• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FITH
    FITH --- ---
    POHODAVOLE: Co si tak pamatuju,tak je tam napr. pro barvu jakasi velmi nevhodna zlut a to je jen zacatek. Vim,ze jsem si ho kdysi koupila ve Fr, snedla,byl vybornej,a teprve pote studovala. Uz bych to nekoupila...Pokud mas dobre oci,tak si to z toho obalu nastuduj.:o)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FITH: pravda, ze to jsem nezkoumal. Co je tam spatne?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FITH: ohledne chemie zatim vede cinskej nakladanej zazvor z Shinu. Posledne jsem tam v ruce otacel kilovku a vypis ecek tam zabral pet radku textu.
    FITH
    FITH --- ---
    POHODAVOLE: To slozeni je dost desnej chemickej koktejl.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAKROUSEK: v pruhonicich ho maji v pultu hned vedle cerstvych ryb:

Salát Wakame z mořských řas chlaz. 1x250g - Řasy, Lahůdky, Ryby, plody moře, Čerstvé, chlazené
    https://sortiment.makro.cz/...rce_store=8&_ga=2.220685400.1542675226.1588056052-347188523.1588056052
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    POHODAVOLE: Kde tam?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Koupil jsem na zkousku wakame salat v makru a je luxusni.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hledam recept na knedlicky s drozdim, nemuzu to znovu najit. Neni tady nekdo, kdo by me nasmeroval? Diky
    SARTH
    SARTH --- ---
    To v Brně ve Vinamu je naopak téměř vše otevřeno - tedy obchody s jídlem (a vývařovny jedou roznášky). Tamda foods už rozvolnila pravidla, tak tam lze jít opět i bez jejich karty.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Dnes jsem se byl podivat v Sape a vsechny vyvarovny vypadaji zavrene, jeden vietnamec mi to i rikal ze je vsechno zavreny. Obchody vycemene taky, ale best foods obchod s korenim funguje normalne. Tak jen kdyby to nekoho zajimalo
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Tohle je hodně česko-čínský.

Kuře ve sladkokyselé omáčce
    http://www.youtube.com/watch?v=yJgvj89j0H0
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    ZUZKAOU: Ještě bych dodal, že je důležité hlavně nepoužívat kvalitní sojovku, nedejbože třeba Kikkoman. Ideální je nějaká no name, jejíž složení je délky Homérovy Odyssey. V chuti by měla připomínat divočejší maggi :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ZUZKAOU: Jo, recepty od Mandy jsou super, delal jsem jich nespocet :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo a teda nešetři olejem, jestli to chceš jak ze stánku :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REFLEX: tak na euročínu chceš následující

Nakrájej kuřecí maso na tenký nudličky, posol ho, popepři, přidej lžičku škrobu a obal ho v tom, přidej k tomu bílek a trochu sojovky a trošku glutamanu. Jestli to chceš hodně autentické, tak kup pytlík glutamanu a přidej ho špetičku - není na tom nic špatného https://www.zkvaseno.cz/pata-chut-umami-oslava-glutamatu

Tohle nech rozležet alespoň 30 minut v lednici, ale přes noc to bude lepší.

Uvař pšeničný nudle,

Na omáčku smíchej soovku, cukr (nevynechávej ho), sůl, pepř, případně do toho dej trochu bílýho vína. Případně si kup hoisin omáčku a přidej ji tam. Dobrá věc je i trocha ústřicové. A špetka glutamanu.

Nakrájej si půlku cibule, trochu čínskýho zelí, mrkev na tenký nudličky, kapii, chilli papričku, 2 stroužky česneku jen podrť, zázvoru tak 5 plátků a dva, tři žampiony.

Rozpal pánev, dej tam olej, do horkého oleje dej chilli papričku a zázvor, chvíli je tam nech, pak tam přidej česnek. Když česne začne zlátnout, vyndej všechno koření a velmi z prudka opeč maso. Vyndej ho. Dej tam cibuli, chvíli ji v tom trap, pak přidej kapii a mrkev, pak žampiony a zelí. Vrať tam maso, přidej nudle, chvíli to restuj, udělej uprostřed prostor tím, že všechno nahrneš na kraj, rozklepni tam vajíčko a udělej z něj míchaný, který pak zamícháš se zbytekm, no a pak na to nalej omáčku a nech ji obalit všechno okolo.

Pokud to chceš autenicky s trošku jinou zeleninou, tak mrkni třeba sem.

BETTER THAN TAKEOUT - Chicken Chow Mein (Chinese Stir Fry Noodles)
    https://www.youtube.com/watch?v=LhfmijhNfqY
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    REFLEX: pokud chces ten typickej bistro sliz, pouzij tapiokovej skrob a dostatek oleje. Navic je otazka, jestli mas velkej horak a dobrej wok:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: ten "nuselskej" slovni prujem k tomu je silenej, i pres dobrej recept.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Me se nikdy nedari udelat jako je maji v bistrech, zkousel jsem uz tak 20x :]]

Nejlepsi postup je ze do hrnicku dam rybi omacku, sojovku, kukuricnej skrob

Na woku rozpalim olej s chilli pastou prdnu maso -> zeleninu -> nudle -> omacku (a ja tam rad zamicham burakove maslo :D)

To je takovy recept co jsem poskladam z ruznych jinych ;]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REFLEX: tak to přece záleží na tom, co máš v lednici a na kterou "zemi" máš chuť.

Připravíš nudle, uděláš omáčku.
    Rozpálíš wok a olej, dáš tam česnek, zázvor, chilli a případně další koření aby ovoněli olej, vyndáš je aby se nespálili. Opečeš bílkovinu, opečeš zeleninu, přidáš tam nudle, pokud tam chceš vejce, přidáš tam vejce, zaleješ omáčkou a máš hotovo :-D

Ale výborní jsou třeba mravenci (jen teda tam není moc té zeleníny)

Nuselská kuchta uvádí ...: MRAVENCI LEZOUCÍ PO STROMĚ - 蚂蚁上树 - MA YI SHANG SHU - A ZASE TEN SEČUÁN
    http://nuselskakuchta.blogspot.com/2017/11/mravenci-lezouci-po-strome-ma-yi-shang.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam