• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: volně související historka - ve Stockohlmu je na hipsterském ostrově knedlíčkárna. Obsluhuje a vaří tam jedna paní, která se moc nenamáhá mluvit nějakým jazykem srozimitelným v evropě, je dost protivná, ale knedlíčky má naprosto božské.

A na stockholmské ceny laciné...

Má i nudle a nějaké polévky, ale byli jsme tam jen jednou a ochutnávali knedlíčky.

58 Dim Sum, Stockholm - recenze restaurace - TripAdvisor
    https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g189852-d7183101-Reviews-58_Dim_Sum-Stockholm.html
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    XCIDER: Já jsem tam třeba měl naprosto výtečný "Tři delikatesy" (Dì sān xiān), smažený lilek, brambory a paprika v česnekový omáčce.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    XCIDER: slusna je treba ta polivka s hovezim masem, nudlema a pak choi, ale jmeno ti nepovim... byl jsem tam vcera a taky tam nikdo jinej nebyl
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Dneska jsem byl "U dračí mámy" (Hua Long Zhai) na knedlickach a byly moc fajn. Jen jsem tech 15ks skoro nebyl schopny snist, bylo toho fakt hodne. Byl jsem tam pres obed a sedel jsem v celem podniku sam, docela me to prekvapilo protoze na fotkach to vzdycky vypadalo obsazene. Mate tam nekdo jeste neco jineho oblibeneho nez knedlicky, ze bych zkusil priste?
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    87HIGHFLYER: Dle mé thajské polovičky se tu prý dá sehnat skoro všechno, akorát prý ani v Sapě neviděla banánový květ (dá se použít třeba do pad thai a je vhodný pro kojící ženy :), jackfruit, durian a thajské mango (menší, žlutější, sladší než to “naše”). Z takových těch rybích nechutností, které thajci zbožňují, pak pla ra a jeow bong. Já si vždycky vozím wasabi omáčku v takové lahvičce podobné tabascu a wasabi majonézu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Co si přivézt z Thajska, co u nás není k sehnání nebo blbě? Preference nezivocisnych produktu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jako partnerství s pekingem praze rozmach čínské gastronomie nepřinesl. Pokud partnerství s Tai-pei povede k tomu že tu budou taiwanské speciality - hurá!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: mají. A mají grass jelly. A strašně dobré červené fazole místo agarového želé. A dneska jsem tam ochutnávala juenjeung - mléčný čaj s kafem, paní byla potěšená že si to někdo dává, ale teda podruhé do toho nepůjdu. Ovšem kofeinová dávka to byla slušná.

A rozvážej. Ale teda na místě mají i menší skleničky a lístek přeložený do rozumnější češtiny - a mluví anglicky.

Rozvoz jídla z Bubble tea Tang nám. Bratří Synků 340/2, Praha - Dáme Jídlo
    https://www.damejidlo.cz/bubble-tea-tang
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Maji cream cheese tea? To jsem si ted dost oblibil, ale v Praze zatim nevidel. Nejlepsi s broskovym oolongem ;-).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    na synkaci v Praze jsou moc milí taiwanci s pravým milktea, úplně narvano nemají, tak jim tam občas stavte a udělejte počinek. bohužel mají je. mléčné nápoje a kafe a pár zákusků. ale mají to vyrazne lepší, než běžné bublle Tea v ČR
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TIGRE: v bon na miraku nám je prodali. Stalo to snad 60 jedna porce. Zkus se tam zeptat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: myslím že to zvažovali v Taiko Ramen, ale nevím, jeslti to už dělají. Nutno naznat že z pražských mají ty nudle asi nejlepší.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Kde v Praze koupit čerstvý ramen nudle? Je takové místo?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DSCDRMR: jeee, nyxak :) tak to je mily :)
    jako z prvni sklenicky je uz tak tretina v cudu za tech par dnu:) a to jsme moc nevarili tenhle tyden
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    DSCDRMR: Čimž neřikám, že to je nějakej klasickej ramen vývar. je to víceméně freestyle:)
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    SARTH: vzniklo to relativně náhodou. Vařil jsme kuřecí srdíčka, který měly být primární produkt na další zpracování s omáčkama. Vařil jsem to v ochucený vodě kurkumou, nějaký běžný koření a přidal jsem tam ještě drcenou citronovou trávu (prášek). Výsledkem byl vývar silnej jak noha, cca za 20 minut.
    Později jsme to rozebírali s kámošema a reference jsou k v česku tradičním vývarům z vnitřností. Když se do toho hodí východni/ asian koření tak se člověk dostane k slušnýmu materiálu, kterej fakt uspokojivě funguje, tj. vývar má dobrý "body".
    SARTH
    SARTH --- ---
    DSCDRMR: ještě jsem koukal, žes na FB zmínil v ramenu citronovou trávu - tu používáš jakým způsobem?
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    SARTH: Čaues, olej je řepka. Chilli je směs různých chilli flakes a celých papriček s ruznejma heat levelema.
    SARTH
    SARTH --- ---
    DSCDRMR: Ahoj, prozradíš, který olej a jaké papričky dáváš do základu? Dík
    DSCDRMR
    DSCDRMR --- ---
    Zdravim ve spolek, zvědové mi reportovali, že se tu objevil můj sečuánský chilli olej, za což děkuji @kasumi. Kdybyste měl někdo zájem, tak se dá dohodnout předávka po Praze, případně dodávka poštou, ale to v případě 2ks+. Spíš až na nový rok, nebo zkuste a třeba ještě zvládnem před svátky. Kam ideálně směřujte poptávku. Na Nyx poslední dobou moc nechodím.
    Nějaké základní info je na FB https://www.facebook.com/baues.chilli.oil/.

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Secuansky chilli olej
    Z Kulataku dnes
    Od Baues chilli oil
    :)

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEENVECKA: Skoč si do ShinFood. Kilovka Miso za 150 z japonska a je v něm akorát sojova pasta, ryze, voda a sůl. Žádná chemie. K tomu si vem tunaka na vyvar a mas na rok vystaráno za par korun.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LEENVECKA: tak z normaliho misa to bude levnejsi a bez glutamatu .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam