• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Protože jsem žvanila na kimči-battle o kimči, tak se teď ozvali z korejské ambasády, jestli bych jim nepřišla žvanit o polévce naengmyeon.

Není tu někdo, kdo by rozuměl tomu, proč to Kim přinesl jako dárek Moon Jae-inovi na tom jejich setkání a tedy byl dostatečně kvalifikovanej o tom něco říkat? Tipuju že v tom bude schovaná nějaké podivná symbolika, ne?

Moc ráda vás doporučím...
    Nebo bych alespoň potřebovala nabrífovat, pokud se vám nechce vykládat.

'Cold noodles are peace symbol': summit to savour for euphoric Koreans | World news | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...8/cold-noodles-are-peace-symbol-summit-to-savour-for-euphoric-koreans
    Bude to 26. čevna.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    UMMAGUMMA: Trznice v Malesicich nebo SAPA.
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    Ahoj, nevíte, kde v Praze sehnat sušený sečuánský chilli papričky (ideálně facing heaven)? Popřípadě nějaký jiný (čínský), co by se na sečuán hodily? Thajský bird's eye, který mají všude jsou chuťově a pálivostí trochu jinde.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    87HIGHFLYER: to je na něm to dobrý :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Já třeba vůbec nemusim ten tmavej sezam olej...Je to takový jak chycený, připálený:/
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MUTHA: Domácí výroba je teoreticky docela jednoduchá, ale chce to spoustu času a klidu - po menších množstvích na nižší teplotě pomalu pražit a ani trošku nepřipálit. Vysmažit s tím ještě cibulku a nemít ji nahořklou, tomu říkám gongfu. ;) Takže na starou dobrou nasranou pani nedám dopustit. ;)

Mimochodem, měl jsem jednou experimentální náladu a udělal jsem si sezamový chilli olej. Vřele nedoporučuji! ;) Sezamový olej je prostě příliš těžký, moc mastný, nevím, jak to správně říci: Recepty kombinující třeba jednu lžíci sezamového se čtyřmi lžícemi chilli oleje mají svůj smysl, když se dají čtyři lžíce sezamového chilli oleje, úplně to změní vyznění celého jídla a lidem, co nemají rádi moc mastné věci, nebude chutnat, i když mají rádi původní verzi...
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Velký objev (alespoň pro mě) v biopotravinách v ulici Na Spojce (Praha Vršovice) lze koupit vybrané potraviny z Japonska (natto miso, takuan, řasy), české natto, a také čerstvý renkon (lotosový kořen, 14 dnů objednávka).
    Takže, doplňující otázka zní, máte vyzkoušený nějaký recept na renkonový tsukemono?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    Pri hledani jednoho receptu jsem narazil na kucharky od Fuchsia Dunlop ke stazeni (kvalitni secuanske kucharky), doporucuju
    Fuchsia Dunlop: free download. Ebooks library. On-line books store on Z-Library
    http://b-ok.xyz/g/Fuchsia%20Dunlop
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: aha, zrada. je kupovala tak před třemi lety a předloni mi došly v mrazáku...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    On se zakazal dovoz te rostliny do Evropy bo snad nejaka plisen. Suseny nevim proc nevadi.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    pakistánci je už asi dva roky nemají a říkají, že nebudou a to se je co půl roku ptám :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: to myslis kterou?

jinak samozrejme je mivaji pakistanci medle mailsi, ale je to proste kus cesty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMOUT: čas od času je mívaj viethajci a tipuju že i v té prodejně co tam vozej v sobotu večer čerstvé ovoce a zeleninu.
    ANA
    ANA --- ---
    MILHAUZ: tak to te asi zklamu :/ videla jsem tam jen suseny
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pro cerstvy kari listy sel bych sveta kraj, a nikde je nemaj :-(.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ANA: dobra zprava! ted jeste aby meli cerstve zelene chilli, cerstve kari listy a budu v 7.nebi
    ANA
    ANA --- ---
    87HIGHFLYER: Mam dojem, ze v tydnu do 22:00 a o vikendu tam jsou taky. Ale az pujdu kolem a vzpomenu si, omrknu to a potvrdim :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ANA: nevsimla sis do kolika maj otevrino a jestli i o vikendu?
    ANA
    ANA --- ---
    Hlasim novou indickou vecerku na Letny, hned nad Modrym slonem, coz je super mit ty asiaty takhle pekne pohromade. Vepredu maji normalni cesky veci, ale vzadu docela dost koreni, omacek, lustenin, ryze a dalsich legraci. Dneska tam byli tri sympataci co moc neumeli cesky, ale dostala jsem k nakupu susenou datli do ruky na chut. Budu je dale sledovat :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Lao Food 101: Essential Dishes From Laos and Isan | Serious Eats
    https://www.seriouseats.com/2018/05/a-guide-to-the-essential-dishes-of-laos.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam