VASEKT: o profi gastronomii nevím vůbec nic z jakéhokoliv pohledu. A samozřejmě investor má právo s vodou a jídlem dělat co chce, klidně vodu nechat letecky dovážet z japonska a dělat chemickej rozbor každý porce, která přijde na talíř. Stejně tak má právo tohle vaření s příběhem prodávat za 400 korun / porce. Může to rovnou připravovat v laboratoři, to je navíc i zábavný, viz Heston a podobně. Vše ve jménu přenesu autentickýho zážitku z japonskýho rámenu na Petřiny. Ale obhajovat vysokou cenu tím, že mám v gastro provozu úpravnu vody (to jsem myslel že je standard) a nějaký zařízení, který u várky vývaru změří nějakej parametr? Proč nestačí říct stojí to 400 protože je to prostě kurva nejlepší ramen a protože šéfkuchař je nejlepší vařič ramenu. Ale ano, já vím o profi gastronomii prd, takže je možný, že je tohle nestandardní vybavení takovej náklad, že se to velmi výrazně promítne do ceny každý porce polívky.