• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GUDRUN: Byla to výzva. :) A zvládli jste ji, takže dost dobrý!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MICKEY_MOUSE: to byl dotaz na úrovni: dobrý den, jedl jsem v restauraci hnědou omacku, byla taková hladká bez kousků, nevíte, co to je??? Vietnamci a bun jsou heslo :-) jsem rada, ze to nebylo zas tak složitý :-)))
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Btw. pořídil jsem si rýžovar Sencor a s výsledkem jsem spokojen, akorát se rýže trochu přichytává na dno. Máte s tím někdo zkušenost?

Jaký používáte poměr rýže(jasmínové) a vody?
    A celkově postup? Promýváte? Máčíte přes noc? Atd?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GUDRUN: Je to u vietnamců, jsou rýžové, a budou to nejspíš ty Bún, protože všechny polívky se tam jmenují Bún + něco (což jsme netušil, že znamená nudle). Takže moc díky.

KLONOVAC: Super, Bún tam napsáno je, tak to budou nejspíš ony, tak dám výpravu do Tesca.

Moc děkuju!
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    MICKEY_MOUSE: V Tescu kupuji tady tyhle. Maj tam dva druhy a jedny z nich jsou tlustší +/- 1mm, stojí asi 35Kč.

GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MICKEY_MOUSE: je to u Číňanů nebo u Vietnamců? jsou pšeničné nebo rýžové? me vychází, ze by to mohly byt vietnamské ryzove nudle bun. ale jen podle tvého popisu, ze. dostupnost v řetězcích nevím, ale myslím, ze jsem je ve velkem tescu či bille viděla.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    MUTHA: Tohle mi nijak nepomůže, to je přehlídka všeho možného. Ale co z toho je po uvaření bílá kulatá nudle silná cca 1 mm, které jsou obvykle v číských bistrech v polívkách, mi to neřekne. A kde to koupit už vůbec, čli ptal jsem se na něco jiného.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, potřebuji poradit: když si dám u číňanů polévku, jsou v ní krásné bílé nudle. V obchodě ale narážím buď na nudle vlasové (jsou tenčí) anebo potom už zase silné, ploché. Rád bych koupil přesně ty, které používají v těch bistrech. A ideálně v běžném obchodě typu Billa, Tesco, Lidl... Dokážete poradit/poslat link na ty správné?
    Díky.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUTHA: Chjo, jsem trouba, teď mi je líto, že jsem se neplácnul přes kapsu a nepřespal v Hwaeomse. Mohl jsem udělat komparaci sachal eumsik a shojin ryori. ;)
    To je mimochodem taky dost inspirativní - snídaně na Koyasanu byly až nemravně skvělé. ;) Zrovna se k němu koukám po nějakých komentářích... Kdybyste měli zkušenosti s vařením japonského vegetariánského jídla v českém prostředí (máme tu jiné lilky a tak podobně) budu rád za rady.
    Nejen proto, že spolubydlení s vegankou je pro mne dost velká výzva. ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXTREME: tak kontaminace je víceméně blbost, ale vybouchnout to mohlo, no...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    trochu jedla s pikom :-D
    Policie v Sapě našla varnu drog: Pervitin mohl kontaminovat hračky i jídlo | Blesk.cz
    http://www.blesk.cz/...olicie-v-sape-nasla-varnu-drog-pervitin-mohl-kontaminovat-hracky-i-jidlo.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    recept není nijak překvapivý ale forma videa - to je normálně gastro-tantra! :-O

Miso Ramen (vegan) ☆ 味噌ラーメンの作り方
    https://www.youtube.com/watch?v=UVArzD88hmw&feature=youtu.be
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    10 Vietnamese Noodle Soups You Must Know | SAVEUR
    http://www.saveur.com/vietnamese-noodle-soup-guide?src=SOC&dom=tw
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    Já mam ten nejlevnější sráč z Alzy asi za 350, vaří skvěle, nic se nepřipejká.
    Našim jsme kupoval nějakej větší stál do 500 a výsledky jsou stejný
    KURE
    KURE --- ---
    ryze se skvele vari v mikrovlnce. nic se nepripeka, staci znat pomer voda/ryze a varit cca 15minut (900w)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    nevím co přesně myslíte tím výrazem "připečená", ale to se asi občas stává.. my máme nějaký "lepší" rýžovar (s časovačem, a tak, ale značku si nepamatuju) a občas se stane, že nějaké zrnko rýže, co bylo u dna, je lehce nahnědlé..
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SALAMAN: Pravdepodobne tenka vrstva nadoby, ktera nedobre rozvadi teplo. Ja teda osobne ryzovar nemam, ale delam si jasminovou ryzi v hrnci na pare (20 min). V tenkem hrnci (nejaka Tescoma) to bylo pripalene. Koupila jsem si hrnec s tlustejsi stenou a zmizelo to.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SALAMAN: A teda ta rýže je občas dole připečená, ale nevím proč.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    KLONOVAC: Mám taky Sencor a stačí.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PETUL_KA: Mně se ani tak nepřichytává, ale "opéká", což mě štve. Řeším to tak, že okamžitě po tom co to vypne vyndávám nádobu s rýží a tuto promíchám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam