• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NILA: no prima - tak kam?
    NILA
    NILA --- ---
    ZUZKAOU: trúfnem si povedať, že nebudú unikátni a verím, že istá časť Prahy vie, kam má na ten hutný tonkotsu (tonkAtsu je vepřový řízek) ísť :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevite zda nekde v Praze sezenu cesrtvou Holy basil neboli tulsi?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: Dneska jsem tam byl.

Skvelej ramen. Taiko je fakt povedený a maj super gyozy. Měli jsme třikrát tonkotsu a úplně super. Jen mohl byt víc vařící vývar. To mi chybělo. Ale nudle super. Prý domácí, věřil bych.

A moc krásná slečna servírka. To je taky fakt. A mají to opravdu hodně velký. Dole je moc prostoru. Budu asi chodit z centra cestou domu. A měli prijemne plno. Přeju jim to.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: 1 díl meruňěk, 1 díl cukru, nechat stát, a sirup pak ředit vodou/sodovkou. V citronové verzi to mají třeba v Pho baru :-D

Já teda momentálně zkouším že to nejdřív nechám chvíli prokvasit v troše slaného nálevu, ať tam mám víc kyselosti a pak zastavím cukrem.

http://zaodich.webtretho.com/...-nhieu-fb-tot-chanh-dao-ngam-mat-ong-siro-phat-thu-mach-nha-1422993/
    TESSS
    TESSS --- ---
    ZUZKAOU: můžeš, pls, rozvest tu merunkovou limonadu? Dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jsou moc milí, zase mladí pánové okolo třicítky tentokrát mluví česky zcela bez problémů. IMHO jsou to čeští Vietnamci, ale netuším.

mají skvělé nudle. z ochutnanych českých zatím nejlepších.
    na rameni spousta posypek. včetně chilli nití. používají černý česneková olej a něco tuku na vývaru nechali.
    Tonkatsu vývar nemají špatný, ale mají ho řídký a vysvětlovali že záměrně, protože se bojí, že Čechům nebude poradny vývar s dostatkem kolagenu chutnat. Ale dusovali se, že to zkusí.

Tak se jim tam občas stavte a buď jim pochvalte, jestli bude hustej vývar hustej a nebo slibujete že až ho budou mít, tak budou v Praze unikátní a že právě na něj budete chodit.

za misku chtějí něco okolo 200 a mají skvělou domácí meruňkovou limonádu - naložila jsem si flašku, jestli mi vyjde taky tak dobrá.
    TESSS
    TESSS --- ---
    SARTH: ns evropský u zastavky na piskach je korejsky obchod, omacek maji spoustu plus dalsi veci. Jinak velky vyber omacek vseho druhu je u vietnamcu na hradcansky
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Taiky jsme dneska byli, tataz polivka pouze s hovezim a druha s veprovejma zebrama, za me cajk. Navic je hned velde obchod, kterej je vyrazne lip zasobenej nez SAPA.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Tak jsem to stihl už dnes. Je to ta samá milá paní co byla v bufáči v malešicích. Dal jsem si B1, nudle domácí výborný, maso takový na sladko jak dělají v tom bufetu,vývar mi připomínal ramen, byl cítit sezamový olej, ale nebyl nijak zvlášt výraznej. A byl toho strašnej kotel, málem jsem to nedal. Za mě dobrý.

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SARTH: bozi, hned zitra zajdu :))
    SARTH
    SARTH --- ---
    NOIZER: vida, to je snad to jak nám nutili přečíst si ten papír s mapkou, jen měřítko jsem myslel že je trošku menší.
    Dle googlu tam ale mají i to čínské bistro? Před týdnem tam někdo nafotil komplet menu: Čínská restaurace U sester https://g.co/kgs/o7Lhzu
    K tomu staré menu z Malešic srov. v příloze

NOIZER
    NOIZER --- ---
    ZUZKAOU: trosku (ale blbe) funguje i google translate prekladani pres fotak na telefonu, kterej ti ale vetsinou moc neda predstavu o tom, co je to za jidlo..

ja jsem to vyresil tak, ze mam manzelku ze sechuanu:) sam bych to asi delal jak rika matejicekkk..

jinak este davaj uctenky v cinstine, takze kdyz jsme sli s kamosema, tak zena vybrala a pak jim napsala k tem cinskejm polozkam na uctence preklad a priste sli s uctenkou z minula:)) ale neni to idealni no:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZUZKAOU: O menu si rict, nebo si ho na baru vzit a umet cinsky :D Ja se treba ptam cinanuu kdyz maji neco co se mi libi co to je a popripade pak reknu obsluze ze chci to, co maj oni. Nebo se zeptam konkretne na to jidlo kterych bych rad ochutnal. Jeste jsem ukazoval obrazky jidel pod jejich restauraci na google.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NOIZER: a jaká je optimalizovaný postup získání a výběru z čínského menu?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    GEORGE175: byli jsem tam, je to celkem dobry, ale zbytecne fancy misto a drahy.. jsme jsme zvykli chodit na narodku, tam je to klasika dobry (kdyz vyburas z cinskyho menu a vis co).. tady se najdou dobry i horsi veci.. maj velkej vyber a maj jiny veci nez na narodce, treba kung pao je pruser vylozene, na ten na narodce zadnej jinej v praze nema:)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SARTH: jeden kram z malesic se presunul na adresu Nedokoncena 1236, je to relativne kousek.. jsou to ti cinani, co meli cerstvy ryby (ktery tam ted nemaj.. nevim jestli zatim nebo uz).. da se tam koupit doat veci + maj oddelene chladak se zeleninou, da se zeptat a vezmou vas tam
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GEORGE175: Nebyl, ani jsem o ni neslysel. Vypada to dost fancy. Ale jidla na obrazku vypadaji chutne
    GEORGE175
    GEORGE175 --- ---
    Ahoj, byly jste už tady? Prý je to nejautentičtější sichuan kuchyně v ČR. https://sichuanrestaurant.business.site/
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Měl bych dotaz, nepotkal se někdo z vás v Česku se sáčky koření pro Bak Kuh Teh?

MRMNK
    MRMNK --- ---
    LADY_CANDAR: hm v tom pripade to je skoda velka .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam