• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PETUL_KA: Mně se ani tak nepřichytává, ale "opéká", což mě štve. Řeším to tak, že okamžitě po tom co to vypne vyndávám nádobu s rýží a tuto promíchám.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    co delam spatne, kdyz se mi v tom malem sencoru prichytava ryze na dno? maji treba lepsi ryzovary lepsi neprilnavej povrch v nadobe?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MAKROUSEK: Na to bych musel myslet, když jsem si hrnec kupoval - ten muj se neda zapnout, kdyz nema stavu. ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ALDARION: A nebo si za 100 korun koupit casovaci zasuvku ;-). https://www.alza.cz/solid-fdd-50-f5b-d113019.htm?catid=18852371
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MAKROUSEK: Z druhe strany kdybych si vybiral novy ryzovar, dival bych se po nejakem, ktery se da naprogramovat, aby se zapnul v urcitou dobu. Nemam moc rad ohrivanou ryzi... ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KLONOVAC: Vono je to celkem jedno, kupodivu ryzovar je velmi jednoduche zarizeni. Jeden by si myslel, ze to ma slozite termostaty a stopky a vahu na mnozstvi ryze. A ono je v tom jedna spiralka, ktera, kdyz teplota prudce stoupne (neboli v momente, kdy se voda vyvari, takze uz nechladi na 100 stupnu), vypne. Tajemstvi je v tom pomeru vody a ryze, ktery je vyznacen na rysce uvnitr ryzovaru.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLONOVAC: taky mám sencor a je naprosto v pohodě
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    KLONOVAC: taky sencor, predtim jsem mel vetsi z thajska a ten shorel, malej sencor je pro dva supr. varim v nem i cocku, bulgur, jahle..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KLONOVAC: Mame sencor a je uplne v pohode. Ale zas nemam zadnou zkusenost s nejakym high tech.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KLONOVAC: Noname výrobek od Číňana co je prodával ve Francii před osmi lety za 30 euro (?) Vaří rychle a má nástavec na knedlíčky v páře. ;)
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    Jaký rýžovar doma používáte? Chce to nějaký spešl nebo stačí levnej Sencor?
    KLONOVAC
    KLONOVAC --- ---
    TOM_HOST: Já jsem byl včera v Sapě na grilované kachně v Dung Lien a bylo to luxusní. Doporučuji.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    TOM_HOST: Pho tung ;) bozi byla ... takovou v ostrave nenajdu :/
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Jedu do sapy na pho .... poprve ... kam? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: je tam kouzlo, že se umami vývar vpije do rejže. Asi by to určitě šlo nalejt i na nudle, ale té tekutiny tam nezbývá moc.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: co nejaky udony, slo by to taky dat na nudle? neni castesny kouzlo v tom, ze se vpije ta stava do rejze?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    How to Make Oyakodon (Japanese Chicken and Egg Rice Bowl)
    https://www.youtube.com/watch?v=YTMSOkZgMM0

Oyakodon (Japanese Chicken and Egg Rice Bowl) Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2016/08/oyakodon-japanese-chicken-and-egg-rice-bowl-recipe.html

Tohle je tak strašně dobrý a je to fakt za 30 minut na stole. Patří to k jídlům s jednodušší chutí a potřebujte uvařit fakt dobrou rejži a mít dobrou sojovku a hodí se mít co nejlepší kuře, ale je to dobrý i s koncetrákovým.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SALAMAN: Já mám zvýšenou citlivost na glutamát,takže pokud ho nepoužijou jen na úpravy(nevadí) ,ale doháněj slabej vývar nasypáním většího množství glutamátu (poznám jednoznačně),tak to velmi snadno způsobí tu touhu po tom mít/sníst víc.. :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    EXCITE: Já si třeba neumím představit, že bych marinoval maso nebo připravoval nước chấm bez glutamátu. Stačí opravdu jen špetka, jinak by jídlo bylo moc slané.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam