• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STRANGERD: o tom nevím, tam je leda populární si srknout vzduch dovnitř

EZEE: u Weinse nemusím to jeho rozzáření očí po každém prvním soustu, je to pro mě strojený. Ale z obou uvedených je pro mě sympatičtější Weins.

MATEJICEKKK: hlavně ho zjevně dostala ta servírka s tím malým pivkem na ex :D
    EZEE
    EZEE --- ---
    STRANGERD: On to dela vzdycky a se vsim snad. Uz ani nevis co mu chutna a co ne :)
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BRUKEV: taky mi to vadi, ale rikal jsem si, jestli to neni v Cine jakoze brany jako normalni, ze misto abys to vychvalil slovne jak u nas, tak delas takovyhle zvuky?:)
    EZEE
    EZEE --- ---
    BRUKEV: Presne todle me taky neskutecne irituje, takze uz se na to pred kazdym jeho soustem pripravuju. Ale on a Mark Weins "sezerou" snad opravdu vsechno. Od mozku v Kazachstanu po varlata v Pakistanu :D Delaji to oba skvele, super format a plno skvelyho zradla!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EZEE: videa tohohle bloggera jsou pro mě nesledovatelná, to je samé "wow, ummmmmm, ya,...". Neskutečně mi to vadí a přitom ta videa jsou zajímavá.
    EZEE
    EZEE --- ---
    MATEJICEKKK: Jasne :D Po 1. minute uz to tam sype :)) Jen bych se bal toho rana. Ty chilli oleje musi byt vrazedne.
    Chinese Street Food DAN DAN NOODLE Tour in Sichuan, China | INSANELY GOOD and SPICY Szechuan Noodles
    http://www.youtube.com/watch?v=UvDGBIkJaqQ
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    NAGASAWA: V K-shopu v V Celnici je to vždycky 90% asiati vs. 10 % běločeši a asiati tam teda obecně dělají určitě hodnotnější tržby, co jsem pozoroval.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    EZEE: Souhlas, snad u kazdeho jidla ve foodrangerove vlogu z ciny sypou do jidla lehkou lzicku MSG.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LA_PIOVRA: v tom pripade to byl vskutku dabelsky prevlek muj maly zluty priteli
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    NAGASAWA: byl jsem tam predevcirem, pokud si mne videl, ocenuju svuj prevlek za Korejce:)
    EZEE
    EZEE --- ---
    87HIGHFLYER: Co koukam na ty foodvlogy tak tam to porad nekdo sype nekam, ale tak jasne s nadsazkou mysleno :)) Ja dekuji za ten tip na umami powder, to urcite zkusim.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    EZEE: jasný, já to pochopil tak, jestli thajci používají potraviny a dochucovadla bohatá na umami (tedy gltutaman, respektive jeho soli). To ano. Jestli přímo samotný glutamát sodný v prášku, tak s tím jsem se nesetkal, ale nepřišlo mi to běžný ani u číňanů.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    btw doufam, ze kvuli situaci v korei a zdejsi nervozite nekrachnou ceske pobocky shinfoodu :( Posledne jsem tam potkal misto ceskych hipsteru, akorat korejce a japonce.
    EZEE
    EZEE --- ---
    87HIGHFLYER: MSG je glutaman sodny, cinani to sypou pomalu vsude, tak me zajima jestli to pouziva i Thajsko, Indii bych ale asi netipoval. Tam to resej masalou :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    EZEE: to nevím, já tohle nikdy neměl potřebu použít, nicméně co si myslel tím, jestli používají MSG?
    EZEE
    EZEE --- ---
    87HIGHFLYER: Aha! Umami powder ani neznam, to vypada jako organicka forma glutamanu :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok.
    Doma je kari pasta zelená, červená, sambal, kokosmlíko, rybí omáčka, sojovka. To mi teda z tech dochucovadel moc nechybí, ted ještě sehnat ty listy, atd.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    EZEE: myslíš jako přímo umami powder?
    EZEE
    EZEE --- ---
    Pouziva se v thai vubec MSG?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: pastu na Thai curry klidně kup, mívají to i v Tescu. Jinak curry leaves, citronovou trávu. Pastu červenou a zelenou, ale mám rád i žlutou když seženeš. A pak samozřejmě rybi a ustricovou omáčku, pripadne jejich nezvireci alternativy, pokud chceš jít tímhle směrem. Dal pak tamarindovou pastu na pad Thai a limetky. Zbytek už asi psali ostatní. Na Indii pak různý luštěniny, mungo, různý čočky atd.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SALVATOR: bez asafoetidy a sena?? Bych neprezil:)
    Serznam doplnuju o curry leaves.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BRUKEV: Co se indický týče, tak mě takhle z hlavy napadaj jako základní věci asi tyhle:
    zázvor, asafoetida, pískavice, garam masala, kurkuma, hořčičný semínko, římskej kmín, koriandr, skořice, kardamom, chili, kokosový mlíko. Možná hřebíček. Z toho bys měl uvařit téměř cokoliv (já se ale obejdu i bez asafoetidy a pískavice), zbytek sou nudný "evropský" ingerdience typu česnek, brambory, rajčata, špenát, hrášek, květák, červená čočka atd...
    S thajskou moc zkušeností nemám, ale inspiroval bych se tady:

Common Thai Food Ingredients | Make Thai Food at Home - Clean Eating Magazine
    https://www.cleaneatingmag.com/recipes/key-thai-street-food-ingredients
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam