• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MRMNK: tohle je tomu skutečně podobnější, jak říkám - koupil jsem to bez znalosti a možnosti se dovědět co to je, bylo to mezi kořením, ale třeba je to fakt na čaj:) Uvnitř tý dobolky jsou takový ochmýřený semínka, nijak zvlášť to nevoní.

ABU: aroma to nemá skoro žádný právě, plus to má i jinej tvar a hlavně velikost.
    ABU
    ABU --- ---
    87HIGHFLYER: to bude kardamon. Jestli silnym aroma pripomina jakoby “vyuzenost”, je to tutovka ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    87HIGHFLYER: pripomina mi to Zhi zi co pouzivame v cinske medicine, ale nevim, ze by s tim nekdo varil, je to dost horky, mozna na caj?
    https://www.amazon.com/Jasminoides-Fruit-Traditional-Herbs-Cholesterol-Triglyceride/dp/B00R3H7PCY
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAGASAWA: to jsem si taky myslel, ale ty tobolky maj víc jak 3 cm, jsou fakt velký, skoro takový makovice. Na druhou stranu jsem nic podobnějšího nikde nenašel. Koupil jsem to ze zvědavosti bez označení a jméno se mi vymámit nepodařilo:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    87HIGHFLYER: vypada to jako black cardamon s tim, ze ta fotka ma vytazeny barvy do cervene.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nevíte někdo, co je tohle?

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Taky jsem byl nespokojenej s nabidnou curry past v CR, tak jsem si jednu udelal doma podle tchyne Marka Wiense a je famozni. Doporucuju vyzkouset :))
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    87HIGHFLYER: spis ber krabice, fakt nic cennejsiho odtamtud myslim nejde privezt a vydrzi to nekonecno.. ja si tam koupil takovy pixly na tom trhu s cetkama, a zena rikala, ze je to hrozne velky, ale po roce, kdyz jsme je dojidali, tak jsme zamackavali slzu tezce...
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    LINOLEUMKA: je to uz hoodne let, tak treba se to vschno zmenilo, ale na 99% jsme byli tady, pamatuju si, ze to bylo hned u velkyho vezeni (myslim, ze je to severni konecna tech mestskych lodi) a ten trh byl priblizne tak tady (bylo tam hodne ruznych hadru a jinych blbosti, ale pak clovek najde i zeleninu, maso, zvirata a tak) https://goo.gl/maps/QigZzfcCwJZ7dTmFA
    Kdyz tam pojedete tou lodi, doporucuju si koupit toustak a u ty lodni zastavky to z lavky nahazet do vody (prodavaj tam i granule primo na miste a ruzny krupky). zije tam asi tak milion a pul pangasu a je to docela sranda je krmit.
    Jo, kdyz pujdete k tomu trhu tou hlavni ulici od zastavky lodi, tak na jednom rohu po leve strane je takova restaurace otevrena, kde stavala nekdy i fronta lidi. tak kdyz byste se tam dostali, dejte si to, co vsichni, byl to asi nejaky snapper (nejaka ryba do cervena) jak kdyby peceny (nebo smazeny?? uz vazne nevim) v solne kruste. je to jidlo, co si tam davalo asi 99 procent lidi a bylo to fakt super. my si nejdriv dali naky hovadiny, ale kdyz jsme videli, ze se tam stoji fronty na misto a lidi si davaji jen tohle, tak jsme to zkusili a stalo to za to.
    tak, to je asi vsechno, co si pamatuju
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MC_KALAPU: A bhaty, jak je známo, to je jak koruna. Takže par korun.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    MC_KALAPU: V Bangkoku budu pozitri, muzes mi upresnit misto toho trhu prosim? To me vubec nenapadlo si dovezt!:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MC_KALAPU: já jsem poučený cestovatel, krabicky mám:) curry pasty jsou v plánu, dík:)
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    87HIGHFLYER: za me bych dal janevim co za to, zajet v bsngkoku na nejaky trh (me nejvic bavil takovy mensi blizko sev. konecne ty mestsky lodni linky, ne ty prodlouzeny az nekam do ayuthaie - zadny smazeny skorpioni a podobny tourist shit) a nakoupil bych si nejaky krabicky a nechal si je nacpat curry pastama. cervena, zelena, zluta jako zaklad a par jinych na vyzkouseni. vydrzi to v lednici leta, stoji todoslovapar bhatu a to, co clovek sezene tady se tomu naprosto nemuze rovnat. ach jakja bych si dal tu jejich zelenou...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: volně související historka - ve Stockohlmu je na hipsterském ostrově knedlíčkárna. Obsluhuje a vaří tam jedna paní, která se moc nenamáhá mluvit nějakým jazykem srozimitelným v evropě, je dost protivná, ale knedlíčky má naprosto božské.

A na stockholmské ceny laciné...

Má i nudle a nějaké polévky, ale byli jsme tam jen jednou a ochutnávali knedlíčky.

58 Dim Sum, Stockholm - recenze restaurace - TripAdvisor
    https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g189852-d7183101-Reviews-58_Dim_Sum-Stockholm.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rasistické a stereotypní. Asiaté bojují za pověst glutamátu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rasisticke-a-stereotypni-asiate-bojuji-za-povest-glutamatu-86735
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    XCIDER: Já jsem tam třeba měl naprosto výtečný "Tři delikatesy" (Dì sān xiān), smažený lilek, brambory a paprika v česnekový omáčce.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    +ted pred novym rokem maji spoustu ovoce, ktere bezne nemivaji, takze navsteva sapy do 25.1. se muze vyplatit
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    JENDULUS: bananovy kvet ted maji docela pravidelne, vidam v te ulicce potravinovych obchodu u vedlejsi brany, maji to v tom poslednim vetsim co ma dvoje dvere
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    XCIDER: slusna je treba ta polivka s hovezim masem, nudlema a pak choi, ale jmeno ti nepovim... byl jsem tam vcera a taky tam nikdo jinej nebyl
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Dneska jsem byl "U dračí mámy" (Hua Long Zhai) na knedlickach a byly moc fajn. Jen jsem tech 15ks skoro nebyl schopny snist, bylo toho fakt hodne. Byl jsem tam pres obed a sedel jsem v celem podniku sam, docela me to prekvapilo protoze na fotkach to vzdycky vypadalo obsazene. Mate tam nekdo jeste neco jineho oblibeneho nez knedlicky, ze bych zkusil priste?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam