• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Veterináři našli v Praze nelegální sklad s tunami masa a ryb z Koreje, Vietnamu a Rakouska | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...aze-nelegalni-sklad-s-tunami-masa-a-ryb-z-koreje-vietnamu-a_1711231311_dp
    D13
    D13 --- ---
    Doporuci nekdo ozkouseny recept na kolokazii/taro prosim?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    výsledek mise porcelán a SAPA, ceny nižší než ve Slonovi, porcelán ale takový, že se mi nelíbil, ale nebyla jsem zdaleka všude
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MOIRAIN:
    SAMOUT:
    hlavní rozdíl je taky,který den do Sapy jdeš a zda s prodejci smlouváš. Pátek a vikend je tam šrumec, to je jedna miska nevytrhne, když přijedou nakupovat Vietnamci z celý ČR zásoby do obchodů.

Nakupuju levný nádobí uprostřed Sapy, když jdeš od řeznictví z kopce, tak první velký obchod s potravinami vlevo, mají nad vchodem obrazky ryb. Ceny stejný jak v Malešicích.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAT_ANN: Modrýho slona mám zmáklýho fakt dobře, kolem pobočky na Miladě Horákový jezdím skoro denně, jak píšu, lžíce za 30, malá miska za 60. Francouzskou mám trochu víc z ruky, tak nevím, jak jsou tam na tom cenově. Jestli holt v Sapěnarazím na stejný ceny jako ve Slonovi, tak mám holt smůlu a koupím to někdy cestou z práce. Do Sapy v pátek jdeme s kamarády na oběd, takže ...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MOIRAIN: Nejdřív bych zkusila ten provařenej obchod s asijskýma potravinama na Francouzský, případně Modrýho slona hned u Míráku.
    Odvážím se tvrdit, že ceny porcelánu tam nebudou o tolik dražší, než v tržnici na konci světa. Pokud tam teda nemáš zrovna cestu.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VLADDRACUL: no, maska miska za 60 mi jako láce zrovna nepřijde, navíc jsou obecně dost dražší.
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    MOIRAIN: Zkusil bych modreho slona, nejakou spotrebni keramiku za levno tam maji.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MOODYCAT: to uz dloooooho neni, ostatne i v dobach, kdy ZL chteli, stacilo jak v Malesicich tak v Bokave (Libus, pak Kunratice) rict, ze jdes na nakup surovin co jinde nesezenes a bylo to pozitivne kvitovano a nebyl problem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SAMOUT: A do tech Malesic uz pusti i beznyho smetelnika? Svyho casu to byvalo jen na zivnostak nebo tak neco...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOIRAIN: V soucasny dobe mi prijdou Malesice trochu levnejsi nez SAPA, z ktery se stalo turisticky centrum (muj dojem). Treba sojovka stoji v SAPE 200kc / l, v Malesicich 160, a takovych veci je vic. Ale treba jenom nevim kam v SAPE jit, nejsem expert.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONOMO: nwm, já chci misky na polívku, rýži a tak, před pár lety jsem koupila v Malešicích velkou na pho za 60 Kč, tak jsem doufala, že se mi podaří v Sapě koupit přiměřeně levnější ty menší
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    MOIRAIN: Mám pocit, že v SAPĚ je teď všechno strašně napálený :/ viděla jsem ale nějaký levný nádobí i v TAMDA FOOD, nevím jaký konkrétně sháníš.
    Mě se nakonec podařilo ulovit skvělé misky ve večerce na Kavalírce :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    když už jsme u té sapy, kam tam pro porcelán - misky, lžíce a tak?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    naivne se zeptam, jsem zrovna v sape a shanim nejaky cinsky potraviny. nejsou tu i naky cinani?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    nový stánek in the hood! u kotvy, republika

zabihaj se, nemaj kalisky na sojovku, takze clovek se mori s tackem. bao zi chutnalo, smazeny tasticky neohromili, ale neurazili, dou sha bao neni muj salek, tak neposoudim.

MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MC_KALAPU: tak prosim pekne rozebrano
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    vratil jsem se z chengdu a mam tu prebytek asi 100g secuanskyho pepre, co jsem kupoval primo na takovym velkotrhu, kde si lidi spis kupovali 50kg pytle a je teda fortelne umrtvovaci. dal jsem si blbec dneska davku, jako jsem byl zvyklej, do woku a v podstate to nejsem schopnej jist. ja mam svy vetsi mnozstvi pripraveny na vyrobu chilli oleje, ale tohle uz nemam kam nacpat a nekoho to tu treba potesi, tak kdyztak napiste, dam bud nekomu tech 100g, nebo to rozdelam do dvou kopicek, kdyz bude zajem vice lidi (vic to delit uz asi nebude mit smysl). nechci za to nic, resp. kdyz mi za to date treba nejakou zajimavou dochucovaci vec do kuchyne, ktera vam prebyva, tak to potesi, ale neni to podminkou. kdyztak prosim do posty (predani kdyztak vinohrady okolo miraku a tylaku, malostranske namesti, nebo zlicin, nejsem ted moc flexiblini, bohuzel)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ANA: Mam dojem, ze kazdy den od deviti do sesti, v sobotu jen dopoledne a v nedeli zavreno. Ale nejsem si jista a podivat se ti uz nestihnu :(

DEIKSAC: Priznam se, ze jsem to tak moc nestudovala. Ja si vetsinu veci vyrabim/micham sama a u tech par, kde ne, to tak moc neresim. Vetsinou v LKK beru cerne octy, rybi omacku, velka baleni nudli a krupave secuanske chilli (https://www.amazon.com/Lao-Gan-Chili-Crisp-Sauce/dp/B0051D84JU )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam