POHODAVOLE: jasně že ne. To bude něco kyselého, nějaké zvýrazňoače chuti, pár barviv a možná nějaký konzervatnt. fakt tě to nezabije a neporouchá, pokud na něco takového nejsi alergický.
Z jiného webu, nevím jestli stejný, ale složení bude podobné - v tomhle nejsou ani ty konzervanty, které jsou tak nějak nejproblematičtější.
Složení: mořská řasa 75%, omáčka (fruktozoglukozový syrup, sezamový olej 4%, červená řasa, sezamová semínka 3%, cukr, glukozový syrup, obilný ocet, glukoza, sůl, hydrolizovaný rostlinný protein (soja), čili,
zvýrazňovač chuti E621, E631 a E627, (glutaman, inosinan a guyanlan) - prostě zvýraznňovače chut a když jsou všechny pohromadě, tak působí synergicky. Není, přes opakované pokuksy prokázaný vliv na lidské zdraví.
barvivo E102 (potravinářsk žluť, ta není úplně kámoš, ale taky je problém v pravidelné a velké dávce, ne jednorázovém příjmu a furt je to v množství schváleném evorpskými komisemi) a E133 - modré barvivo. Má ošklivou pověst, ale nic prokázaného.
Salát co mívali na rohlik.cz je lepší, protože žlutí kurkumou,je v tom sorbitol, místo cukru+ tam dávají kys, jablečnou, která je tak nic proti ničemu.
mořské řasy, houby, zahušťovadlo, ocet, cukr, sezamová semínka, sezamový olej, sladidlo E420, glukózo-fruktózový sirup, sůl, prášek z mořských řas, zvýrazňovač chuti (E621, E631, E628), chilli papričky, regulátor kyselosti (E296), barva (E133, E100)
Jde to udělat doma - jen to prostě nebude tak krásně zelené. Namočit řasy, nakrájet na kousky. Výluh s řas svařit s octem, sojovkou a cukrem na zálivku, přidat sezamový olej a chilli. Případně houy, cibulku, česnek, zázvor, daši - dle libosti. Klíč je nechat to alespoň přes noc rozležet v té zálivce.