• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Diky za rady, kouknu na to..primarne mi jde o dochuceni treba hummusu v praci a pod a zatim to chci zkusit jestli mi to vubec pojede.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LEENVECKA: libanonskej kram v Myslikove, baleni od malych po sudove, napr.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    LEENVECKA: v modrym slonovi na milade meli mensi pytlik a na evropsky co jsou ty orientalni potraviny, zezacatku vpravo mel vetsi krabicku.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Ahoj, da se nekde v praze koupit zatar koreni...idealne nekde na Cecku a ne nejak silene drahy? a treba i mensi pytlik..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ad porcelán, ta samá miska, co byla v SAPA za 35, byla v Modrém slonovi nejmíň za 75, tolik k tomu, že je SAPA drahá a nevyplatí se tam...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MC_KALAPU: my jsme nedavno delali hotpot z instatniho pytliku (je v tom vse od tuku po koreni) co jsem si privezl z chengdu a docela to slo, i kdyz priste uz zkusim spis udelat vlastni vyvar

ALDARION: kamarad co tlumocil ruznejm obchodnikum etc je vodil do Shanghaie (myslim ze Zitna), byli jsme s nim parkrat a bylo to dobre ... ale je pravda ze tomu co covek ochutna na miste se to porad hodne vzdaluje... nejvic mi chybi poradny misky s nudlema a palivou polivkou (tomu byla docela blizko Zhai Jua, i kdyz je to stale malo la jiao)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MC_KALAPU: Tak já se odhodlám zase zkusit pasáž. Měli před pár lety nějaké špatné období - bylo mi po jejich jídle dost zle, a když jsem se během toho léta doslechl o několika dalších případech, kdy se známým po jídle od nich udělalo hodně špatně, přestal jsem tam chodit...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ALDARION: byl jsem tam ted pred chvili, diky za tip, vyber nic moc, takovej chudej kramek, ale nekolik veci navic co vietnamci nemaj tam vedou, a rohodne + je pixian chillibean paste (coz by mela byt ta nejkvalitnejsi) ta navic vypadala i celkem cerstve
    obsluha mluvila cesky (i kdyz komunikace byla omezena na cenu nakupu :)

.. kdyby nekdo hledal, tak v malesicich jsou cinani ted zde: vyber o neco vetsi https://en.mapy.cz/s/2e6qL
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ALDARION: No, Zhai Hua tam pridala i nejaka dalsi jidla (priznam se, ze ty jsem zase nezkousel jeste ja). Kazdopadne, na objednani dopredu dela veprove nozicky a na ty se vbrzku chystam, takze pak dam vedet.
    Jinak pomerne dobrou cinu se da poridit na narodni v pasazi metro - skvelej lilek v plotynce, kapr, dvakrat vareny veprovy(!!) a taky delaji hotpot, i kdyz popravde mi prijde hodne hodne predrazeny a i kdyz byl moc dobry, tak urovne chengdu, nebo dujiangyanu to proste nedosahuje (na me malo oleje/tuku). Pro dobry hotpot sel bych sveta kraj...
    No, ale delenej kotlik je na ceste a indukcni plotynka uz dorazila, takze brzo si ho budu moct doprat doma!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDARION: nic zábavného tam nemá, ale určitě tam zajděte, je to na blbé lokaci, takže tam nemá moc lidí...

pickles teda neměli ani v tom čínském bistru v Malešicích :-(

ale měli dobrej bůček a občas i paratky. jen jsem tam dlouho nebyla, tak nevím, jestli tam ještě jsou. a v restauraci nad Palmovkou ( Sokolovská?) měli celkem přijatelné mapotofu. Ale teda přeci jen evropské, jen tak lechta.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ALDARION: diky moc! zkusim!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mimochodem, když už jsme u Číny, nemáte tip na nějakou nosnou čínskou restauraci v Praze? Hrozně se mi stýská po nějakém místě, kde bych dostal černé vejce, nějaké lokální pickles a salát a takové věci. V nové restauraci sifu Zhai Hua jsem, přiznávám, ještě nebyl, ale jakkoli jsou její knedlíčky fenomenální, v "zábavných jídlech" bývala spíš umírněnější...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MC_KALAPU: Je tam jeden čínský krám, ale majitel / obsluha neumí prakticky jinak, než čínsky. Pokud hledáš něco konkrétního, pomáhá mít nákupní seznam ve znacích. ;)
    Má hlavně různá dochucovadla a koření - sojovky, oleje, různé omáčky a pasty, Lao Gan Ma sos, nějaké balené věci z Číny (salámky, sladkosti), mražené knedlíčky a různé druhy nudlí.
    na mapách.cz cca 50.0029211N, 14.4713617E
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Filtr mlčí - byl tam někdo?

Kam v Praze na čínské plněné knedlíky bao a další dobroty? - Gastronomie - AsianStyle.cz
    http://www.asianstyle.cz/...nomie/10024322-kam-v-praze-na-cinske-plnene-knedliky-bao-a-dalsi-dobroty

Kromě bao má restaurace v nabídce také tradiční smažené čínské taštičky (guotie) nebo zongzi - tradiční čínské jídlo, vyrobené z lepkavé rýže, plněné různými náplněmi a zabalené v bambusu, rákosu nebo jiných velkých listech. Vaří se ve vodě či v páře. V západním světě jsou známé jako rýžové knedlíčky nebo rýžové lepkavé knedlíčky. Jsou tradičním pokrmem při Duanwu Festivalu (Festival dračích lodí).

Manželka majitele této restaurace je mezi čínskou komunitou v Praze známá také tím, že vyrábí tradiční měsíční koláčky (yuebing), které si mezi sebou Číňané darují při Svátcích středu podzimu. Většina rodin v Česku je doma nevyrábí, ale kupují je právě od této restaurace nebo v Sapě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Veterináři našli v Praze nelegální sklad s tunami masa a ryb z Koreje, Vietnamu a Rakouska | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...aze-nelegalni-sklad-s-tunami-masa-a-ryb-z-koreje-vietnamu-a_1711231311_dp
    D13
    D13 --- ---
    Doporuci nekdo ozkouseny recept na kolokazii/taro prosim?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    výsledek mise porcelán a SAPA, ceny nižší než ve Slonovi, porcelán ale takový, že se mi nelíbil, ale nebyla jsem zdaleka všude
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MOIRAIN:
    SAMOUT:
    hlavní rozdíl je taky,který den do Sapy jdeš a zda s prodejci smlouváš. Pátek a vikend je tam šrumec, to je jedna miska nevytrhne, když přijedou nakupovat Vietnamci z celý ČR zásoby do obchodů.

Nakupuju levný nádobí uprostřed Sapy, když jdeš od řeznictví z kopce, tak první velký obchod s potravinami vlevo, mají nad vchodem obrazky ryb. Ceny stejný jak v Malešicích.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAT_ANN: Modrýho slona mám zmáklýho fakt dobře, kolem pobočky na Miladě Horákový jezdím skoro denně, jak píšu, lžíce za 30, malá miska za 60. Francouzskou mám trochu víc z ruky, tak nevím, jak jsou tam na tom cenově. Jestli holt v Sapěnarazím na stejný ceny jako ve Slonovi, tak mám holt smůlu a koupím to někdy cestou z práce. Do Sapy v pátek jdeme s kamarády na oběd, takže ...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MOIRAIN: Nejdřív bych zkusila ten provařenej obchod s asijskýma potravinama na Francouzský, případně Modrýho slona hned u Míráku.
    Odvážím se tvrdit, že ceny porcelánu tam nebudou o tolik dražší, než v tržnici na konci světa. Pokud tam teda nemáš zrovna cestu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam