• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MRMNK: tohle je tomu skutečně podobnější, jak říkám - koupil jsem to bez znalosti a možnosti se dovědět co to je, bylo to mezi kořením, ale třeba je to fakt na čaj:) Uvnitř tý dobolky jsou takový ochmýřený semínka, nijak zvlášť to nevoní.

ABU: aroma to nemá skoro žádný právě, plus to má i jinej tvar a hlavně velikost.
    ABU
    ABU --- ---
    87HIGHFLYER: to bude kardamon. Jestli silnym aroma pripomina jakoby “vyuzenost”, je to tutovka ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    87HIGHFLYER: pripomina mi to Zhi zi co pouzivame v cinske medicine, ale nevim, ze by s tim nekdo varil, je to dost horky, mozna na caj?
    https://www.amazon.com/Jasminoides-Fruit-Traditional-Herbs-Cholesterol-Triglyceride/dp/B00R3H7PCY
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NAGASAWA: to jsem si taky myslel, ale ty tobolky maj víc jak 3 cm, jsou fakt velký, skoro takový makovice. Na druhou stranu jsem nic podobnějšího nikde nenašel. Koupil jsem to ze zvědavosti bez označení a jméno se mi vymámit nepodařilo:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    87HIGHFLYER: vypada to jako black cardamon s tim, ze ta fotka ma vytazeny barvy do cervene.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Nevíte někdo, co je tohle?

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MC_KALAPU: Taky jsem byl nespokojenej s nabidnou curry past v CR, tak jsem si jednu udelal doma podle tchyne Marka Wiense a je famozni. Doporucuju vyzkouset :))
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    87HIGHFLYER: spis ber krabice, fakt nic cennejsiho odtamtud myslim nejde privezt a vydrzi to nekonecno.. ja si tam koupil takovy pixly na tom trhu s cetkama, a zena rikala, ze je to hrozne velky, ale po roce, kdyz jsme je dojidali, tak jsme zamackavali slzu tezce...
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    LINOLEUMKA: je to uz hoodne let, tak treba se to vschno zmenilo, ale na 99% jsme byli tady, pamatuju si, ze to bylo hned u velkyho vezeni (myslim, ze je to severni konecna tech mestskych lodi) a ten trh byl priblizne tak tady (bylo tam hodne ruznych hadru a jinych blbosti, ale pak clovek najde i zeleninu, maso, zvirata a tak) https://goo.gl/maps/QigZzfcCwJZ7dTmFA
    Kdyz tam pojedete tou lodi, doporucuju si koupit toustak a u ty lodni zastavky to z lavky nahazet do vody (prodavaj tam i granule primo na miste a ruzny krupky). zije tam asi tak milion a pul pangasu a je to docela sranda je krmit.
    Jo, kdyz pujdete k tomu trhu tou hlavni ulici od zastavky lodi, tak na jednom rohu po leve strane je takova restaurace otevrena, kde stavala nekdy i fronta lidi. tak kdyz byste se tam dostali, dejte si to, co vsichni, byl to asi nejaky snapper (nejaka ryba do cervena) jak kdyby peceny (nebo smazeny?? uz vazne nevim) v solne kruste. je to jidlo, co si tam davalo asi 99 procent lidi a bylo to fakt super. my si nejdriv dali naky hovadiny, ale kdyz jsme videli, ze se tam stoji fronty na misto a lidi si davaji jen tohle, tak jsme to zkusili a stalo to za to.
    tak, to je asi vsechno, co si pamatuju
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MC_KALAPU: A bhaty, jak je známo, to je jak koruna. Takže par korun.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    MC_KALAPU: V Bangkoku budu pozitri, muzes mi upresnit misto toho trhu prosim? To me vubec nenapadlo si dovezt!:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MC_KALAPU: já jsem poučený cestovatel, krabicky mám:) curry pasty jsou v plánu, dík:)
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    87HIGHFLYER: za me bych dal janevim co za to, zajet v bsngkoku na nejaky trh (me nejvic bavil takovy mensi blizko sev. konecne ty mestsky lodni linky, ne ty prodlouzeny az nekam do ayuthaie - zadny smazeny skorpioni a podobny tourist shit) a nakoupil bych si nejaky krabicky a nechal si je nacpat curry pastama. cervena, zelena, zluta jako zaklad a par jinych na vyzkouseni. vydrzi to v lednici leta, stoji todoslovapar bhatu a to, co clovek sezene tady se tomu naprosto nemuze rovnat. ach jakja bych si dal tu jejich zelenou...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XCIDER: volně související historka - ve Stockohlmu je na hipsterském ostrově knedlíčkárna. Obsluhuje a vaří tam jedna paní, která se moc nenamáhá mluvit nějakým jazykem srozimitelným v evropě, je dost protivná, ale knedlíčky má naprosto božské.

A na stockholmské ceny laciné...

Má i nudle a nějaké polévky, ale byli jsme tam jen jednou a ochutnávali knedlíčky.

58 Dim Sum, Stockholm - recenze restaurace - TripAdvisor
    https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g189852-d7183101-Reviews-58_Dim_Sum-Stockholm.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rasistické a stereotypní. Asiaté bojují za pověst glutamátu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rasisticke-a-stereotypni-asiate-bojuji-za-povest-glutamatu-86735
    UMMAGUMMA
    UMMAGUMMA --- ---
    XCIDER: Já jsem tam třeba měl naprosto výtečný "Tři delikatesy" (Dì sān xiān), smažený lilek, brambory a paprika v česnekový omáčce.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    +ted pred novym rokem maji spoustu ovoce, ktere bezne nemivaji, takze navsteva sapy do 25.1. se muze vyplatit
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    JENDULUS: bananovy kvet ted maji docela pravidelne, vidam v te ulicce potravinovych obchodu u vedlejsi brany, maji to v tom poslednim vetsim co ma dvoje dvere
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam