatý a ultra dobrý http://ladyandpups.com/2015/11/29/macaos-pork-chop-pineapple-bun/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jj mdm Huang je dobry zdroj
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: diky! chystam se na ty zloutky s hovezim!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Naprosto fascinující, lehce fuison recepty zde http://ladyandpups.com/

    tradiční, z pera antropoložky tu carolynjphillips.blogspot.cz
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    chystam se na cinskou veceri a nemam tu kucharky tak brousim web pro inspiraci, tenhle blog je docela fajn, jidlo vypada jak si ho ze sichuanu pamatuju ;) http://themalaproject.com/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MUTHA: cinanka v malesicich prodava pytlicek s vyvarem na hotpot, jeste jsme nezkouseli ale vypada pekelne .)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: taky tohle je dobry recept s buckem, vajicka jak je nezname http://rasamalaysia.com/braised-pork-belly-in-soy-sauce-tau-yew-bak/2/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: na netu ted nemuzu najit spravny recept, delal jsem to podle kucharky, ale budu doma az v lednu.. bylo to neco jako toto http://www.chinasichuanfood.com/red-braised-pork-belly-with-dried-chinese-long-beans/
    s tim rozdilem ze nejdriv se cely bucek varil ve vode se sojovkou a korenim asi pet hodin, pak se necha odlezet, udela se sauce z omacky a susenejch liliji (nemusi byt), dalsi den se bucek ohreje v pare a zalije omackou

    rozdil oproti ostatnim buckovym receptum je v konzistenci tucne casti masa, po dlouhem vareni je mnohem jemnejsi, ale i kdyz se delaji ty kratsi recepty, je to fajn
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: dim sum je název pro tu situaci - něco jako brunch - ne jen knedlíčky ;-)

    The Guide to Chinese Dumplings | Lucky Peach
    http://luckypeach.com/the-guide-to-chinese-dumplings/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam