• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak hlasim, ze mango v "chez amis" maji, bedna za 200 a voni to jako milion dolaru.

    toz smele nakupujte!
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SPYYDY: diky za tip!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SPYYDY: To je výborný krámek! (A je vtipné sledovat majitele v průběhu času - na začátku míval strniště a pouštěl si nějakou arabskou obdobu MTV, teď pěstí plnovous a jede přenosy z Mekky. :D Jeho jediná chyba je, že je strašně milý a výborně vaří, takže se tam vždy přejím a utratím mnohem víc, než jsem chtěl...)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    prosimvas, neda se nekde v praze sehnat cerstve pakistanske/indicke mango? tady v oslo uz sezona frci a je to neskutecna dobrota, rad bych sehnal i v praze, diky!
    KLA
    KLA --- ---
    MAKROUSEK, TIGRE:
    děkuju
    každopádně koho nebavěj obyč karboše tak tohle je moc dobrý :)
    FLU
    FLU --- ---
    TIGRE: vida, to mne nenapadlo. me uvahy se (nejspis zcela chybne) ubiraly smerem k "belačanu", neboli one smrdute krevetove paste, ktera se bezne pouziva v malajske a indonezske kuchyni :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KLA: vietnam, bolachan je patrně zkomolenina bò lá chanh, kde bò= hovězí, lá = listy, chanh = citron. žádný tradiční recept to není (viz MAKROUSEK:) , nicméně pokud si vygooglíš bò lá chanh najdeš různé variace receptů na "hovězí na citrusech" z různých vietnamských receptářů a blogýsků.


    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KLA: Zde je klicova fraze "rika Shahaf". Dedukuji, ze jde o Shabtaye, t.c. sefkuchare Sasazu. Je to pomerne zajimavy pribeh, dulezite je, ze kdyz ho do hospy prijimali, probehl nejspis takovyhle rozhovor: "Shalom, Shahafe, ty pry uz par mesicu zijes v Asii." "Shalom, Sasazu, jasne, je to tu bozi, hodne tady hulime." "To je super, nechces jit delat k nam, do Prahy? Potrebujeme nekoho, kdo zna asijskou kuchyni." "Ale ja to nikdy nedelal." "Nevadi, to das." No a od te doby je ocenovan, jako mistr asijske kuchyne v Praze a vymysli si jidla, jako je treba tohle, jejichz hlavni chut je sladka.
    KLA
    KLA --- ---
    prosím o radu. Našla jsem tenhle recept a jídlo mi moc chutná. Moc ráda bych zjistila co je to původně, ale nedaří se mi nic dogooglit. Zatím jsem akorát dostala tip že by to mohlo být vietnamské jídlo, ale ani tak jsem nic nenašla. Víte někdo o co by mohlo jít? Díky

    bolachan
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TIGRE: ano, Francouzska nebo Budecska
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    dají se v Praze někde sehnat čerstvé kari listy?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ZUZKAOU: Tak samozřejmě, v SAMOUT mě ani nenapadlo, že by byla řeč o čerstvých, nemražených. Ani jsem nevěděl, že se něco takového dá v ČR koupit :-).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ZUZKAOU: jo no tim jsem mela na mysli i mrazene, jakoze ne susene :) delam to prave jak pises (ale v Belgii :) a nevedela jsem kde je sehnat v Praze, at uz zmrazene nebo uplne cerstve)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITCHIE: kup mražené. Stejně jich najednou spotřebuješ jenom pár, takže zbytek vrazíš do mrazáku.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WITCHIE: v Sapě mají mražené v Tamda Foods.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    UCKO: Vse je pouze otazka penez.
    UCKO
    UCKO --- ---
    LEA1: Lze koupit majitelku?
    LEA1
    LEA1 --- ---
    Majitelka obchůdku ve francouzské uvažuje o zavření kvůi EET.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam