• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: netoc se na tom tolik, myslim, ze vasekt to tady "neobhajuje", jen k tomu dal "dalsi info"... :)

    ja jsem rada za kazdej pokus a budu jen rada, kdyz bude v praze fakt dobrej ramen
    to mi z jap fakt chybi a tedy cim vic, tim lip :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: tak je to hlavni jidlo, musis to brat trochu i touhle optikou
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Vrele doporucuju Netflix serii Street Food / Asia. Kvalita je stejna, jako u Chefs Table a stopaz polovicni. cz subs jsou pripadne komplet na titulky.com

    Street Food | Official Trailer | Netflix
    http://www.youtube.com/watch?v=eI_LjETc_Ak

    VASEKT
    VASEKT --- ---
    87HIGHFLYER: Nikdo neobhajuje cenu rámenu kvůli instalovaný technologiím. Úprava vody v gastru je běžná (měla by být-ale kvůli ochraně tecnologií - myčky, konvektomaty, kotle ap.) ne kvůli vodě k přípravě pokrmů. Nikdo taky neříkal že ta cena je taková že je to s příběhem.... Cena prostě taková je. A rámen tam je úžasnej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VASEKT: o profi gastronomii nevím vůbec nic z jakéhokoliv pohledu. A samozřejmě investor má právo s vodou a jídlem dělat co chce, klidně vodu nechat letecky dovážet z japonska a dělat chemickej rozbor každý porce, která přijde na talíř. Stejně tak má právo tohle vaření s příběhem prodávat za 400 korun / porce. Může to rovnou připravovat v laboratoři, to je navíc i zábavný, viz Heston a podobně. Vše ve jménu přenesu autentickýho zážitku z japonskýho rámenu na Petřiny. Ale obhajovat vysokou cenu tím, že mám v gastro provozu úpravnu vody (to jsem myslel že je standard) a nějaký zařízení, který u várky vývaru změří nějakej parametr? Proč nestačí říct stojí to 400 protože je to prostě kurva nejlepší ramen a protože šéfkuchař je nejlepší vařič ramenu. Ale ano, já vím o profi gastronomii prd, takže je možný, že je tohle nestandardní vybavení takovej náklad, že se to velmi výrazně promítne do ceny každý porce polívky.
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    87HIGHFLYER: Nikoho nepoučuji. Měl jsem v pátek dotaz na použití spektrometru na majitele. Bylo mi řečeno, ( na Petřinách je velký podíl z Káraného, tvrdost dh12+, proto ta demineralizace - na přání investora instalována technologie na úpravu vody, prý je to v JPN ve městech normální) že se měří hustota vývaru po 10-ti hodinách přípravy... A že jsem tak smělý, co víš o profi gastronomii ( z jakého pohledu)?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VASEKT: možná jsem divnej, ale používat spektrometr, abych se ujistil, že jsem dobře uvařil polívku z destilovaný vody (nebo co myslíš tim demineralizovaná?) a obhajovat tim vysokou cenu mi přijde jako ta největší píčovina, co jsem v gastronomii slyšel. Ale rád se nechám poučit o tom, jak každej japonskej šéfkuchař autenticky vlastní spektrometr, již od 19. století nebo odkdy tahle polívka doputovala z číny do japonska.
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    No, debatovalo se o ceně za polévku. Jen jsem napsal jakým způsobem jí v této restauraci připravují. V pátek už měli otevřeno.

    87HIGHFLYER: Proč lol?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Takze si je nikde nenajdu, neoverim si, jak maji otevreno, proste se pojedu projet na Petriny(?)
    Well played, udelat u toho bojovku :))
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    Jmeno tam zadne napsane nemaji, otevreno maji od patku od odpoledne
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VASEKT: lol
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEDRO: a už se tam teda dá stavit na testovací provoz?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PEDRO: Jakze se jmenujou?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VASEKT: Jak říkám. Jednou dobrý. Ale asi ne na to se tam pravidelně vracet.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    To je jak v Levitate, tam chteli cca. 130 kc za litrovku vody. Pry nejaka islandska, zjistili jsme to az pri placeni.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    VASEKT: A tech 750ml perlive/neperlive vody za 114kc? Otevrit restauraci s takyma cenama v kancelarskym komplexu? Tusim ze je stihne podobny osud jako toho rusaka co tam byl pred nima..bohuzel
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    PETUL_KA: První vlaštovka, pan Kawabata má v úmyslu otevřít další podnik v centru...

    RUTHLESS: Je to opravdu trochu více než je běžné, ale při přípravě se používá demineralizovaná voda a pro kontrolu kvality vývaru spektrometr, což by mělo pomoci aby Rámen byl opravdu co nejautentičtější...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    RUTHLESS: je to sila na tu lokalitu, tolik turistu jako treba do Kitchen tam nezabloudi, snad budou mit aspon poledni menu...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PEDRO: Nemuzu si pomoc, ale dat za “polivku” 400 mi je proti srsti. To nemuzu. Ale jednou je zkusím
    GIANT
    GIANT --- ---
    PENTAFEKTEK: divny je, ze takovejch reportu na googlu je vic. To fakt musej bejt nejaky pruserovy dny, kdy ten pravej kuchar ma volno.

    AMANT: no podle tech stranek jsem ho posilal presne sem. https://en.mapy.cz/zakladni?x=14.5139017&y=50.0366739&z=17&source=firm&id=2459328
    Prave ze v masale ho tehdy otravili, kdyz tam sel na nejakej voucher :-D

    No nic. Diky tomu, ze to bylo bez ujmy na zdravi, tak se to da snest. Holt to budu mit na taliri do konce zivota :-D. Ja ho za odmenu pozvu do curry house na letny. Ten oba povazujem dlouhodobe za nejakejch 9/10 ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam