• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BESSAYA: Já jich teda zkusil jen několik, ale tahle mi zatím chutnala nejvíc:

    Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO | Country Life
    http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso

    Jinak musím doporučit http://www.phonamnam.cz/ - majitel je moc příjemný a lepší bún chả jsem jedl už jenom v Sapě. Navíc mají i hodně vegetariánských jídel a čepují Únětice 10° i 12°.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    GUDRUN: přesně, nenahrazovat tou klasickou, je to fakt jiná chuť a taky jsem si teď koupila na trhu malou rostlinku
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BESSAYA: nenahrazuj ji ceskou / italskou :-) seminka nevim, ale male rostliny jsem kupovala na farmarskem trhu, drzeli se celou sezonu.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN: a j hodně jiná od české bazalky? Tu na zahradě mám, ale jinak zkusím sehnat semínka té thajské, no :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TATONKA: pokud jezdi do Prahy jednou za ctvrt roku, da se tezko asi sehnat cerstva thajska bazalka, ale zase se asi vyplati pestovat, ne? mivala jsem ji v truhliku normalne :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN:
    TATONKA: To je mi jasné, že na něj musím jemně :) Kimči dělám pro sebe, vůbec bych ho nenutila cokoli jíst :) Nedávno jsem mu zkusila upéct např "bůnček" podle Cuketky, a jako jo, snědl to, ale ksichtil se, že prý kdyby to bylo pečené v tuně cibule a kminu, bylo by to o level jinde :) A přitom bych řekla, že se fakt povedl, i tchyně ho chválila, a a obvykle jen pindá :)
    Recept vyzkouším, díky :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BESSAYA: na muze zkus zacit s ne moc exotickejma jidlama asijske kuchyne, zrovna kimchi a miso nejsou fakt pro kazdeho :-) ale nejaka jemnejsi indie s kuretem, buncha nebo stir fry s veprovym, houbama, cesnekem, zazvorem a necim zelenym (fazolky, brokolice, ale klidne jen osminky cibule) jen striknuta sojovkou taky cestu k tehle kuchyni otevira. Myslim, ze se da i jedlik ceske kuchyne naucit, aby si dal asijska jidla, ale musi se nej nezne a pomalu, pres zname chute v jinem podani a postupne hledat cestu, co chutna, pridavat nove ingredience do formy, kterou uz zna a tak :-)

    urcite ti tu lidi zabrainstormujou, cim zacit a jak postupne muze na asijskou kuchyni naladit, pokud myslis, ze by tudy vedla cesta :-)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZUZKAOU: díky za tipy :) V pátek jsem naložila svoje první kimči, nikdy jsem to nejedla, ale už se na to nesčetně těším, no a to i na experimenty s miso :) Škoda, že muž je milovník české klasiky a moc ho neláká zkoušet nová jídla se mnou, dělalo by mi to tak ještě větší radost. Ale co, i tak se těším :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESSAYA: hele těch 400g vydrží dlouho. Dávkuje se to po lžičkách na porci :-)

    A naprosto nejlepší je máslo s troškou miso a mastit tím brambory a nebo zeleninu.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ZUZKAOU: Díky, no až do Prahy pojedu, tak pokud mi to nálada potomka dovolí (ono cestování do Prahy s přestupy a pak MHD po Praze je pro dvouleťáka dlouhé, takže to právě většinou omezuji na nutnosti), zkusím se tam stavit a zakoupit Tebou doporučené :) Zatím objednám to, co píšeš, a začnu s experimenty ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BESSAYA: jednou za čtvrt roku kup v Shinu na Korunní nějaké shiro miso. Toho do další výpravy do prahy to vydrží :-)
    No dobře, ne nyxovská odpověď.

    výraznější
    Miso pasta červená 400g | Japamania.cz, sushi, nori, miso, wasabi - japonské potraviny
    http://www.japamania.cz/miso-pasta-cervena-400g-p1543

    jemnější
    Miso pasta bílá 400g | Japamania.cz, sushi, nori, miso, wasabi - japonské potraviny
    http://www.japamania.cz/miso-pasta-bila-400g-p1542

    Jinak ve zdravých výživách mívají miso pasty od Sunfoodu, ale pozor na ně, jsou to hodně tmavá, hodně chuťově výrazná, hodně slaná misa, doporučuju začínat u těch světlejší.

    The Lucky Peach Guide to Miso | Lucky Peach
    http://luckypeach.com/the-lucky-peach-guide-to-miso/
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Ahoj :) S asijskou kuchyní se teprve seznamuji, a ráda bych koupila někde na netu (bydlím na vesnici a přeji Prahy jezdím jednou z čtvrt roku) miso pastu - první odkaz na nástěnce nefunguje, na druhém to nevedou. Poradíte, prosím? Nějakou osvědčenou, samozřejmě, že Google použít umím, ale ráda si nechám nějakou doporučit. Děkuju :)
    FLU
    FLU --- ---
    Spice gull: seabird turns orange after falling into vat of curry | Environment | The Guardian
    http://www.theguardian.com/...09/seagull-turns-orange-after-falling-into-vat-of-chicken-tikka-masala



    "He really surprised everyone here – we had never seen anything like it before. He had fallen into a waste vat of curry that was outside, it was chicken tikka masala. The thing that shocked us the most was the smell. He smelled amazing, he really smelled good".
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    EZEE: to se mi nastesti zatim nestalo. Ja mam spis casto smulu, ze si opravdu hodne oblibim nejakou pochutinu, nacez tato zmizi z obchodu. Ukazkovym prikladem budiz takovy salat losos v koprove omacce (kdysi ho prodavali na vahu v Delvite, pozdeji jsem ho kupoval v doze v Makru a ted uz ho nevidam nikde) - ten jsem kupoval vyslovene po kilech. :)
    EZEE
    EZEE --- ---
    CYBER_GEORGE: Nejlepsi je, kdyz mas oblibenou a pak ji zavrou kvuli hygiene :D Viz LiDe na Andelu :))
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    Tak nedavno jsem otestoval relativne novou cins... asijskou restauraci v Brne - Lokofu. Byl to jeden z nejhorsich kulinarskych zazitku meho zivota. Dal jsem si kure tajemne chuti z menu a cekal neco podobneho jako v Golden Sun, kam na nej chodim pravidelne - tzn. kombinaci sladka + mirne paliva. Dostal jsem kombinaci mirne paliva + neuveritelne kysela, coz byl pravdepodobne dusledek toho, ze do toho cpou spoustu zeleniny (v Golden Sunu nedavaji zadnou, je to ciste maso + omacka). Takze rozhodne nedoporucuju.

    Musim rict, ze vzhledem k hodnocenim na Googlu me to neprijemne prekvapilo. Zvlast kdyz moje nejoblibenejsi cinska restaurace (na Pekarske) ma recenze mnohem negativnejsi, ja do ni chodim uz XY let a chutna mi tam moc. Mozna jsem jen natrefil na spatnou varku nebo tak neco, ale opakovat to uz nebudu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: máš pravdu. Omlouvám se za mystifikaci..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POHODAVOLE: tak to bude smil.

    Kari strom

    kdysi ho měli v nabídce Krulichovi http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Murraya-koenigii---muraja--kari-list--kari-koreni


    Smil italský - je to bylinka.

    Smil italský: odhalte tajemství dobré kuchyně – Abecedazahrady.cz
    http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne
    FKA82
    FKA82 --- ---
    POHODAVOLE: ok dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam