• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DOCKINEZ: Co tři hodiny v páře, ale sháněj tady lotosovej list!
    Mimochodem, má to převázání bůčku jinou funkci, než estetickou?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOCKINEZ: on ten bucek je dost v pohode i vareny, vari se s korenim treba 5 hodin v kuse, necha do druheho dne odpocivat, pak se nakraji na kousky, na pare prihreje a preleje zalivkou
    nebo delat v pare v papinaku, to by slo take krasne a stacila by kratsi doba
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tohle by mne asi bavilo. Jen nemám šajnu, jak v domácích podmínkách 3 hodiny vařit v páře.

Melt in Your Mouth Pork Belly by Chinese Masterchef • Taste The Chinese Recipes Show
    https://www.youtube.com/watch?v=XRF1KNy4-xA
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Končili jsme včera po poledni u Palmovky a nutno naznat, že bun bo hue v Anbi mě fakt nenadchla. Rozhodně nebyla z vývaru z kostí, ten vývar jako takovej byl dost placatej a pokud v tom byla krevetová pasta, tak zcela minimálně.

Takový nudnější pho s citronovou trávou.
    GIANT
    GIANT --- ---
    ok, tak to musim zkusit.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    GIANT: Na bun bo hue jsem chodival do Viet Food Anbi na Palmovce. Krevni puding v nem teda nebyval, ale jinak moc dobry....
    GIANT
    GIANT --- ---
    este jsem to v cechach nevidel
    GIANT
    GIANT --- ---
    In addition, prepare the Bún Bò Huế broth is by simmering beef bones and pork bones. And lemongrass, onion, sharllot, ginger. While boiling broth in 6 to 10 hours to get the sweet taste from the marrow .And the shrimp paste “mam ruoc”, and very spicy chili oil is added later during the cooking process. So the right broth of Bún Bò Huế has color of chili oil, flavor of lemongrass and shrimp paste, the smooth sweet of bone marrow

Hue beef noodle soup usually includes medium cooked beef. That you add fresh beef straight to the bowl and add hot broth over it. And or beef shank, pig’s feet or pork meat. It can also includes cubes of pig or beef blood. Which has dark brown color. And a texture maybe same as black pudding. Sliced spring onion and onion is add on top

Local people eat Bún Bò Huế with mixing salad. Such as sliced banana blossom, lettuce, mint, basil, mung bean sprout. Fish sauce, lime wedge and fresh chili is also on the side. So you can add to the soup according to taste. Ingredients maybe depend on season and region due to their availability.

BÚN BÒ HUẾ - Vietnamese spicy beef noodle soup in Hue style-Hue Food
    https://huecookingclass.com/vietnam-cuisine/bun-bo-hue-beef-noodle-soup/
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GULDUR: Tak to asi bude koleno. :)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    MATEJICEKKK: Je tam 100% hovězí a ještě něco prorostlejšího, ale jestli je to přímo koleno, to si teď nejsem jist..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GULDUR: A je tam vepr. koleno?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SAMOUT: aha, tak to jsem nevěděl...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GULDUR: Ma tam byt jak maso, tak knedlicky. Apon teda v Hue to tak delali :-).
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Právě často taky narážím na Hue s knedlíčky, ale Ambi ho dělají pěkně z masa jako Pho a navíc mají nějaký svůj recept, že nejedou podle ostatních...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ANA: Ja co jsem chutnal na letne, to opravdu nebylo hue. Tak koukam ze se asi nic nezmenilo :)
    ANA
    ANA --- ---
    MATEJICEKKK: Jo, tak mozna presne nevim nalezitosti pravyho Bun bo Hue :D Knedlicky ne, jen dost hoveziho masa, bylin a salatu. A prislo mi chutove fajn. Ale je pravda, ze nemam tolik srovnani a treba v Sape jsem ho nemela. Rada si pockam na tipy a zajdu na neco osvedcenyho at vim :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ANA: Jojo? A davaji tam uz knedlicky? Ja ho tam mel tak pred ctyrmi lety a bylo teda strasny, respektive to nebylo vubec bun bo hue
    ANA
    ANA --- ---
    GULDUR: Mne celkem jede ve Pho u Letné. Na letné :D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GULDUR: bun bo hue v trznici pod 29. Tam chodim ja. Na palmovce neznam, dik za tip.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    Jen se podělím o drobný poznatek. Za posledních pár týdnů jsem tak příležitostně ochutnával různá Bun Bo Hue a zatím mě nejvíce oslovilo v Anbi na Palmovce. Máte někdo typ na další místa s dobrým Bun Bo Hue krom Sapy, neb tam se blbě dostávám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam