• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TIGRE: Define Lao Gan Ma, pls?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SIRIUS: jojo
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    OMNIHASH: akvarko?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Co je to za lotosovej list? Nymphaea lotus? Sklízím tak kilo měsíčně, ani sem netušil, že seš z toho dá něco dělat, já to rovnou vyhazuju.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NOIZER: PERRYN: Byl jsem v Malešicích v několika krámcích a Lao Gan Ma tam mají poměrně hodně druhů (s arašídami, čistě chilli, beans, tofu...atd.). Bohužel tam ale nemají ten crispy chilli oil. Nicméně ho mají u Modrého slona na Milady Horákové. Sice za 80 ale pořád levnější než s poštovným z ciziny. Tak jen pro info, kdyby někdo měl zájem.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Btw na Palackeho 15 je restaurace indicka, kde od cca 11 do 14 maji all can you eat za 135 :) a za me moc dobra.
    GIANT
    GIANT --- ---
    NYXALLAH:
    PENTAFEKTEK:
    tak jsem tu masalu doporucil svagrovi, kterej indickejch prosel dost a zivi se tim celkem pravidelne. o vikendu jsem se dozvedel, ze to byla druha nejhorsi zkusenost z "indickou" restuaraci. Ta prvni byla nekde, kde ho regulerne otravili jidlem. Zkusenost z touhle definoval tak jak jsem ted nasel i na google review viz tohle:
    "
    S klidnym svedomim mohu prohlasit, ze toto je urcite nejhorsi indicka restaurace v Praze...
    Sli jsme do toho s vedomim, ze tomu tak, navzdory tolika hvezdam asi bude. A bylo. Jidlo, presne jak bylo napsano v nekterem kometari pripominalo spis gulas s indickym korenim, schovany pod vrstvou oleje. Arogance obsluhujici pani, ktera si nam troufala tvrdit, ze je to takhle bezne je prekvapujici. Asi si mysli, ze jsou jedina indicka restaurace v Republice a nasinec jeste "indii" nejedl. Jako nejlepsi?! zert povazuji ze Nan, ktery nam prinesli byl z nedalekeho obchodu zamerujiciho se na Anglicke zbozi. Jen tam jsou za tu cenu alespon placky dve. Tusili jsme, ale chteli jsem jim dat sanci. Dostali ji a naplno vyuzili - nejhorsi restaurace tohoto druhu v Praze. I ten indicky fast food na Chodove je o dost lepsi a i levnejsi.

DODATEK: Na stranu druhou, kdyz vidim nadsene recenze a k tomu fotky stejneho blafu, co jsme dostali se pani nedivim, ze to na nas zkousela.
    "
    Popisoval podobne, ze naan misto nadejchanyho vonavyho chleba byl zatuchlej smradlavej jakoby vytazenej z mrazaku a ohratej v mikrovlnce, tuna oleje, zradlo uplne stejny bez chuti, akorat jinak dopaleny extraktem. Jediny co pochvalil byla snad chapati. Pochybuju, ze by mladej/starej kuchar byli schopny udelat takovej rozdil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PERRYN: netuším
    PERRYN
    PERRYN --- ---
    ZUZKAOU: diky.. a jak internet vysvetluje duvod vareni s rakosem / bambusovym listim? Kvůli chuti..?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: internety to nahrazují bambusovým listin (to bejva ve speciálkach) a nebo pečícím papírem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PERRYN: IMHO nikde, ale v tom receptu funguje jen jako prodyšná poklička. Klidně bych to nahradila lopuchem.
    PERRYN
    PERRYN --- ---
    SALVATOR: vite nekdo, kde se da lotosovej list sehnat v praze?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    DOCKINEZ: teda ta neustále tekoucí voda tam, to je na facku :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: mám :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: chytrej hrnec.
    VXP
    VXP --- ---
    SALVATOR: aby se to nerozjelo/nerozpadlo... přece jenom ty měkčí části mají tendenci během vaření bobtnat a pak se rozpadat :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DOCKINEZ: Co tři hodiny v páře, ale sháněj tady lotosovej list!
    Mimochodem, má to převázání bůčku jinou funkci, než estetickou?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOCKINEZ: on ten bucek je dost v pohode i vareny, vari se s korenim treba 5 hodin v kuse, necha do druheho dne odpocivat, pak se nakraji na kousky, na pare prihreje a preleje zalivkou
    nebo delat v pare v papinaku, to by slo take krasne a stacila by kratsi doba
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tohle by mne asi bavilo. Jen nemám šajnu, jak v domácích podmínkách 3 hodiny vařit v páře.

Melt in Your Mouth Pork Belly by Chinese Masterchef • Taste The Chinese Recipes Show
    https://www.youtube.com/watch?v=XRF1KNy4-xA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam